Voittoon tiukan taistelun jälkeen

Kladno Volejball cz – Ford Store Levoranta Sastamala 2-3 ( 25-23, 18-25, 22-25, 25-15, 20-22)
Illan CEV Cupin ottelussa päätti kotijoukkue houkutella yleisöä halliin persoonallisella tavalla. 300 ensimmäiselle katsojalle tarjotaan olut. Nähtäväksi, miten paljon katsojia saadaan houkuteltua Kladenska sportvoni hala pelihalliin.
Aloituskokoonpanot
Kladno volejbal cz
Habr, Sobotka, Zajicek, Vemic, Hysky, Marel  , Monik L
Ford Store Levoranta SASTAMALA
Esko, Van Doorn, Siirilä, Kunnari, Sundberg, Sivula, Alan L
Ei tullut katsomoon ryntäystä oluesta huolimatta, ei kannata kokeilla Suomessa. Ensimmäinen erä oli alusta alkaen tasaista ottelemista. Varmaan matala sali vaati FSL:n pelaajilta totuttelemista. Kladno panosti koviin hypäreihin ja onnistuikin niissä hyvin. FSL:n vastaanotto toimi vain 2 ässää, mutta kovista syötöistä johtuen kuppinostoja vähän. Tämä vaikeutti hyökkäyspelin rakentelua. FSL:n leijahypärimiehet saivat puolestaan Kladnon vastaanoton vaikeuksiin.
Toisessa erässä Niko Suihkonen tuli Erik Sundbergn tilalle tilanteessa 4-2 Kladnolle. Kotijoukkue lisäsi vielä johtoaan 6-2. FSL nousi Tommi Siirilän syöttövuorolla tasoihin 7-7 ja meni sen jälkeen menojaan. FSL hyökkäsi loistavasti teho 68% ja vain kerran juututtiin torjuntaan. Joukkue piti syöttönsä vaikeana ja toisaalta Kladno sortui 5 virheeseen ilman ässiä. Myös Kladnon hyökkäys oli tehokas 64%. Erä päättyi Kladnon syöttövirheeseen.
Kolmas erä oli taas ensimmäisen tavoin varsin tasaista. Passari Habrn syöttövuorolla Kladno sai hengen päälle ja siirtyi 12-11 johtoon. Gacic on viisaasti aikalisän. Olli Kunnari otti ohjat käsiinsä syöttöpaikalla ja syötti 6 kertaa peräkkäin 17-13 johtoon eikä sen jälkeen erän voittajasta ollut epäselvyyttä.
Neljänteen erään FSL:n syöttö helpottui ja Kladnolla oli helppo työ rakennella viuhuvia vastahyökkäyksiä.  Erä ratkesi aikaisessa vaiheessa ja pukkipaidat sortuivat virheisiin.
Viidennessä nitroerässä eivät joukkueet tahtoneet millään saada eroa toisistaan. FSL:llä oli ottelupallo 14-13 tilanteessa. Siirilä syötti virheen ja hänen jälkeensä syöttövirheisiin sortuivat myös Sivula, Suihkonen ja Kunnari. Koko rotaatio kierrettiin ympäri ja Siirilä pääsi syöttämään. Onneksi tällä kertaa pahoja ja JVD pääsi vastapallosta päättämään pelin.
Ford Store Levorannan voiton avaimena oli Niko Suihkosen tulo kentälle, vastaanotto ok, hyökkäys 62% vain yksi suora virhe ja kerran torjuntaan sekä 3 torjuntaa. Nikolle tuli 5 syöttövirhettä, kaksi niistä olisi ollut ässiä, mutta varpaat osuivat syöttöviivalle. Silti 3 ässää. Urpo Sivula pelasi hyvän hyökkäyspelin, vaikka Kladno onnistui 7 kertaa hänet torjumaan. Tosin passejakin tuli 49, tappo% myös 49 ja onnistumisia tärkeisiin kohtiin. Tommi Siirilä 11/+4 otti 3 torjuntaa ja 11 passista 7 pistettä.
Klandolla oli selvä etulyöntiasema kotisalistaan. Halli on niin matala, että kun siellä jatkuvasti pelataan ja harjoitellaan pelistä tulee nopeatempoista. Kaikki kunnia koville hypärisyöttäjille Habr, Vemic ja Sobotka, mutta monta FSL:n hyvää vastaanottoa nousi kattoon salin mataluuden vuoksi. Päävastuun hyökkäyksistä kantoivat yp:t Hysky ja Vemic. Tällä kertaa Hysky oli selvästi tehokkaampi. Passari Habr pyörittää nopeataempoista peliä ja hänellä on tosi kova ja varma hypäri, ainakin kotisalissa.
Radovan Gacic: Peli oli erittäin intensiivinen. Suihkonen tuli hyvin peliin sisälle ja toi uutta virtaa kentälle. Meillä on parannettavaa eri osa-alueilla, mutta olemme valmiita tammikuun ottelussa. Halli oli haastava, mutta olemme tyytyväisiä voittoon.
Olli Kunnari: Vastustajan syöttöpelin kanssa olimme hieman vaikeuksissa. Neljännessä erässä passarin syöttövuorolla oma pelimme kaatui. Katon korkeus teki vaikeuksia peliin niin syötössä kuin puolustuksessakin. Viides oli oli tiukka, mutta pelillisesti parasta. Kotihallissa pystytään ottamaan pallot paremmin peliin ja torjuntapeliä pitää myös parantaa. Tiesimme hyvin, miten vastustaja pelaa, mutta torjunta pitää olla agressiivinen. Hieno tilanne, että voitto riittää kotipelissä. Lauantaina on tulossa hieno matsi kärkiporukoiden välillä ja huippumatsin jälkeen on hyvä lähteä hyvillä mielin joulun viettoon.
Sivula 28/+13
Suihkonen 16/+8
Siirilä 11/+8
Hysky 21/+15
Vemic 13/-4
Sobotka 12/+11
Launtaina Vexve Areenalla Hurrikaani klo 17. Ratkaiseva peli Kladnoa vastaan ke 16.1.2019 Kauppi Sports Centerissä.