Pelottava Vantaa Ducks VaLePan vieraaksi

Vieläkin on painajaismaisena mielessä viime kevään puolivälieräsarja Vantaan Ducksia vastaan. VaLePa vei puhtaasti kaksi ensimmäistä peliä 3-0. Sitten tuli jytky, Vantaa Ducks otti tikkarin VaLePan kitusista ja nappasi 3-2 voiton Vexve Areenalla. Pieni pelko hiipi takalistoon, onnistuuko VaLePa varmistamaan jatkopaikan Vantaalla vai mennäänkö ratkaisevaan peliin Vexve Areenalle. Tiukan taiston jälkeen VaLePa onnistui kääntämään pelin 3-2 voitoksi. Ducks on aloittanut kauden vaisusti viime syksyn tapaan. Ankat ovat kuitenkin selvästi piristyneet ja voittivat mm. Hurrikaanin Loimaalla 3-0.

Libero Pasi Hyvärinen oli tärkeä palanen Ducksin loppukauden kiidossa. Hyvärinen on paras suomalainen libero Mestaruusliigassa ja kestää vertailun kaikkien Mestaruusliigan liberoiden kesken. Kannattaa seurata Hyvärisen otteita tarkkaan. 

Akseli Lankinen kuuluu nuorten lahjakkaiden passarien joukkoon. Erinomaisen pelinrakentelun lisäksi hänellä on Suomen paras hybridisyöttö. Se ei ole hypäri eikä leija vaan niiden yhdistelmä. Syöttö lähtee painavana kohti syöttönurkkaa eli ykköspuolle. Seuratkaapa tätä vaivattomasti lähtevää, varmaa ja tehokasta aloitussyöttöä pelissä. 

Antti Vallin on 206 cm pitkä raamikas ankkapeluri. Tälle kaudelle on valmentaja Ismo Tuominen siirtänyt Vallinin hakkurista keskimieheksi ja on tehnyt sillä paikalla hyvää tulosta. Hakkurin paikasta kisaavat Karl Külaots ja brasilialainen vasuri Thiago Maciel, joka pelasi kaudella keväällä 2015 Lakkapään riveissä. Yleispelaajina ovat takavuosien maajoukkuepelaaja Toni Kankaanpää, brasialialainen Leo Jack sekä Atte Kyrölä.

VaLePan pelaajissa on lukuisia asioita, joita katsoja voisi erityisesti seurata pelin aikana. Vielä on vaikea ennakoida, mikä on pukkipaitojen kokoonpano. Yksi erityistarkkailun kohde voisi olla Olli Kunnarin ja Alanin erittäin vaivattoman oloinen vastaanotto. Se on kehittynyt tuhansien toistojen tuloksena. Samoin Mikko Eskon taiturimainen pallonkäsittely. 

Nämä ja paljon muuta ottelussa

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks keskiviikkona 12.12. 2018 Kauppi Sports Center klo 19.00. Otteluisäntä Pohjola Rakennus Oy