Vahva Loimu VaLePan vieraaksi

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu Kauppi Sports Center sunnuntaina 4.11. klo 19.00. Otteluisäntä Thermisol 

Loimu viettää VaLePan tavoin juhlavuotta, seuran perustamisesta on kulunut 60-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi seuran manageri Jukka Rajakangas on koonnut joukkueen, jossa joukkueen pelaajien roolit täydentävät toisiaan. Joukkueessa ei välttämättä ole suuria tähtipelaajia, vaan joukkueen vahvuus on joukkuepelaaminen, johon ehyt pelaajamateriaali antaa mahdollisuuden. Tulostakin on tullut. Loimu piti ensimmäisessä pelissä VaLePaa ahtaalla Kerttulassa, pukkipaidoille 3-2 vierasvoittto. Viime kierroksilla Loimu voitti Savon 3-2 ja Ettan 3-1

Maajoukkuehakkuri Samuli Kaislasalon liittyminen joukkueeseen juuri ennen sarjan alkua oli tärkeä palanen Loimun kokonaisuuteen. Kaislasalo on ollut tehokas hakkuri ja hänen mukaan tulonsa vapautti kovakätisen Ossi Rumpusen yleispelaajaksi. Mielenkiintoinen vahvistus on argentiinalainen keskimies Pablo Guzman, vahva 196 cm pitkä jässikkä. Hänellä on todella painava syöttö ja Savoa vastaan hän otti 5 torjuntaa, Etta-pelissäkin 3. Vahva syöttö on myös Erik Sundbergin maajoukkuekaverilla Viktor Lindbergillä. Joukkueen hienoa kokonaisuutta täydentävät Itävallan viime kauden mestari, Tsekeissä ja Iranissa ammattilaisena pelannut Kasper Vuorinen sekä viime kauden torjuntaykkönen Tuomas Koppanen.

Loimun päävalmentaja Christophe Achten on vakuuttanut, että juhlakautensa kunniaksi Loimu loimuaa isolla roihulla. Millaisen vastauksen tähän haasteeseen antaa VaLePan päävalmentaja Radovan Gacic, jää nähtäväksi sunnuntai-iltana Kauppi Sports Centerin hienolla Areenalla. Viime pelissä VaLePa Sastamala Tampere alkoi jo näyttää enemmän joukkueelta. Torjunta oli tiivistynyt, tappotorjuntojen lisäksi tuli paljon vaimennuksia. Ehjä torjuntamuuri helpotti takakentän sijoittumista puolustuspalloissa. Ennen sunnuntain peliä VaLePa ottelee perjantaina Suomen Cupissa Lempälän KIsaa vastaan Hakkarin palloiluhallissa.

Vastaus kysymykseen pelaajien nimistä ja historiallisesta vuodesta.
Kuvassa on joukkue, jolla VaLePa lähti ensimmäiseen Mestaruussarjakauteen 1984
Joukkueessa pelasivat: Ylärivi Ari Eskola, Jouni Päiväläinen, Tauno Rehakka, Matti Vesanto, Anssi Peltomäki, Harri Lammi, Harri Lehtimäki Alarivi: Arto Mäkinen, Pekka Saari, Risto Lammi ja Kari Touronen.