Mestaruusliigan merkittävin ulkomaalaisvahvistus VaLePan vieraaksi

Raision Loimu on pelannut erinomaisen kauden. Samuli Kaislasalon liittyminen joukkueen hakkuriksi auttoi vahvasti Loimua menestykseen. Ehkä vielä ratkaisevampi onnistuminen oli, kun Loimu kiinnitti keskipelaajaksi argentiinalaisen Pablo Guzmanin. Harvoin keskipelaaja nousee joukkueessa noin merkittävään rooliin. Guzman on Loimun joukkueessa vahva hengenluoja, joka värikkäillä otteillaan sytyttää oman joukkueen ja yleisön. Hänellä on Mestaruusliigassa eniten torjuntoja ja lisäksi Guzman on erinomainen hyökkääjä ja aloitussyöttäjä, eikä hän onnistuessaan pidä kynttiläänsä vakan alla.

Kaislasalo lähti vuodenvaihteen tienoissa Kreikkaan Foinikas Syrosin riveihin. Loimu reagoi tilanteeseen nopeasti ja kiinnitti miehistöönsä venezuelalaisen Bomba Marquezin. Mies ei vielä on Suomessa pelannut, mutta tausta on lupaava. Hän on 37-vuotias, 205 cm pitkä kevytrakenteinen ja hyväpomppuinen hakkuri. Bomba on pelannut maansa joukkueessa MM-kisoissa, Olympialaisissa. Alkukauden hän pelasi Kreikan kakkosen PAOK:n hakkurina. Ykköshakkuri tervehtyi loukkaantumisen jälkeen ja Bomba oli vapaa siirtymään Loimuun.

On Loimulla myös mielenkiintoisia suomalaisia pelaajia. Nuori passari Tomi Saarinen on kamppaillut vahvasti ykköspassarin paikasta. Tuomas Koppanen on sarjan parhaita torjujia. Ossi Rumpunen on vuodesta toiseen ollut Loimun kantavia voimia.

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu Kauppi Sports Center lauantaina 2.2.2019 klo 19.00.