VaLePa harjoitteli voittoon

VaLePa Sastamala Tampereen kauden aloitus on ollut varsin poikkeuksellinen. MM-kisojen takia yhteisharjoitukset joukkueena ovat jääneet varsin vähäisiksi. Tänään uudella joukkueella oli ensimmäinen mahdollisuus pelata kotihallissa. Siksi on ymmärrettävää, että lyhyestä valmistautumisajasta johtuen pelikin oli kotijoukkueen osalta vielä joukkuepelin harjoittelua. Alkukauden tärkein peli on jo tulevana keskiviikkona. Ford Store Levoranta SASTAMALA kohtaa Vexve Areenalla Mestarien liigassa BBSK:n Istanbulista. VaLePan uudet pelurit ja Ettan nuoret lahjakkuudet kiinnostivat myös yleisöä, 856 katsojaa.

VaLePa Sastamala Tampere – Etta 3-0 (25-22, 25-17, 25-16)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Siirilä, Kaurto, Kunnari, Sivula, Greene, Alan L
Etta: Haapakoski, Väisänen, Kaksonen, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Hakala L

Ottelun ensimmäinen erä eteni varsin tasaisesti. Tasatilanteesta 13-13 Antti Ronkaisen syöttövirheen jälkeen VaLePa eteni Olli Kunnarin kahdella ja Eskon yhdellä torjunnalla 17-13 johtoon. Etta ei luovuttanut. Ronkainen sortui erän alkupuolella virheisiin, mutta hänen ansiostaan Etta nousi vielä tasoihin 20-20. Erän ratkaisu meni tuttujen miesten piikkiin, Eskon hyökkäys toisesta, Urpo Sivulan ässä ja Markus Kaurton torjunta Antti Ronkaisesta päätti erän.

Erävoitto vapautti VaLePan pelin. Hakkuri Arvis Greene, 16/+13 , hyökkäys 65%, sai usein yleisön kasvoille haltioituneen ilmeen, iskut lähtivät niin ällistyttävistä korkeuksista. Mikko Eskon ja Tommi Siirilän yhteistyö tiivistyi pelin aikana ja tuotti hyökkäyspisteitä pukkipaidoille. Alan hoiti vastaanoton tarkasti. Kunnari, Sivula, Kaurto ja Esko osoittivat olevansa edelleen joukkueen runkopelaajia. Arttu Lehtimäki ja Niko Suihkonen pääsivät vuorollaan viemään joukkuetta erävoittoon.

Ettan vahvuus on tälläkin kaudella vahva puolustuspelaaminen. Antti Ronkainen ja Joonas Jokela ovat saaneet maajoukkueessa lisää tehoa pelaamiseen. Ettan joukkue on pysynyt hyvin koossa viime kauden jälkeen. Odotettavissa on, että kausi tulee olemaan vielä viime kautta menestyksekkäämpi.

Olli Kuoksa: Ettalaisuus on edelleen kadoksissa. Puolustuksessa pitäisi olla parempi, mutta VaLePa hyökkäsi myös terävästi. Hyökkäyksen tappoprosenttia pitää vielä nostaa vaikka nyt se oli parempi kuin viime kaudella. VaLePa on monipuolinen joukkue ja he pystyvät varmasti menemään Euroopassakin pitkälle.

Radovan Gacic: Näin vain muutaman Ettan pelin ennen tämän päivän peliä ja Etta pelaa nopeaa peliä ja he puolustavat hyvin. Meidän täytyy vahvistaa syöttöä ja omaa puolustusta. Mestarien liigassa  Istanbul BBSK on vahva joukkue, 12 pelaajasta 10 pelaa maajoukkueessa. Pelaamme keskiviikkona positiivisesti omilla vahvuuksilla ja työstämme omat heikkoutemme.

VaLePa: Greene 16/+13, Sivula 14/+10, Siirilä 9/+7
Etta: Ronkainen 15/+7, Jokela 11/+2, Pennanen 9/+3
LähiTapiola pisteet: Greene 3, Sivula 2, Esko 1

Parhaina palkittiin  VaLePasta Arvis Greene ja Ettasta Antti Ronkainen.

VaLePa tiedotus Mauri
Kuvat Hannu Moilanen