VaLePa vei viisieräisen trillerin Oulussa

Janne Kangaskokko

Oulun ETTA – VaLePa 2-3 (25/22  22/25  25/19  18/25  13/15)

Illan ottelussa kohtasi kaksi lauantain kierroksen voittajajoukkuetta, jotka molemmat hamusivat täyttä pistepottia viikonlopulta. ETTA pelasi tunnetusti vahvaa puolustuspeliä kotihallissaan ja VaLePa halusi murtaa heidän torjunta-puolustuksensa kovilla hyökkäyksillä.

Aloituskokoonpanot:
VaLePa: Esko, Kunnari, Rekomaa, Sivula, Sundberg, Siirilä ja Domingos
ETTA: Haapakoski, Pennanen, Kaksonen, Jokela, Ronkainen, Niinivaara ja Hakala

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena. ETTA painosti syötöillään Erik Sundbergia, joka hoiteli hienosti vastaanottokuormansa. VaLePa nykäisi eroa Upi Sivulan kahdella ässällä ja Sundberg onnistui myös syötössään hetken päästä. VaLePa johti jo 14-8, mutta ETTA tuli takaisin peliin Ronkaisen ja Jokelan avulla. ETTA kuroi eron umpeen tilanteeseen 18-18. Sivula onnistui uudestaan syöttöruudussa, mutta ETTA ja Antti Ronkainen olivat vahvoja erän lopussa. Ronkaiselle kaksi tappoa ja ässä eräpallossa.

Toista erää vietiin vuoron perään. Ensin VaLePa vie ja ETTA tulee Pennasen syöttövuorolla tasoihin. VaLePan Rami Rekomaa ottaa kaksi torjuntaa ja tappaa hyökkäyksen ja VaLePa johtaa. ETTA karkaa Haapakosken ja Niinivaaran ässillä ja 18-15 johtoon, mutta VaLePa puolustaa eläimellisesti ja takoo jatkopalloja rataan. Siirilä torjuu VaLePan tasoihin 21-21. Sivula syöttää jälleen ässän ja Esko torjuu eräpallon VaLePalle.

Kolmas erä oli isäntien heiniä. ETTA johti erää alusta loppuun, vaikka VaLePa tuli lopussa aivan iholle torjunnoillaan. ETTAn Pennanen teki 6+6 ja Jokela 8+7 erään VaLePan laitojen tehojen ollessa reilusti heikommat.

Neljäs erä alkoi virheillä molemmin puolin. Sivula teki jälleen tuhoja syöttöruudussa vieden VaLePan 12-9 johtoon. Sundberg ja Siirilä hyökkäsivät tehokkaasti johdattaen pukkipaitoja eteenpäin. ETTA laittoi taas kirivaihteen päälle ja Sivula vaihdettiin Greeneen. VaLePan peli piristyi ja erä päättyi Greenen ässään.

Viides ja ratkaiseva erä oli kutkuttavan jännittävä. ETTA otti 4-2 johdon Ronkaisen ässällä, mutta Sundbergin 4 syötön putki vei VaLePan johtoon. Sundbergille kirjattiin kaksi ässää. Kentälle tullut Ville Sorvoja vei ETTAn 10-9 johtoon. VaLePa vaihtoi kentälle Mikko Karjarinnan vahvistamaan torjuntapeliä. Mikko Esko tarjoili heti ensimmäinen pallon Karjarinnalle ja hän hyökkäsi ensimmäisen liigapisteensä! Greene tappoi pallon ja Ronkainen teki virheen. VaLePan erä pallon pamautti kenttään Arvis Greene ja pitkä iltapuhde kääntyi voitokkaaksi.

Parhaat pistemiehet: VaLePa Sundberg 23+8 ja Siirilä 12+9. ETTA: Ronkainen 22+3 ja Jokela 19+11

Tiistaina otellaan CEV-Cupissa vastustajana Union Reiffeisen Waldviertel klo 18.30 Vexve Areena

Keskiviikkona VaLePa 40-vuotisjuhla klo 19.00 ja VaLePa bileet Hatelesin tahdissa klo 22.00-1.00.