Savo Volley voittoon vahvalla esityksellä

VaLePan joukkue palasi Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen pelistä Istanbulista torstaina iltapäivällä. Joukkue oli luonnollisesti pettynyt, ettei jatkopaikkaa pystytty saavuttamaan. Perjantaina oli jo lähtö Kuopioon. Ennakkoon oli kysymysmerkki, miten pukkipaidat pystyvät voittamaan matkan fyysisen ja henkisen rasituksen. Toisaalta Savo Volley joutui aiemmin toteamaan Joensuun Hurmoksen Suomen Cupissa ja Ettan Mestaruusliigassa paremmakseen.
Aloituskokoonpanot
Savo Volley
Ivanov, Lehtonen, Kaatrasalo, Raadik, Heiskanen, Häyrinen, Kawaguchi L
VaLePa
Esko, Jansen VanDoorn, Kaurto, Sundberg, Sivula, Greene, Alan L
Ensimmäinen erä eteni varsin tasaisesti 22-22 tilanteeseen. Vaihdosta tulleen Miro Määttäsen ässä ja Eetu Häyrisen torjunta päättivät erän Savolle. 25-22
Toisen erän ratkaisu tuli VaLePan virhesumalla tilanteessa 15-15, syöttövirhe, hyökkäysvirhe ja torjuntaan lyönti. Sen jälkeen tuomari vihelsi pukkipaidoille järjestysvirheen ja lopullinen niitti erään tuli pukkipaitojen saamasta punaisesta kortista. 25-20.
Kolmas erä oli tasoltaan pelin paras. Erässä nähtiin pitkiä taistelupalloja. Joukkueiden liberot Alan Domingos ja Taichi Kawaguchi johdattivat joukkueitaan erinomaisiin puolustuksiin. VaLePalle tuli erän loppuun ensin syöttövirhe ja ottelu päättyi Aleksi Kaatrasalon tappotorjuntaan.
Savo Volley – VaLePa 3-0 ( 25-22, 25-20, 25-22)
Savo Volleyn parhaana palkittiin ansiosta libero Kawaguchi, joka nosti peliin useita VaLePan pahojakin hyökkäyksiä. Nuori passari Feodor Ivanov ei kuvia kumartanut, vaan johti hyökkäyspeliä varsin kypsästi. Aleksi Kaatrasalo nappasi 5 torjuntaa ja teki 4 pistettä 5 passista.
Urpo Sivula kannatteli hyökkäyksissä joukkuettaan läpi pelin ja vastaanottokin toimi hyvin. Libero Alanin vastaanottoprosentti oli 88 ja myös täydelliset vastaanotot 88%. Daniel Jansen VanDoorn on nopeasti joukkueeseen mukaan, tänään 7/+6, joista 2 komealla tappotorjunnalla. Valmentaja Radovan Gacic yritti viisaasti vaihdoilla tuoda muutosta pelirytmiin, Aaro Nikula ja Niko Suihkonen toivat oman panoksensa peliin. Olli Kunnari jäi kotiin toipumaan kuumeesta.
Nyt vihdoin VaLePa saa ehjän harjoitteluviikon ja kohtaa ensi lauantaina viime aikoina erinomaisesti pelanneen Ettan.
Parhaat pistemiehet
Häyrinen 16/+9, Kaatrasalo 14/+13, Raadik 12/+3
Sivula 13/+5, Greene 12/+4, JVD 7/+6