Ford Store Levoranta Sastamala vakuuttavasti kuudentoista joukkoon

Ford Store Levoranta SASTAMALA – Union Reiffeisen Waldfiertel 3-0 (25-25, 25-18, 25-17)

Aloituskokoonpanot
FSL: Esko, Rekomaa, Siirilä, Kunnari, Sundberg, Greene, Alan L
URW: Bartos, Schober, Calyton, Bornemann, Boff, Szarek, Tille L

Vexve Areenalla odotettiin jännityksellä itävaltalaisen Union Reiffeisen Waldfiertelin vierailua. Saako vierasjoukkue karsittua ne virheet, joihin heidän pelinsä kaatui Itävallassa? Samoin odotettiin jännityksellä, miten Union Waldfiertel pystyy taktisesti haastamaan pukkipaidat.

Pian ottelun alkumetreillä kävi selväksi, että itävaltalaiset yrittivät pelata kovalla riskillä, siinä onnistumatta. Ensimmäisessä erässä Ford Store Levoranta SASTAMALA johti koko erän ajan. Jos Union Reiffeisen Waldviertel pääsi lähietäisyydelle, heidän oma virheensä päästi FSL:n pälkähästä. Lopullinen erän ratkaisu tuli Olli Kunnarin pitkällä syöttövuorolla. Siihen mahtui peräti kolme ässää. URW ei löytänyt lääkettä Kunnarin taidokkaille rullasyötöille.

Toinen erä eteni samalla kaavalla. Nyt Tommi Siirilä teki pitkällä syöttövuorolla kolme peräkkäistä ässää. Tässä erässä URW teki 6 syöttövirhettä ilman ässiä ja FSL 6 ässää kahdella virheellä. Erässä ilahdutti Rami Rekomaan 100%:n hyökkäystehot 3/3.

Kahden voittoerän jälkeen Ford Store Levoranta oli varmistanut jatkopaikan 16 parhaan joukkoon. Hakkuriksi vaihdettiin Aaro Nikula ja puolessa välissä erää passariksi Arttu Lehtimäki. Molemmat onnistuivat erinomaisesti. Nikula tappoi 8 passista 6 ilman virheitä. Lehtimäen passeista hyökkääjät päättivät palloja pisteiksi tehokkaasti.

FSL:n koko joukkue pelasi mainiosti. Ratkaisu tuli pitkälti syöttö-/vastaanottopelissä. URW teki 15 syöttövirhettä, ilman ässiä. FSL syötti 10 ässää, 8 virhettä. Virheet näkyvät joukkueiden +/-tilastossa FSL 48/+33, URW 35/-3.

Olli Kunnari syötti lyhyessä pelissä peräti 20 kertaa tuloksena 5 ässää ilman virheitä. Erik Sundberg hoiti vastaanotot ja hyökkäysvastuunsa hienosti ja palkittiin kotijoukkueen parhaana. Ilahduttavaa oli myös nuorten Rekomaan, Lehtimäen ja Nikulan vahvat otteet kentällä.

Olli Kunnari: Kulki mukavasti koko joukkueelta ja taso pysyi hyvänä koko ottelun ajan. Syöttö on ollut tällä kaudella hyvä ja voimme syöttää kovia syöttöjä. Ja vieras joukkue niin saatiin lyhyillä syötöillä tuhoa aikaiseksi. Rosteri on laaja ja reenit ovat hyvätasoisia koko alku kauden ja luotto on kaikkiin pelaajiin.

Rudinei Boff: Oli meille vaikea päivä. Tiesimme, että oli täällä vaikea voittaa ja myös voittaa kultainen erä. Aloitimme hyvin, mutta emme pystyneet keksimään ratkaisuja ja se vei koko joukkueen alas. Tämä oli hyvää kokemusta ensimmäisenä vuotena Cev cupista.

Smejkal Zdenek: Onnittelut kotijoukkueelle ja meillä oli huono päivä, emme pystyneet pelaamaan hyvällä tasolla. Tiesimme kuinka hyvin Sastamala voi syöttää, mutta meillä oli liikaa virheitä ja meidän olisi pitänyt pystyä noudattamaan paremmin taktiikkaa. heillä on myös erittäin kokeneita pelaajia kuten Esko ja Kunnari, jotka eivät tee virheitä.

Radovan Gacic:Halusimme voittaa ja päästä seuraavalle kierrokselle. Joukkueella on ollut raskas viikko takana ja olen tyytyväinen, että kaikki selvisivät loukkaantumatta. On erittäin hyvä, että voimme kierrättää pelaajia. Nikula pelasi hyvin ja samoin Lehtimäki. Tiesimme jo kauden alussa, että otteluohjelma tulee olemaan tiukka ja meidän pitää käyttää eri variaatioita kentällä. Seuraavat kaksi päivää ovat vapaat ja juhlimme seuran menestyksekästä 40 vuotisjuhlaa.

Seuraava CEV Cupin vastustaja ratkeaa huomenna, kun unkarilainen Kazinbarcika ja tsekkiläinen Kladno ottelevat toisen osaottelun. Kladno voitti kotonaan 3-1. Ensimmäinen osaottelu pelataan vieraspelinä joulunalusviikolla.

Seuraava kotipeli on Mestaruusliigan kärkikamppailu Savo Volleyta vastaan sunnuntaina 9.12. 2018 klo 17.00.