VaLePa voittoon vapautuneesti

Illan pelissä VaLePan vastustaja Etta Oulusta saapui eilisen Loimu-pelin jälkeen Sastamalaan. Etta koki 3-1 tappion. Tänään Etta tuli tappiosta sisuuntuneena Vexve Areenalle. Pitkän matkan väsymys on pois pyyhitty . Kotijoukkueella on ollut pitkästä aikaa kaivattu ehjä harjoitteluviikko takana. Lähtökohdat huomioiden on otettavissa huippupeli – VaLePan näyttävää hyökkäyspeliä ja Ettan taistelevaa puolustuspeliä. Nostalgiapelillä haluttiin kunnioittaa seuran kunniakasta historiaa.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Kaurto, Sivula, Kunnari, Green, Alan L
Etta: Haapakoski, Kaksonen, Nuuttivaara, Rissanen, Pennanen, Jokela, Hakala L

Etta ei oikein saanut peliään käyntiin koko ottelun aikana. Välillä he pelasivat tosi laadukkaasti, mutta sitten tuli suoria hyökkäysvirheitä. Ne katkaisivat Ettan takaa-ajon ja selkärangan. Ettan kokoonpanossa yllättäen toisena keskimiehenä pelasi Nuutti Niinvaara. Ilmeisesti Markus Väisäsellä on jokin vaiva teipeistä päätellen.

VaLePa tuli peliin viikon ehjän harjoittelujakson jälkeen pirteänä ja hyvällä ilmeellä. Ensimmäisessä erässä Urpo Sivula otti kolme hienoa puolustusta takakentällä. Joukkue otti keskimiesten, Markus Kaurton ja Tommi Siirilän johdolla torjuntavaimennuksia ja 5 suoraa torjuntaa. VaLePa ei tehnyt erässä yhtään suoraa hyökkäysvirhettä eikä Etta saanut yhtään torjuntaa. Kun Etta teki torjuttujen hyökkäysten lisäksi 7 suoraa virhettä ei erän voittajasta ollut epäselvyyttä.

Toisessa erässä Etta esitti ajoittain maankuulua puolustuspeliään ja vähensi hyökkäysvirheitä. Joonas Jokela hyökkäsi peräti 71%:n teholla, mutta muiden hyökkäystehot jäivät kovin kehnoiksi. VaLePan passari Mikko Esko järjesti hyökkääjien kanssa taiturimaisia kombinaatioita. Lisäksi hän ehti puolustuspalloihin ja pystyi passaamaan hakupalloista. VaLePa pelasi edelleen ilman suoria hyökkäysvirheitä. 12-8 tilanteessa nähtiin pelin ehkä kauden näyttävin hyökkäys, Arvis Greene vetäisi nelospaikalta yli torjunnan neljään metriin hirmuisen iskulyönnin. Jopa jäyhän sastamalaisyleisön joukosta kuului riemunkiljahduksia ja epäuskoisia naurun pyrähdyksiä.

Kolmannessa erässä pukkipaitojen keskittyminen herpaantui ja otteisiin tuli huolimattomuutta. Erää edettiin tasaisesti kalkkiviivoille asti. Ottelun päätti ansiosta Arvis Greene 17/+14, hyökkäysprosentti 61 ei yhtään hyökkäysvirhettä ja 3 torjuntaa. Urpo Sivula parantaa kaiken aikaa. Upi on hyvä puolustuspelaaja ja hän osaa lukea peliä. Samoin Olli Kunnarin peli on piristynyt kauden edetessä. Mikko Esko alkaa palautua maajoukkueturneelta, tänään hienoja hakuja ja loistavia passeja vaikeista paikoista.

Ettan kohtaloksi muodostuivat hyökkäämisen ongelmat. Suorat hyökkäysvirheet VaLePa 1 – Etta 16. Torjunnat pukkipaidoille 9-3. Joonas Jokela hyökkäsi tehokkaasti, vaikka virheet heikensivät hänen tehojaan. Anssi Hakala liberona tuo varmuutta ja rauhaa Ettan takakentälle. Myös Eetu Pennanen voi olla iltaansa tyytyväinen.

Pistemiehet
VaLePa: Greene 17/+14, Kunnari 9/+7, Sivula 9/+5
Etta: Jokela 15/+4, Ronkainen 9/-4, Pennanen 7/+4

LähiTapiola pisteet: Esko 3, Greene 2, Kaurto 1