Jälleen pitkä peli Raisiossa – Sivula tykitti VaLePan voittoon

Janne Kangaskokko:

Raision Loimu – VaLePa 2-3 (25-27, 25-20, 18-25, 25-22, 11-15)

VaLePa matkusti toistamiseen Loimun vieraaksi Kerttulaan tällä kaudella. Tuplaviikonloppua pelaava Loimu lähti otteluun hieman muunnellulla aloitusseitsikolla. Valmentaja Christophe Achten lepuutti yleispelaaja Viktor Lindbergiä ja hakkuri Samuli Kaislasaloa. VaLePalle ottelu oli kolmas seitsemän päivän sisään ja se valitettavasti näkyi helppoina virheinä ja aaltoilevana pelinä. Mikko Karjarinta pelasi ensimmäisen kokonaisen ottelun mestaruusliigassa ja VaLePa otti 500. voittonsa liigassa.
Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kunnari, Karjarinta, Sivula, Sundberg, Siirilä, Domingos
Loimu: Vuorinen, Rumpunen, Koppanen, Keskinen, Helenius, Guzman ja liberopari Sihvonen/Vuorinen
Ensimmäinen erä alkoi aaltoilevasti. Pisteitä tehtiin vuoron perään kahden tai kolmen ryppäissä. Loimu pelasi vähillä virheillä kun taas VaLePa sortui niihin jatkopalloissa. VaLePa pääsi karkuun Eskon ja Kunnarin torjunnoilla tilanteeseen 20-17, mutta Loimu tuli aikalisän jälkeen tasoihin Guzmanin ja tuplavaihtoon tulleen Kaislasalon torjunnoilla. Karjarinta torjuu VaLePalle eräpallon ja Sivula katkaisee erän kahteen onnistuneeseen hyökkäykseen.
Toinen erä alkoi VaLePan hallinnassa. Syöttö ja hyökkäys kulki aina tilanteeseen, jossa VaLePa johti 17-13. Musta hetki sekoitti pelin totaalisesti ja virheitä sateli sieltä täältä. Loppu oli VaLePan kannalta ikävää katseltavaa ja Loimu vei erän 25-20.
Erätappio nieltiin pitkän tauon aikana ja VaLePa tuli kovempaa kolmanteen erään. VaLePa nappasi 8-1 johdon heti aluksi Olli Kunnarin syöttövuorolla ja piti johtoaseman tiukasti erän loppuun asti. Loimu teki jälleen nousua erän puolen välin jälkeen, mutta tällä kertaa se jäi yritykseksi Upi Sivulan ollessa VaLePan hyökkäyksen peruspilari.
Neljännessä erässä Loimu sai otteen VaLePan hyökkäysestä ja saalisti pari torjuntaa Saarisen ja Guzmanin avulla. Oskari Keskinen oli tehokas hyökkäyksissä ja vei Loimua lähemmäs erävoittoa. Sivulan naputellessa pisteitä toisensa perään VaLePa meni 16-15 johtoon. Kentälle tullut Karri Sihvonen torjui kuitenkin Loimun johtoon 20-18. Sundbergin hyökkäysvirheen jälkeen haettiin tehoja Niko Suihkosesta. Loimu hyökkäsi kuitenkin tehokkaasti ja vei ottelun ratkaisun viidenteen erään.
Viides erä alkoi VaLePalta vahvasti. Kaikki laiturit tekivät pisteen ja Siirilä otti torjunnan. Parin virheen turvin pukkipaidat lisäsivät johtoaan 4-7 ja 5-9 tilanteeseen. Loimu tuli iholle Saarisen kahdella ässällä, mutta VaLePa otti pallon pois seuraavasta. Kunnari nappasi viidennen torjuntansa iltaan ja teki vielä hyökkäyksen päälle. Sivula oli jälleen kova lopussa hyökäten ottelupallon kenttään.
Parhaat pistemiehet: VaLePa: Sivula 32+23 Kunnari 21+8. Loimu Keskinen 17+10 ja Guzman 14+11. Mikko Karjarinta kirjautti ensimmäisessä täydessä pelissään tehot 6+0.
VaLePa pelaa vielä ensi viikolla Tsekeissä CEV-cuppia- Vastaan asettuu Kladno volejbal cz. ottelu pelataan torstaina 20.12.