Seura-asussa VaLePa – Etta nostalgiapeliin

Itsenäisyyspäivänä 6.12. 2018 tulee kuluneeksi 40 vuotta VaLePa ry:n perustamisesta. Paljon on ehtinyt tapahtua näiden vuosien aikana. Satoja junioreita, tyttöjä ja poikia, on pelannut juniorijoukkueissa. Satoja vanhempia on elänyt ikimuistoisia lentopallohetkiä heidän kanssaan. Miesten ykkösjoukkue on ehtinyt pelata 1-sarjaa, mestaruussarjaa, supersarjaa ja liigaa. Lisäksi seuran väreissä on pelannut lukuisia mies- ja naisjoukkueita eri sarjatasoilla. Näiltä vuosilta, näistä muistoista on moneen kotiin jäänyt erilaisia seura-asuja.

Kuva: Mäsi Kuvassa oikealta Teuvo Tuominen, Pauli Kimpanpää, Matti Luoto, Seppo Kimpanpää (osittain), Veijo Lyytikäinen (#5), Kari Touronen (#6,) Ari Välimaa, Jorma Inna. Iskun mies Veli-Pentti Jokitie.

Toivomme, että kaivatte varastoista esille vanhat seura-asut, verkkatakit, -housut, pelipaidat yms. ja tulette ne päällä Etta-peliin. VaLePa tarjoaa kaikille vanhassa VaLePan tai Vammalan Kisan seura-asuissa tuleville kahvin ja pullan. Vaatteilla on taipumus kutistua, mutta usein perheestä löytyy joku, jonka päälle ne mahtuvat.

Hannu Moilanen pystyttää Vexve Areenalle kuvauspisteen. Toivottavasti käyt kuvauttamassa itsesi seura-asussa. Saamme dokumentteja menneistä ajoista. Hienoa olisi, jos voisimme lainata joitain vanhoja asuja myös seuran 40-vuotisjuhlaan 5.12. 2018.

Vastustajana on sarjakärki Etta Oulusta. Valmentaja Olli Kuoksa on saanut suomalaisista pelaajista koostuvan joukkueensa huippuvireeseen. Etta on voittanut puhtaasti viisi viimeistä sarjapeliään. Savo Volley kaatui kotiluolassaan Pielavedellä 3-1 ja Hurrikaani Oulussa 3-0.

VaLePassa viime kaudella pelannut hakkuri Ville Sorvoja on vihdoin päässyt pelaamaan ilman loukkaantumisia ja hän on ollut avaintekijöitä voittojen takana. Maajoukkuehakkuri Joonas Jokela on hänelle hyvä aisapari. Yleispelaaja Antti Ronkainen loisti kesän maaotteluissa ja hänkin on joukkueen ratkaisupelaajia. Anssi Hakala ja Eetu Pennanen tuovat kokemuksellaan tasapainoa nuorten pelaajien rinnalle.

Lentopallo on joukkuepeli. Otteluita ei voiteta yksilöillä vaan joukkueen saumattomalla yhteispelillä. Sen on mm. Etta pystynyt osoittamaan viime peleissä. VaLePan joukkueella on tältä osin lähes kahden kuukauden takamatka vastustajiin, koska 6 pelaajaa pääsi MM-kisojen vuoksi yhteisharjoituksiin vasta syyskuun lopussa. Alkukauden tiiviin ottelutahdin vuoksi mahdollisuudet joukkueharjoitteluun ovat jääneet vähiin. Pitää olla kärsivällinen ja antaa aikaa, että yksilöistä muodostuu joukkue. Terveystilanteestakin on ollut harmia. Nyt näyttää, että libero Alan Domingos ja keskitorjuja Daniel Jansen VanDoorn ovat voittamassa fyysiset vaivansa ja pystyvät pelaamaan taitojensa edellyttämällä tasolla.

Kärkikamppailu

VaLePa Sastamala Tampere – Etta Oulu la 27.10. Vexve Areena klo 17.00

Vanhassa VaLePan tai Vammalan Kisan seura-asussa ilmainen kahvi- ja pullatarjoilu

Juhlavuoden kunniaksi VaLePa-aiheinen tietokilpailukysymys: Nimeä kuvan pelaajat. Minkä kauden joukkueesta on kysymys ja miksi tuo kausi on historiallinen? Vastaukset osoitteeseen mauri.esko@valepa.fi.

Vammalan Lentopallouutiset kuva: Mäsi