VaLePa aloitti uuden vuoden voitolla Akaasta

Janne Kangaskokko:

Akaa-Volley – VaLePa 1-3 (25-17, 23-25,19-25,21-25)

VaLePa aloitti kevät kauden pelirupeamansa Akaa-volleyn vieraana. Niko Suihkonen ja Tommi Siirilä palasivat maajoukkue komennukselta viikonlopun pelin jälkeen ja Erik Sundbergkin ehti peliin edellisen päivän Azerbaidzhan pelin jälkeen. Iloinen asia VaLePan kannalta oli myös se, että Markus Kaurto palasi kokoonpanoon pitkän poissaolon jälkeen.

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Esko, Suihkonen, Karjarinta, Sivula, Sundberg, Siirilä, Domingos

Akaa: Juntura, Heiskanen, Pitkänen, Mikkonen, Herrera, Sinkkonen, Köykkä

Ensimmäinen erä oli VaLePalle jäätävä kuin Akaan halli. Vastaanotto oli varsin kohmeessa ja Akaa puski syötöllä aggressiivisesti päälle.  VaLePan musta hetki hyökkäyksessä ratkaisi erän Akaalle vaikka lopussa pukkipaidat saivatkin pelistä hieman kiinni.

Toiseen erään VaLePa terästi vastaanottoaan ja tulosta alkoi tulla. Vastaanottohyökkäys parani, mutta jatkopallojen päättämisessä oli edelleen ongelmia. Etenkin Enderwin Herreran hyökkäystyöskentely tuotti ajoittain päänvaivaa VaLePalle. VaLePa karkasi alussa Mikko Karjarinnan torjunnoilla pieneen etumatkaan, mutta Akaa ja Herrera tulivat tasoihin. Erä eteni kiivaana ja tasaisena ja erän lopussa Akaa torjui kolme VaLePan jatkopalloa pysyen näin erävoitossa kiinni. Erä päättyi kuitenkin Mikko Eskon komeaan yksilötorjuntaa Herrerasta.

Kolmas erä alkoi tasaisena, vaikkakin VaLePan pienoisessa johdossa. Niko Suihkosen vahvan panoksen ansiosta VaLePa karkasi erän puolivälissä reiluun johtoon, jota Akaa ei enää pystynyt kuromaan umpeen. Suihkonen hyökkäsi erässä komeasti 8 pistettä 73% teholla.

Neljäs erä oli tiukkaakin tiukempi vääntö ottelun voitosta. Akaa johti erää pitkään, mutta erän hahmoksi nousi Erik Sundberg, joka takoi hurjat 7+7 tehot neljänteen erään. Erik oli pienissä vaikeuksissa ottelun aikana, mutta näytti neljännessä erässä taistelijan luonteensa. Eräs mielenkiintoinen pallo nähtiin myös kun Mikko Esko käänsi verkonpintaan menneen noston Akaan torjujan käsistä leveäksi. Päätuomari tuomitsi pallon ensin Akaalle, mutta neuvonpito verkkotuomarin kanssa muutti tuomion VaLePalle suotuisaksi. Tästä VaLePa sai lisää virtaa ja paineli erän lopun kaasu pohjassa loppuun asti.

Illan tehokkain oli Urpo Sivula 19+7 tehoilla. Niko Suihkonen komppasi vahvalla hyökkäyksellä 13+3. Mikko Karjarinta otti 3 torjuntaa ja teki huimat 5 ässää. Akaan tehokaksikko oli Joni Mikkonen 19+14 Enderwin Herrera 15+8. 

VaLePan pelit jatkuvat lauantaina Suomen cupin välierällä Vantaa Ducksia vastaan Vexve areenalla klo 17.