VaLePa kaatoi rakkaan vihollisen Lempäälän Kisan Suomen Cupissa

Janne Kangaskokko

LeKi – VaLePa 0-3 (16-25, 19-25, 19-25)

Hakkarin liikuntahallissa oli perjantai-illan huumaa kun VaLePa kohtasi nuorentuneen Lempäälän Kisan joukkueen. LeKi on uudistunut hieman viime kaudesta, sillä laitureina pelaavat nuoret Kasper Pennanen ja Tuomas Siirilä. LeKi pysytteli hyvin VaLePan mukana erän puoleenväliin asti, mutta sitten pukkipaidat menivät menojaan. VaLePa peluutti nuorta miehistöä ja antoi jakoi kuormaa onnistuneesti.

Aloituskokoonpanot:

VaLePa: Esko, Kunnari, Rekomaa, Nikula, Suihkonen, Kaurto, Domingos
LeKi: Luostarinen, Siirilä, Kruuda, Silpo, Pennanen, Koivunen ja Niemi

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle VaLePan komennossa kun Rami Rekomaa teki heti kaksi pistettä alkuun. VaLePa sai heti hyviä vaimennuksia ja Niko Suihkonen oli tehokas hyökkäyksessä. Konkariosasto Esko ja Kunnari nappasivat torjunnat ja tilanne oli nopeasti 11-5 VaLePalle. VaLePan valmentaja Gacic otti Eskon huilaamaan ja päästi Arttu Lehtimäen irti entistä seuraansa vastaan. Arttu pelasi heti pari laadukasta passia hyökkääjille. VaLePa kompuroi syöttöruudussa pahasti, mutta Leki ei pystynyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen. Erä lopulta helposti Sastamalalaisille. Hyökkäysprosentit 74vs.25 kertovat karua lukemaa pelin kulusta.

Toinen erä eteni hieman tasaisemmin. Rekomaa vei jälleen VaLePan johtoon, mutta Leki tuli takaa kapteeni Sauli Silpon avulla ja oli vielä tasoissa tilanteessa 19-19. VaLePan erän sankariksi nousi ensin Aaro Nikula. Komea torjunta kakkospaikalta ja perään Rekomaalta 2 ässää. Leki vaihtoi Siirilän kentältä, mutta se ei auttanut sillä Nikula nappasi 2 torjuntaa lisää ja erä oli taputeltu.

Kolmas erä oli toisinto edellisestä. Alku oli tasaista, mutta erän puolessa välissä VaLePa karkasi tällä kertaa Markus Kaurton hyökkäyksillä. Viimeinen niitti LeKille oli hyvin passanneen Lehtimäen syöttövuoro, jolla pukkipaidat karkasivat 20-14 johtoon. Loppu oli enemmänkin kosmetiikkaa ja VaLePa vei erän ja ottelun.

VaLePan nuoret miehet pelasivat hyvillä tehoilla Nikula 15+9 ja Rekomaa 13+12. Kunnarikin taputteli kivat 14+11 tehot. LeKin tehokkain oli kapteeni Silpo myös komeasti 12+11. Lekin laiturit eivät saaneet tehojaan Silpon tasolle. VaLePa eteni Suomen Cupissa puolivälieriin, jossa vastaan asettuu Akaa-Volley.

VaLePa jatkaa liigaa sunnuntaina 4.11. Kauppi Sports Centerissä. Vastassa klo 19 alkavassa ottelussa on Raision Loimu.