VaLePa ja Vantaa Ducks Suomen Cupin välierässä

Suomen Cupin finaaliturnaus käydään Turussa 26.1. 2019 Kupittaan palloiluhallissa. Naisten finaali pelataan klo 16 ja miesten finaali sen jälkeen klo 19. Välierissä finaalipaikasta kamppailevat VaLePa Sastamala Tampere ja Vantaa Ducks sekä toisessa otteluparissa Hurrikaani Loimaa ja Karelian Hurmos.
Puolivälierissä VaLePa voitti Akaa Volleyn 3-1 ja Vantaa Ducks Lakkapään myös 3-1. Ducks osoitti vaarallisuutensa viime kevään Mestaruusliigan puolivälierissä, jolloin VaLePa sai tehdä täyden päivätyön välieriin pääsystä. Samoin marraskuussa ankat kiusasivat pukkipaitoja ihan tosissaan Korson Lumoareenassa. Brasilialainen vasenkätinen, vahva hakkuri Thiego Maciel oli tuossa pelissä VaLePan torjunnan ja puolustuksen painajainen. Nuori passari Aleksi Lankinen pystyy pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä, jos joukkueen vastaanotto pysyy kuosissa. Vastaanotossa Ducksin tärkein mies on takavuosien maajoukkuelibero Pasi Hyvärinen. Hän on edelleen huippukunnossa ja kuuluu Mestaruusliigan liberoiden eliittiin.
VaLePan Niko Suihkonen ja Tommi Siirilä ovat saaneet vuodenvaihteen aikaan maajoukkueen leirillä hyvän harjoitusrupeaman ja ovat taas valmiina taistelemaan pukkipaidassa. Erik Sundberg puolestaan harjoitteli ja otteli Ruotsin maajoukkueessa samaan aikaan. Kovaa kuntoa vaaditaankin, VaLePalla on edessään melkoinen otteluruuhka tärkeitä pelejä lähiaikoina. Ennen Ducks-peliä VaLePa ottelee Akaassa torstaina. Ottelua voi seurata Ruutu+:n kautta, lähetys alkaa 18.20. Suomen Cupin välierän jälkeen keskiviikkona 16.1. klo 18.30 taas tärkeä peli, CEV Cupin puolivälierä tsekkiläistä Kladnon joukkuetta vastaan. Tuo ottelu pelataan Kaupin Sports Centerissä keskiviikkona teemalla eurolla europeliin. Sekä Suomen Cupin peliin että poikkeuksellisesti myös CEV Cupin peliin pääsee kausikortilla.
VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks lauantaina 12.1.2019 klo 17.00 Vexve Areena