VaLePan kova ilta Kerttulassa

Janne Kangaskokon raportti

Raision Loimu – VaLePa 2-3 (21-25, 25-19, 22-25, 25-16, 12-15)

Tuskin oli pelipaita ehtinyt kuivua VaLePan ensimmäisestä ottelusta kun joukkue marssi Kerttulan kentälle Raision Loimun vieraaksi perjantai-iltana. Ottelusta muodostui hieno viihdyttävä ottelu. Käsikirjoitus oli selvä VaLePa hyökkää ja Raisio puolustaa. Loimu hommasi viime tingassa kovan vahvistuksen hakkurin paikalle, kun Samuli Kaislasalo asteli kentälle. Samalla VaLePan uusi hankinta Arvis Greene sai myös todellisen tulikasteensa.

Ensimmäinen erä lähti VaLePalta hieman nuhaisesti käyntiin. Ainoastaan hakkuri Greene sai pallon kuolemaan ja Loimu pysyi hyvin menossa mukana. Markus Kaurton kahdella torjunnalla VaLePa nappasi johdon 9-7. Loimu kiristi tahtia ja otti kolme pistettä peräkkäin. VaLePa takkuili edelleen hyökkäyksessä ja sortui syöttövirheisiin. Loimu johti jo 20-17, mutta VaLePa heräsi taisteluun. Ensin Kunnarin hyökkäyksillä tasoihin 21-21. Sen jälkeen Eskon ja Kaurton nerokkailla ratkaisuilla erä poikki ja tikkari Loimun suusta. Kaurto 6+6 ja Greene 6+5.

Toinen erä oli tasaista vääntöä 10-10 tilanteeseen asti. Loimu otti kolme pistettä ja karkasi johtoon. Virheettömän erän pelannut Viktor Lindberg oli joukkueen tukiranka vaikeissa tilanteissa. VaLePa ei saanut hyökkäyspeliään kulkemaan ja Loimu marssi erävoittoon vahvalla syöttö ja torjuntapelillä.

Kolmas erä alkoi todellisella VaLePan ilotulituksella. Greene ja Kunnari torjuvat ja Esko syöttää ässän. Tilanne nopeasti 5-0 VaLePalle. Sitten pukkien lamppu sammui. Rytmi katosi pelistä ja Loimu tasoitti tilanteessa 11-11. Loimu teki kaiken ja VaLePa ei juuri mitään. Kaislasalo ja Lindberg tehtailivat pisteitä ja VaLePa ei saanut palloa kuolemaan. Upi Sivula tuli Sundberg tilalle uuteen rooliinsa yleispelaajaksi. Upin hyvät tehot eivät kuitenkaan riittäneet vaan Loimu vei erän.

Upi jatkoi neljännessä yleispelaajana ja joukkue ryhdistäytyi. VaLePa alkoi puolustamaan ja jatkopallot alkoivat kuolla. Sivula ja Greene toimivat pistetehtailijoina. VaLePan syöttö oli terävää, eikä Loimu päässyt omaan peliin kiinni. Erä selvästi Sastamalaan.

Viides ja ratkaiseva erä alkoi VaLePan pienoisessa johdossa. Loimu nappasi kuitenkin kaksi torjuntaa ja meni 9-7 johtoon. Kaurto tasoitti tilannetta omalla torjunnallaan. Lindbergin syöttövirheen jälkeen Greene onnistui hyökkäyksessä kahdesti ja Kunnari sinetöi kolmannen peräkkäisen pisteen Greenen toiselta puolelta kenttää tulleesta passista. Kaurto oli jälleen mies paikallaan ja torjui tilanteeksi 14-10. VaLePa hoiti vielä yhden vaihtopallon ja vei pitkän ottelun nimiinsä.

Parhaat pistemiehet olivat:

VaLePa: Greene 26+17 ja Kaurto 15+12 (6torjuntaa)

Loimu: Kaislasalo 21+5 ja Lindberg 18+10

 

Terveisin

VaLePa tiedotus
Mauri
www.valepa.fi
www.facebook.com/vammalanlentopallo/

Jos et jatkossa enää haluaa vastaanottaa näitä viestejä, ilmoita siitä sähköpostilla mauri.esko@valepa.fi