Hieno päätös syyskaudelle

VaLePa Sastamala Tampere – Hurrikaani Loimaa 3-0 (25-23, 25-22, 27-25)

VaLePan ja Hurrikaanin kohtaaminen oli pitkän ja raskaan syyskauden viimeinen peli. VaLePa kotiutui perjantai-iltana puoli kahdeksan aikaan Tsekin matkalta Sastamalaan. Hurrikaani puolestaan kohtasi viikolla viisieräisessä Cupin pelissä Loimun. Hienosti molemmat joukkueet syttyivät taistelemaan voitosta 994 katsojan riemuksi.

Ehkä kovaotteluruuhka näkyi siinä, että pelissä tuoli puolin ja toisin pisteputkia. Heti ensimmäisen erän aluksi Hurrikaani meni 3-0 johtoon ja seuraavat pisteet vei VaLePa puolestaan 4-0. Osansa pisteputkiin vaikutti myös se, että molemmat joukkueet aloitussyöttivät kovia hypäreitä. Erän ratkaisijat olivat Urpo Sivula ja Niko Suihkonen. Sivulan torjunnalla pukkipaidat tulivat tasoihin 23-23. Sen jälkeen Sivulan syöttövuorolla Suihkonen torjui Oivasen ja päätti erän nelospaikan hyökkäyksellä.

Toisessa erässä VaLePa meni menojaan Mikko Eskon syöttövuorolla 6 syöttöä peräkkäin ja kotijoukkue johti 10-4. Muuten kotijoukkueen aloitussyötöt eivät onnistuneet tässä erässä 8 virhettä yksi ässä. Pukkipaitojen tahtiin kuitenkin edettiin aina 21-14 tilanteeseen asti. Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino vaihtoi passariksi Matti Toivolan Matthew Westin tilalle, Karri Kutinalahden keskelle Henrik Porkan tilalle sekä vielä Tomi Rumpusen Tapio Toiviaisen tilalle. VaLePan miehistö valmistautui lähtemään pitkälle erätauolle ja pelin fokus hieman karkasi. Hurrikaani vei loppuerän 8-4 ja pääsi jo 24-22 tilanteeseen. Katsojien piinan helpottajaksi nousi Sivula, jonka ykköspaikan hyökkäys päätti erän.

Kolmanteen erään Kutinlahti jäi keskelle ja yleipelaajiksi Rumpunen ja Toiviainen. Erä eteni Hurrikaanin hallinassa. Erityisesti Kutinlahti, hyökkäys 4/4 ja Oivanen 6/4 tekivät tuhojaan sekä Antti Ropponen hakkurina 8/4. Hurrikaani johti enimmillään 15-11. Taisteluvoitto Tsekeissä antoi itseluottamusta ja pukkipaidat nousivat hienosti tasoihin 19-19 tilanteessa. Loppuerässä VaLePan rutiini riitti ja joukkue selviytyi loppuerän väihimmillä virheillä. Oivasen syöttövirheen jälkeen ottelupallo ja ottelu päättyi Rumpusen hyökkäysvirheeseen.

VaLePan hyökkäyspelin tärkein peluri oli taas erinomaiseen kuntoon päässyt Urpo Sivula. LIsäksi hän otti 3 torjuntaa ja hänelle tuli eniten aloitussyöttöjä. Myös Niko Suihkosen vahva pelaaminen ilahdutti runsaslukuista kotiyleisöä. Rami Rekomaa otti 3 torjuntaa. Hurrikaanin kovat syötöt vaikeuttivat pelinrakentelua, mutta jälleen kerran Mikko Esko rakensi kelpo hyökkäyspaikkoja vaikeistakin tilanteista.

Hurrikaanin kokoonpanosta puuttui Eemeli Kouki. Vierailijoiden keskihyökkäys oli jatkuva uhka. Kutinlahden kentälle tulo paransi loimaalaisten peliä ja OIvanen oli totutun tehokas aloitussyötöissä sekä hyökkäyksissä. Jesse Mäntylä pelasi hyvän liberopelin.

Parhaat pistemiehet
Sivula 18/+13
Suihkonen 12/+7
Sundberg 12/+4

Ropponen 17/+11
Oivanen 9/+6
Kutinlahti 7/+6

Otteluisäntä Lounea Oy:n edustaja Janne Alifrosti palkitsi VaLePan parhaana Urpo Sivulan ja Hurrikaanista Antti Ropposen

LähiTapiola pisteet
Esko 3
Sivula 2
West 1
ProLibero Mäntylä
Kuvat Hannu Moilanen