Hurrikaani Heinon komennossa Tampereelle

Keväällä VaLePa ja Rantaperkiön Isku aloittivat tiiviin lentopalloyhteistyön. Isku luopui liigapaikasta ja Iskun 1-sarjajoukkue on VaLePa Sastamala Tampereen farmijoukkue. Yhteistyö tukee molempien seurojen toimintaa ja vahvistaa niin huippulentopallon kuin junioritoiminnan asemaa Pirkanmaalla. Yhteistyösopimuksen myötä Mestaruusliigapelejä pelataan edelleen Tampereella, koska VaLePa pelaa osan peleistä Kauppi Sports Centerissä.
VaLePa Sastamala Tampere avaa Tampereella liigakauden huippuottelulla, kun viime kauden finaalijoukkueet kohtaavat toisensa. Rantaperkiön Iskun pitkäaikainen valmentaja Jussi Heino palaa Tampereelle Hurrikaani Loimaan päävalmentajana. Ottelu pelataan Kauppi Sport Centerissä, joka on uusi uljas liikunta- ja hyvinvointikeskus. Hallille on helppo ajaa: Nokian moottoritieltä suoraan Paasikiventielle, tunnelin ali ja TAYS:n liittymästä Kauppia kohti. Osoitteesta toimisto@valepa.fi voi kysyä, onko linja-autoissa vielä tilaa.
Jussi Heino on saanut valmennettavakseen mielenkiintoisen ryhmän. Matthew West on 25-vuotias, 198 cm pitkä jenkkipassari, jolla on tilillään mm. Hollannin mestaruus ja Cup-voitto. Hän on osoittautunut varmaksi passariksi, joka on saanut mm. Matti Oivasen tehot uudelle tasolle. Eemeli Kouki pelasi viime kaudella romanialaisen Steaua Bukarestin riveissä. Tälle kaudelle hän palasi tuttuun seuraan ja on päässyt vahvaan kuntoon. Etta-pelissä Eemelin syöttö teki tuhoisaa jälkeä, 5 ässää ja vain yksi syöttövirhe. Hänen rinnallaan yleispelaajana pelaa Tomi Rumpunen. Jesse Mäntylän tuuraajana on myös Tampereelta tuttu Aleksi Mutka. Maajoukkueessakin esiintynyt Antti Ropponen on uuden passarin myötä saanut hakkuripeliin uutta tehoa.
VaLePalla on todella laadukas ja mielenkiintoinen pelaajamateriaali. Valmentaja Radovan Gacic on todennut, että amerikkalainen hakkuri Arvis Greene lukeutuu maailman kolmen lahjakkaimman lentopalloilijan joukkoon. Greene on pomppuihme, joka pystyy lyömään ällistyttävistä korkeuksista, kuten Mestarien liigan peli BBSK:a vastaan osoitti 23/+19 ja hyökkäysprosentti 70. Tommi Siirilä hallitsee torjuntapelin ja tuottaa harmaita hiuksia vastustajan hyökkääjille. Brassilibero Alan Domingos on puolustuspelin huipputaitaja. Viime kauden runkopelaajat Urpo Sivula, Olli Kunnari, Mikko Esko, Markus Kaurto, Erik Sundberg ja Niko Suihkonen jatkavat pukkipaidoissa edelleen.
VaLePan joukkueen materiaali on laaja ja valmentajalla on mahdollisuus heittää kentälle monia erilaisia vaihtoehtoja. Radovan Gacic haluaa toisaalta hakea parasta kuusikkoa europeleihin, mutta hänellä on vahva halu kehittää koko joukkuetta. Gacic on osoittanut, että hän haluaa antaa koko joukkueelle peliaikaa. Rovaniemeltä voiton hakivat Arttu Lehtimäki, Rami Rekomaa, Niko Suihkonen, Markus Kaurto, Arvis Greene, Erik Sundberg ja Olli Kunnari liberona.
VaLePa – Hurrikaani Kauppi Sport Center la 13.10. klo 16.30 Otteluisäntä Tampereen kaupunki