VaLePa voittoon varmalla vastaanotolla

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 3-1 (19-25,25-22, 25-19, 25-15)

Aloituskokoonpanot
VaLePa
Esko, Kaurto, Siirilä, Sundberg, Sivula, Greene, Alan
Loimu
Vuorinen, Koppanen, Guzman, Rumpunen, Lindberg, Kaislasalo

Ensimmäisessä erässä VaLePan vastaanotto toimi erinomaisesti, mutta hyökkäyksessä pukkipaidat olivat vaikeuksissa. Kaikki kunnia pitää antaa Loimun torjunta- ja puolustuspelaamiselle. Loimu otti erässä 5 torjuntaa ja puolustuspallojen jälkeinen hyökkäysprosentti meni Loimulle 60-21. Lisäksi raisiolaisten liberot puolustivat tehokkaasti. Loimu kiskaisi ratkaisevan eron keskimiesten Koppanen ja Guzman syöttövuoroilla, Koppanen peräti 11-9 aina 16-9 asti. Aaro Nikula tuli tappioasemassa 11-17 Arvis Greenen tilalle hakkuriksi. 

Toinen erä edettiin hienoisessa VaLePa johdossa. Pukkipaitojen johtaessa 20-18, Loimun Guzman otti kaksi näyttävää torjuntaa ja teki kaksi näyttävää tuuletusta. Seuraavan pallon Urpo Svula runttasi väkisin Guzmanin käsien kautta ja antoi samalla palautetta argentiinalaispelurille. Kenneth Aro puhutteli kapteenit ja seuraavan pallon Upi puolusti näyttävästi. Erä päättyi Lindbergin hyökkäysvirheeseen. Aaro Nikula toi eloa VaLePan hakkuripelaamiseen ja ehtipä kentän pisimpänä miehenä ottaa muutamia puolustuksia. 

Kolmannessa erässä VaLePan vastaanotto oli aivan huippuluokkaa, parhaana Alan 83% ja täydellisetkin 67%. Aaro Nikula tuli yhä paremmin peliin mukaan ja tappoi 4 passista 3. VaLePa vei torjunnat 5-1.

Loimu otti neljänteen erään passariksi nuoren Tomi Saarisen. Saarinen on lupaava passari, joka vie rohkeasti joukkueensa peliä eteenpäin. Paljon toistoja ja tekniikka sitä kautta varmaksi. Pukkipaidat vapautuivat ja pelissä nähtiin iloinen kotijoukkue. Erän ja myös ottelun hahmoksi nousi Aaro Nikula, jonka syöttövuorolla tuli 6 pistettä, 3 ässillä.

Aaro Nikula palkittiin ansiosta parhaana 17/+13. Sivula säesti hyvin 21/+13. Erityisen ilahduttavaa oli VaLePan vastaanoton tarkkuus, mm. Upi 29 vastaanottoa 66% (34%) tarkkuudella. Libero Alan pelasi parhaan pelinsä pukkipaidassa. Mikko Esko kunnostautui passipelinsä ohella 4 torjunnalla.

Loimun Pablo Guzman on kova keskimies 14/+12, joista 5 torjunnalla. Aleksi Kaislasalo 19/+10 voi olla iltaansa tyytyväinen.

Parhaat pistemiehet

VaLePa: Sivula 21/+13, Nikula 17/+13, Sundberg 13/+5

Loimu: Kaislasalo 19/+10, Guzman 14/+12, Lindberg 8/-7

Aaro Nikula: Alussa pari syöttöä jännitti, mutta sitten lähti hyvin rullaamaan. Ollaan pari viikkoa reenattu hyvin. Ja kyllä on hyvä paikka kehittyä pelaajana ja taistella

Pablo Guzman: En ole tyytyväinen tämän päivän tappioon. Meidän täytyy työstää vastaanottoa ja passeja. Yritin herättää yleisöä peliin

Christophe Achten: Olen pettynyt peliin, olimme valmiita ottamaan pisteitä. Peli-ilme on tänä vuonna parempi ja pystymme haastamaan mestarijoukkueen. Sanalliseen taistoon kokeneita pelaajia vastaan ei kannata lähteä. Meidän pitää oppia tästä

Radovan Gacic: Tiedän mihin Aaro Nikula pystyy, koska näin hänet jo nuorten maajoukkueen mukana. Oli vain ajan kysymys, koska hän pystyy pelaamaan omalla tasollaan. Jokaisessa harjoituksessa hän näyttää enemmän kuin otteluissa tähän mennessä. Tämä antaa meille paljon enemmän mahdollisuuksia pelata ja on tärkeää myös maajoukkueelle. Vastaanotto oli myös hyvällä tasolla.