Ennakkotunnelmia Kladnosta

Kladno haastaa kotonaan Ford Store Levorannan joukkueen
Minulta on tiedusteltu
Illan peliä ei valitettavasti kuvata eikä sitä voi lähetyksenä seurata netin kautta. Hanna päivittää livenä VaLePan Facebooksivua https://www.facebook.com/vammalanlentopallo/. Lisäksi pelin pisteiden etenemistä voi seurata teksti-TV:n kautta sekä CEV:in sivuilta osoitteessa https://www.cev.eu/Competition-Area/LiveScore.aspx?ID=1115.Ottelu alkaa kello 19.00 Suomen aikaa.
Ottelu alkaa kello 19.00 Suomen aikaa.
Matka ja majoitus
VaLePan EuroCup joukkue Ford Store Levoranta SASTAMALA lähti Sastamalasta puolivillaisessa tuhrukelissä aamulla kello 5 kohti Helsinkiä. Suoralla lennolla päästiin Prahaan aika lailla samanlaiseen keliin, minkä Suomessa jätimme taaksemme.
Kladno on vajaan 70 000 asukkaan kaupunki 30 kilometrin päässä Prahasta. Jääkiekkoseura HC Kladno on kasvattanut lukuisia huippupelaajia. Kladnossa syntyneitä jääkiekkotähtiä ovat mm. Jaromír Jágr, Ivan Huml, Anton Cermak, Vladimír Kameš, Jakub Voráček ja Petr Pithartja heidän lisäkseen uransa Kladnossa ovat aloittaneet Patrik Eliáš, Tomáš Plekanec, Tomáš Vokoun, Marek Židlický, Radek Smoleňák, Michal Pivoňka, Martin Procházka, Pavel Patera, Milan Hnilička, Jiří Tlustý , Tomáš Kaberle ja František Kaberle.
Pukkipaidat ovat majoittuneet hotelliin aivan lentopallon pelihallin viereen. Hotellissakin on huoneet nimetty jääkiekon pelaajien mukaan, Hannan huone on Jaromír Jágr. Jostain syystä minun ovessani lukee Jaroslav Burger. Toisaalta egoni kehrää, asun isossa huoneessa yksin ja siellä on neljä vuodetta.
Pelihalli ja illan peli
Pelihalli on hyvinkin Sylvään oloinen paikka, aika matala ja vähän hämäräkin. Manu laski, että kiinteitä istumapaikkoja on vajaa 500 eikä muita paikkoja sitten olekaan. Pelaajat totesivat iltaharjoitusten jälkeen, että aivan hyvä pelipaikka. Joukkue näyttää olevan hyvässä kunnossa eikä kenelläkään ole vaivoja, jotka estäisivät täysipainoisen pelaamisen.
Kladno on mielenkiintoinen vastus. Joukkueessa on kolme pelaajaa Tsekin viime kesän maajoukkueesta. Tsekki sijoittui toiseksi Euroopan kultaisessa liigassa. Milan Monik on taitava libero, jolla pelistä toiseen on hyvät vastaanottoprosentit. Keskimiehet Vladimir Sobotka ja Adam Zajcek ovat hyviä torjumaan ja jos vastaanotto toimii pelaa joukkue paljon keskeltä siirtoa tai nopeaa laidasta siirron yli.
Mikäli vastaanotto toimii pelaa passari Filip Habr erittäin nopeatempoista peliä. Yleispelaajat Milos Vemic ja Tomas Hysky ovat hyvin mukana tempohyökkäyksissä, Vemic on taitava, Hysky voimakas.
Luotan FSL:n peliin kuin pukki sarviinsa. Joukkue on valmis kohtaamaan Kladnon kaikilla osa-alueilla. Jäädään jännäämään ehtoota.