Laitamiehet tehokkaina Loimun kaadossa

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu
3-0 (26-24, 25-19, 25-19)
Aloituskokoonpanot:
VaLePa: Esko, Siirilä, Karjarinta, Sundberg, Toimela, Greene, Alan L
Loimu: Saarinen, Koppanen, Guzman, Rumpunen, Rahko, Marquez, Vuorinen L
Pelin ennakkoasetelma on mielenkiintoinen. Raision Bomba Marquez on uusi tuttavuus Loimun miehistössä. Myös nuori Väinö Rahko on pelaaja, jonka taitoja on vielä nähty vähemmän. Mukavaa nähdä myös nuori passari Tomi Saarinen tositoimissa.
VaLePa puolestaan pelaa otteluruuhkassa kiinnostavalla kokoonpanolla. Niko Suihkosta lepuutetaan ja hän on pukenut liberon paidan ylleen. Niko Toimela saa näytön paikan ja Arvis Greenen vuoro on pelata hakkurina. Hienoa on myös seurata Mikko Karjarinnan peliä.
Loimu lähti peliin vahvasti ja vastaavasti pukkipaidat olivat vielä unessa. Loimu eteni 8-2 johtoon. Onneksi VaLePan faniryhmä oli hereillä. Arvis Greenen hyvällä syöttövuorolla VaLePa nousi jo pisteen päähän 7-8. Sen jälkeen edettiinkin tasatahtia. Loimulla oli jo eräpallo, mutta VaLePa otti tarvittavat pisteet. Greene torjui Rahkon, Mikko Esko hyökkäsi tyhjiltä ja lopuksi Tommi Siirilä torjui Koppasen keskeltä.
Toinen erä oli pukkipaitojen lievää hallintaa. Loimu nousi tasoihin Tommi Saarisen ässällä. Loimun valmentaja Achten yritti piristää peliä tuplavaihdolla Kasper Vuorinen passariksi ja Oskari Keskinen hakkuriksi. Siirilän hyökkäyksellä eräpallo ja Greenen ässällä erä.
Kolmas erä oli VaLePan selkeää hallintaa. Varsinkin Greene, jolla alussa oli vähän vaikeuksia hyökkäyksessä, yltyi hurjiin tehoihin hyökkäyspelissä. Greenen neljä peräkäistä hyökkäystä kakkospaikalta antoi kotijoukkueelle ratkaisevan edun.
VaLePan yleispelaajat pelasivat hurjilla tehoilla. Sundbergin hyökkäyspeli sujui peräti 75%:n teholla. Ilari Toimela on tehokas ja järkevä pelimies, joka ei sorru turhiin virheisiin. Toimelan tehopisteet 12/+10. Pukkipaitojen yleispelaajakaarti on laaja ja laadukas. Siirilä kunnostautui kahdella ässällä ja neljällä torjunnalla.
Loimun Pablo Guzman on kova pelimies, jonka hyökkäyksiä on vaikea torjua. Bomba Marquez paransi myös loppua kohti. Hän yrittää välttää virheitä, mutta antaa tarvittaessa kättä kunnolla.
Parhaina palkittiin VaLePa Toimela, Loimu  Guzman.
LähiTapiola pisteet: 3 Sundberg, 2 Greene, 1 Siirilä
ProLibero Alan
Greene 17/+11
Sundberg 14/+7
Toimela 12/+10
Marquez 12/+6
Guzman 9/+7
Rumpunen 7/+4
Pablo Guzman: Emme pelanneet hyvin. Aluksi oli ongelmia kentän kanssa, emme pystyneet pelaamaan omaa peliä. VaLePa pelasi hyvin.
Ilari Toimela: Ottelussa saatiin pidettyä vastaanotto ja tätä kautta keskipeli. Eskon kanssa löytyi hyvä yhteys nelospaikan hyökkäyksiin. Ottelu hieman viivästyi alussa ja silloin on hankala saada uudelleen liikkeelle lähtö. Tiesin CEV pelin jälkeen, että aloitan avauksessa.
Cristophe Achten: Meidän olisi pitänyt ottaa ensimmäinen erä niin peli olisi voinut olla erilainen. Muutama vastuuroolin pelaaja puuttui kentältä, mutta nuoret pelasivat hyvin. VaLePan Esko on iso pelaaja ja helpottaa monen pelaajan työtä. Toimela pelasi myös hyvin. Tämä vuosi on alkanut hyvin vaikka meillä on hieman haasteita loukkaantumisten kanssa jne.
Radovan Gacic: Alku ei ollut aivan paras, mutta pääsimme peliin mukaan 6-7 pisteen kohdalla. Syötimme ja pelasimme hyvin toisessa ja kolmannessa erässä.