VaLePa vakuuttavaan voittoon Ducksista

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-0 (25-19, 25-17, 25-15)
Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Rekomaa, Sundberg, Kunnari, Sivula, Alan L
Ducks: Lankinen, Nurminen, Vallin, Jack, Kankaanpää, Külaots, Hyvärinen L
Ensimmäinen erä
Ottelun alku lähti pukkipaitojen varmassa hallinnassa. VaLePa syötti kaksi syöttöä peräkkäin, Ducks yhden ja ero kasvoi nopeasti tilanteeksi 16-9. Sen jälkeen edettiinkin tasatahtia, kunnes Rami Rekomaan syöttövuorolla VaLePa repäisi ratkaisevan eron. Ducksin mahdollisuudet erävoittoon menivät virheisiin syötöissä ja hyökkäyksissä.
Toinen erä
Leo Jack teki ensimmäiseen erään tehot 0/-5 ja hän sai tehdä tilaa Atte Kyrölälle. Keskimies Antti Vallinin tilalle tuli Atte Risasnen. Vaihdot piristivät Ducksin peliä ja mentiin tasaisesti 15-14 tilanteeseen. Seuraava pallo oli ottelun pisin ja päättyi lopulta Atte Kyrölän hyökkäysvirheeseen. Seuraavassa pallossa Urpo Sivula otti torjunnan, heti perään Niko Suihkonen syötti ässän ja VaLePa meni menojaan. Erän viimeisessä pallossa Alan vastaanotti hienosti Kyrölän kovan syötön ja passariksi tullut Arttu Lehtimäki tarjoili keskelle Tommi Siirilälle. Toisessa erässä pukkipaidat  hyökkäsivät loistavasti, tappoprosentti 64 ja vain 1 virhe eikä ankoille yhtään torjuntaa.
Kolmas erä
Ducks teki myös tähän erään vaihtoja. Toni Kankaanpään tilalle tuli Juho Kaunisto sekä hakkuri Karl Külaotsin tilalle Leo Jack, joka tekikin ensimmäisen pisteensä 3-3 tasoitukseen. Ducks meni erässä 8-7 johtoon Kyrölän hyökkäyksellä. Sen jälkeen erinomaisesti pelannut Urpo Sivula ratkaisi pelin syöttönurkassa, ässä ja pari pahaa tilanne 11-8. Arttu Lehtimäki tuli loppuerästä passaamaan ja pelasi hienon yksi ykkösen Sundbergille ja Suihkoselle tyhjille kutospaikalle.
Mikko Esko piti Ducksin torjunnan kiireisenä. Urpo Sivula kiitti passeista tehokkaalla hyökkäyspelillä, tappo% 61. Tommi Siirilä hallitsi keskiverkkoa 9 pistettä 10 passista ja 2 torjuntaa. Sundberg kunnostautui 4 torjunnalla.
Ducksin hyökkäysten tehot olivat tällä kertaa keskimiesten varassa ja he pääsivät ainoina tehoissa plussalle. Varsinkin Akseli Lankisen ja Lassi Nurmisen yhteispeli toimi näyttävästi. Libero Pasi Hyvärinen oli erinomainen vastaanotossa.
Sivula 17/+9, Siirilä 11/+8, Sundberg 10/+5
Nurminen 12/+6, Rissanen 6/+5, Kyrölä 6/0,
ProLibero Alan
LähiTapiola pisteet
1 Sivula
2 Siirilä
3 Esko
Otteluisännän Pohjola Rakennuksen edustaja Mikko Korppi Korpela palkitsi parhaat pelaajat
Ducks Lassi Nurminen
VaLePa Mikko Esko
Lassi Nurminen: Hyvä halli ja mukava pelata. Laidasta ei oikein saatu kuolemaan, jo toinen arkipeli tälle viikolle, voi olla, että vaikuttaa asiaan. Oli hyviä pätkiä, mutta peli kaatui omiin virheisiin.
Mikko Esko: Pelattiin joka osa alueella hyvin ja pelattiin hyvää peliä. Oli mukava pelata ja pelattiin hyvällä tasolla loppuun asti. Raisioon lauantaina ja Loimu on pelannut hyvin tällä kaudella.
Ismo Tuominen: Hieno, että Tampereella on tällainen halli. Arkipelit ovat haastavia, lähdetään suoraan töistä peliin, mutta silti pitää pystyä pitämään hyvä taso. Pari erää kaatui yhteen rotaatioon. VaLePa pelasi tänään pelkällä rutiinilla.
Radovan Gacic: Halli on hyvä pelata. Syötimme hyvin tänään, mutta tiedämme myös, että Ducks pelaa hyvin. Jokainen peli on oma pelinsä, samoin myös cup, joka on tulossa.