VaLePa Suomen Cup-mestari 2018

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani Loimaa 3-1 (25-25, 24-26, 25-20, 25-23)

VaLePa on Suomen Cup-mestari 2018. Mestaruus on seuran 3.

Aloituskokoonpanot

VaLePa. Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Alan L

Hurrikaani: West, Porkka, Oivanen, Rumpunen, Toiviainen, Ropponen, Mäntylä L

Hurrikaani hallitsee hienokseltaan ensimmäistä erää. VaLePa pääsee tasoihin Westin hyökkäysvirheen jälkeen. Erän lopullinen ratkaisu, Erik Sundberg nelosesta 26-25 ja Markus Kaurton keskihyökkäys pakotti Hurrikaanin käsittelyvirheeseen

Toinen erä ensimmäisen peilikuva. VaLePa vei erää muutaman pisteen erolla. 16-16 tilanteessa Hurrikaani tasoitti ja hiipi loppuerästä johtoon. Hurrikaanilla oli ensimmäinen eräpallo 24-22 tilantessa. Matti Oivanen teki syöttövirheen ja Markus Kaurton ässäsyötöllä pukkipaidat tasoihin 24-24. Seuraavan pallon hyökkäsi Hurrikaanin Antti Ropponen pisteeksi ja erä päättyi erinomaisesti pelanneen Erik Sundbergin rajarikkoon kutospaikan hyökkäyksessä. 

Kolmas erä oli koko ajan VaLePan lievää hallintaa. Markus Kaurton ja Tommi Siirilän keskihyökkäykset alkoivat toimia entistä varmemmin ja tehokkaammin. Erä päättyi Siirilän keskihyökkäykseen.

Neljännessä erässä Hurrikaanin Henrik Porkka yritti väkisin vääntää erövoittoa Loimaalle. Sastamalalaisten johtaessa 9-8, Porkka hyökkäsi hienosta Matthew Westin takapassista tasoihin. Sen jälkeen Porkka syötti kaksi ässää peräkkäin ja yhden lähes ässän, Hurrikaani karkasi 9-12 johtoon. Tässä vaiheessa otettiin hetkeksi Olli Kunnari vastaanottamaan. Erän käänne tulee Niko Suihkosen syöttövuorolla. VaLePa etenee 15-16 tappioasemasta 18-16 johtoon. Kaksi palloa päättää Urpo Sivula. Alan puolustaa hienosti Ropposen kovan iskun ja Sundberg hyökkää nelospaikalta.  Vielä ollaan tasan tilanteessa 22-22. Oivasen syöttövirheellä 23-22. Sitten Eskon pahalla syötöllä Sivula pääsee hyökkäämään. Porkka kiusaa vielä 24-23. Ropponen astelee syöttämään ja onnistuu selkä seinää vasten syöttämään pahan. Sivula onnistuu jälleen tiukassa paikassa ja päättää ottelun hyökkäyksellä Westin torjunnan kautta kenttään.

Peli oli erittäin viihdyttävää ja pääosin korkeatasoista suomalaista lentopalloa. Yli 2000-päinen yleisö sai nauttia erittäin jännittävästä ottelusta, jonka käsikirjoituksesta ei mitenkään voinut ennustaa lopputulosta. 

Erik Sundberg pelasi loistavan vastaanottopelin ja oli tärkeillä hetkillä hyökkäyksissä tehokas, kuten myös Urpo Sivula. Tommi Siirilä osoitti taas olevansa isojen pelien mies, 10 hyökkäystä, 10 pistettä ja 3 torjuntaa. Niko Suihkonen oli tehokas kaikilla osa-alueilla, eniten aloitussyöttöjä, hyvä vastaanotto ja 64%:n tappo hyökkäyksissä. Mikko Eskon mestarilliset passit auttoivat hyökkääjiä menestymään. 

Hurrikaanin Tomi Rumpunen pelasi hienosti niin vastaanotossa kuin hyökkäyksissä. Passari Matthew West, keskimies Henrik Porkka ja libero Jesse Mäntylä kuuluivat Hurrikaanin onnistujiin.