VaLePa kaatoi Savon puolustuksella

Janne Kangaskokko:

Savo Volley – VaLepa 0-3 (22-25,21-25,21-25)

Kuopio halliin oli keskiviikkoillan kunniaksi kerääntynyt yli 900 katsojaa Savon volleyn ja VaLePan kiihkeään kohtaamiseen. Edellinen ottelu meni 3-muna Savolle ja savolaiset kävivät myös ryöstöretkellä Sastamalassa kahden pisteen arvoisesti. VaLePa lähti tavoittelemaan kiivaasti ensimmäistä voittoaan Savosta. VaLePa on reissussa ainoastaan 10 pelaajalla sairastumisten ja loukkaantumisten vuoksi, mutta kentälle saatiin ahnaasti puolustava joukkue. Savolla oli myös loukkaantuneita kun keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Jukka Lehtonen ovat sairastuvalla.

Aloituskokoonpanot:
VaLePa:  Esko, Sundberg, Siirilä, Greene, Toimela, Kaurto ja Domingos
Savo: Ivanov, Siltala, Häyrinen, Ojansivu, Raadik, Kaatrasalo, Kawaguchi

Ensimmäinen erä alkoi Savon hallinnassa. Ojansivu ja Raadik vastasivat hyökkäystehoista ja Lelu pamautti vielä kaksi ässää. Gacic otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 7-2 Ojansivun ässien jälkeen. Peli alkoikin rullaamaan ja VaLePa sai otetta Savon hyökkääjiin. Ero olikin raavittu kiinni tilanteeseen 12-12 hienon torjunta-puolustuksen voimin. Mikko Eskon ruokki hyökkääjiä laajalla rintamalla. Greene torjui VaLePan johtoon, mutta sitten alkoi Andrus Raadikin viistoshow. Neljä kovaa pommia viistoon ja Savo johti jälleen. Jälleen Lelun syötöt tuottivat hankaluutta. VaLePa sinnitteli Savon kannassa ja kiri jälleen kiinni tilanteeseen 20-20. Mikko Karjarinta tuli Toimelan tilalle syöttämään ja tuloksena oli paha syöttö ja Kaurton komea torjunta. Seuraavasta Karjarinnan syötöstä Greene pamautti pisteen. Ojansivu sortui virheeseen ja VaLePa pääsi johtoon 22-21. Savo ei tämän jälkeen pystynyt tappamaan palloa punapaitojen kenttään ja Greene viimeisteli erävoiton.

Toinen erä alkoi tasaisena, mutta VaLePa sortui virhe sumaan usean pelaajan toimesta ja Savo pääsi karkaamaan. Raadik torjui Savon johtoon 11-8 ja VaLePa otti aikalisän. Lepotauko teki tehtävänsä ja pukkipaidat saivat taas rytmin kohdalleen. Kaurto kunnostautui hyökkäyksessä ja Eskon kahdella peräkkäisellä ässällä VaLePa kampesi jälleen edelle 17-16. Tämän jälkeen Jere Heiskanen asteli oma vaihtolaikka kädessään kentänlaidalle pyytäen vaihtoa. Siltala päästettiin kentältä ja vaihto sallittiin VaLePan protestoinnista huolimatta. Hässäkästä tuloksena Eskon syöttövirhe. Petteri Penttinen kävi seuraavaksi syöttövaihdossa verkkosyötön arvoisesti. Seuraava syöttäjä oli Sundberg. Vihainen leija ja Toimela pamauttaa vastapallon lattiaan. Ojansivu onnistuu viistohyökkäyksessä ja menee itse syöttämään. Kauhea pommi, jonka VaLePa saa vaivoin ylös. Siltala koittaa kahdesti jatkopalloa ja kolmas menee Ojansivulle joka törmää Toimelan vahvaan torjuntaan. Seuraavan Ojansivu vetää kenttään. Karjarinta tulee jälleen syöttämään. Sundberg kaivaa puolustuksen ja päättää itse pallon vahvaan viistolyöntiin. Savo ei onnistunut taaskaan pallon tappamisessa lopussa ja VaLePa viimeisteli erän itselleen.

Kolmas erä alkoi taas Savon johdossa. Savo pääsi 10-6 johtoon mutta sen jälkeen peli kääntyi jälleen täysin. VaLePa johti hetken päästä 12-11. Sen jälkeen mentiin tasaisesti 20-20 tilanteeseen. Sundberg syötti ässän 22-20 VaLePan johdoksi. Tämän jälkeen kentällä oli voittamaton kaksikko Esko-Greene. Kolme komeaa hyökkäyksen päätöstä ja ottelu oli taputeltu. 

Ottelun parhaat pistemiehet:
VaLePa: Greene 20+14 ja Sundberg 14+10
Savo: Ojansivu 21+10 ja Raadik 10+1

VaLePa jatkaa matkaa kohti pohjoista, ja huomenna vastassa on Lakkapää Rovaniemellä.