Hyvin taistellut Ford Store Levoranta joutui taipumaan vahvemmalleen

Ford Store Levoranta SASTAMALA – Kuzbass KEMEROVO
0-3 (17-25, 20-25,24-26)
Aloituskokoonpanot
Esko. Siirilä, Kaurto, Sunderg, Suihkonen, Sivula, Alan Domingos L
Kobzar, Tavasiev, Pashytskyy, Podlesnykh, Karpukhov , Poletaev, Kerminen L
Ottelun ennakkoasetelmissa Kemerovon joukkue oli selkeä ennakkosuosikki. Sen mukaisesti peli myös alkoi. Kotijoukkueen pelissä näkyi, ettei joukkue ole tällä kaudella pelannut tämän tason joukkuetta vastaan. Yleispelaaja Podlesnykh päätti kaikki 4 hyökkäystä pisteeksi, syötti ässän ja otti yhden torjunnan. Kemerovo otti erässä viisi torjuntaa, FSL:n nollaa vastaan. Hyökkäystehoissa ja torjunnoissa tuli ratkaiseva ero, vaikka FSL pelasi myös kelpo hyökkäyspelin Urpo Sivulan johdolla. Myös vastaanotto toimi hyvin.
Toisessa edettiin edellisen tavoin. Podlesnykh jatkoi tappavaan tahtiinsa ja myös hakkuri Poletaev pääsi mukaan pelirytmiin. Erik Sundberg oli pukkipaitojen tehokkain, varsinkin kutospaikan hyökkäykset olivat näyttäviä.
Kolmas erä oli tasainen. Koko pelin erinomaisesti kannustanut kotiyleisö suorastaan riehaantui kotijoukkueen onnistumisista. Tommi Siirilän ässäsyötöillä FSL eteni peräti 6-2 johtoon. Vahva Kemerovo ei tästäkään hätkähtänyt vaan eteni 20-16 johtoon. Mikko Eskon syöttövuorolla ero kaventui kahteen pisteeseen 20-22. Sundbergin hyökkäyksellä 22-24. Siirilä pahan syötön palautus karkasi Kemerovolta rajojen yli. Seuraavassa pallossa vieraille tuli hyökkäysvirhe ja yleisö eli hienosti mukana 24-24. Esko puolusti Poletaevin voimahyökkäyksen, mutta sen jälkeinen peippi jäi kenttään 24-25. Sen jälkeen Sammelvuo teki ainoan vaihtonsa ja otti Sergei Nikitinin syöttämään. Pahan syötön vastaanotto jäi sen verran heikoksi, ettei Esko pystynyt enää passaamaan kelvollisesti ja erä sekä ottelu Kemerovolle.
Ford Store Levoranta SASTAMALAN pelurit voivat olla tyytyväisiä iltapuhteeseensa. Kuzbass KEMEROVO on todellinen huippujoukkue, jolla on onnistujia tasaisesti kaikilla pelipaikoilla ja kaikilla osa-alueilla, suurin ero tuli hyökkäys- ja torjuntapelissä. Syötön vastaanotossa FSL oli tarkempi.
Urpo Sivula pelasi isoa torjuntaa vastaan erinomaisen pelin. Hyvin onnistuivat myös Niko Suihkonen ja Erik Sundberg, vaikka Kemerovon kookas torjunta asetti omat haasteensa. Mikko Esko pyrki liikuttelemaan kookasta torjuntaa pitkän matkan passeilla ja kovalla temmolla. Alan oli hyvä vastaanottopelissä.
Podlesnykh ja Karpukhov olivat tehokkaita hyökkääjiä 20 tappoa 30 passista. Pelätty Poletaev oli hyvä, muttei murhaava.
Illan suuri onnistuja oli kotiyleisö. Määrä 2468 on loistava ja koko yleisö jaksoi Topi Stormin ja Make Pääkkösen johdolla kannustaa koko pelin ajan.
Tuomas Sammelvuo: Tilanne oli tavallaan haastava, kun on paljon tuttuja itsellä ja kaikki haluavat moikata, mikä on hieno asia, mutta on vaikeaa itselle keskittyä peliin. Mutta kun peli alkaa niin pystytään keskittymään vain omaan peliin. Hienoa, että suomalainen joukkue on pelaamassa pääsystä puolivälieriin, voidaan olla ylpeitä suomalaisen lentopallon puolesta. Valmistauduimme hyvin otteluun ja olen kiitollinen pelaajille, että pystyimme pitämään fokuksen pelkästään tässä pelissä. Meillä on 8 ihmistä valmennustiimissä ja teema on, että seura on tärkeämpi kuin henkilö itse. Tässä ei ole aikaa miettiä mitään, koska pelitahti on kova.

Radovan Gacic: Kemerovo on kova joukkue. Yritimme valmistautua parhaamme mukaan ja teimme parhaamme, mutta joukkueen fyysisyys on korkealla tasolla. Kemerovo oli tänään parempi joukkue. Pystyimme tuomaan hyvän energian kentälle lauantaisen cupin voiton jälkeen. Vastaanottomme pysyi hyvällä tasolla. Nyt valmistaudumme seuraavaan otteluun, joka pelataan lauantaina täällä Kaupissa.