VaLePa kesytti Tiikerit kolmessa erässä

Janne Kangaskokko

Tiikerit-VaLePa 0-3 (21-25, 21-25, 21-25))

VaLePa jatkoi mestaruusliigaa voitokkaan CEV-cup pelin jälkeen Tiikereiden vieraana Kokkolassa. Tommi Siirilä palasi tehokkaasti kokoonpanoon nilkkavamman jälkeen ja Arvis Greene sai vastuuta lyhyen hiljaiselon jälkeen.

Aloituskokoonpanot:

VaLePa: Esko, Suihkonen, Rekomaa, Greene, Sundberg, Siirilä ja Domingos
Tiikerit: Välimaa, Hänninen, Leppälä, Buivids, Kudrjashovs, Hone ja Breilin

Ensimmäinen erä eteni tasaisena kymmenen pisteen toiselle puolen. Tommi Siirilä vei VaLePan karkumatkalle kahdella hyökkäyksellä ja torjunnallaan. Greene ja Sundberg hoitelivat hyökkäyksiä vuorotahtiin. Greenen virheellä Tiikerit pääsi VaLePan kannoille, mutta Niko Suihkonen pimensi Buividsilta rajan ja otti komean torjunnan. Tommi Siirilä loisti tämän jälkeen syöttöruudussa ja päätti erän kahdella ässällä.

Tiikerit otti toisessa erässä vetovuoron parin pisteen edulla. Kudrjashovs sai paljon palloja ja hyökkäsi onnistuneesti. VaLePa pisti isompaa vaihdetta ja Greene päätti pari jatkopalloa, jonka jälkeen tilanne oli VaLePalle 11-10. Suihkosen tilalle kentälle tullut Olli Kunnari tarjoili monipuolista syöttöä kahden ässän arvoisesti. Molempien latvialaishyökkääjien virheet koituivat viimeistään Tiikereiden erän kuoliniskuksi, vaikka Teemu Lahti toi Tiikereiden peliin piristystä. Erä päättyi Siirilän ja Greenen torjuntoihin. Greenelle tehot erään 8+8.

Pitkän tauon jälkeen VaLePa jatkoi siitä mihin jäi. Tilanne oli nopeasti 7-3- vierailijoille. Pukkipaidat sortuivat kuitenkin omiin hyökkäysvirheisiin ja Tiikerit pääsivät peliin mukaan. VaLePa ryhdistäytyi ja alkoi viedä taas peliä saaden muutaman hyvän puolustuksen. Vahva vastaanotto-hyökkäyspeli johdatti VaLePaa eteenpäin ja Sundberg, Greene kaksikko paukutti pallot kenttään. Erä ja ottelu lopulta Sastamalaan Erikin hyökkäyksellä.

Parhaat pelaajat: VaLePa; Greene 19+12, Sundberg 11+5 ja Siirilä 10+6 (4 torjuntaa)

Tiikerit; Buivids 12+5 ja Hänninen 10+5

VaLePa jatkaa matkaa kohti pohjoista ja on huomenna Oulussa ETTAn vieraana klo 15:30 alkavassa pelissä.