VaLePan joukkueeseen mielenkiintoisia vahvistuksia

VaLePa Sastamala Tampere teki keväällä sopimuksen slovenialaisen valmentajan Radovan Gacicin kanssa. Jo silloin oli tiedossa, että vankan valmennusammattitaidon lisäksi, hänellä on erittäin hyvät verkostot lentopallopiireissä. Tästä on ollut erittäin iso apu, kun VaLePa on hakenut pelaajia tulevalle kaudelle. Uusien pelaajasopimusten teossa hän on luonnollisesti halunnut toteuttaa omia näkemyksiään joukkueen muodostamisessa.

Radovan Gacic halusi hyödyntää joukkueessa Urpo Upi Sivulan osaamista yleispelaajana. Kun Upi pelaa yleispelaajana on joukkueella hyökkäysvoimaa entistä enemmän. Uuden hakkurin löytäminen tuli ajankohtaiseksi. Amerikkalainen 22-vuotias pomppuihme Arvis Greene täytti valmentajan ja VaLePan toiveet. Hänellä oli tarjouksia Euroopan huippuseuroista, mutta ei vielä varmaa ykköshakkurin paikkaa. Siksi hän tahtoi ensimmäiseksi ammattilaisvuodeksi pelaavaan rooliin ja sitä kautta parempaa näyteikkunaa myöhemmille vuosille. VaLePalla on vahva hakkuriosasto. Arvis Greenen rinnalla peliajasta taistelee nuori 212 cm pitkä tulevaisuuden lupaus Aaro Nikula eikä mikään estä käyttämästä Upia hakkurin paikalla tarvittaessa.

VaLePalle tuli kesällä ajankohtaiseksi etsiä uutta kovaa keskitorjujaa, kun viime kauden ulkomaalaiskaksikko Carmody ja Guymer vaihtoivat maisemaa. Tilalle löytyi huippuluokan ammattilainen Kanadasta Daniel Jansen Van Doorn, joka tunnetaan lempinimellä JVD. JVD on Kanadan maajoukkueen keskitorjuja valittu mm. 2015 Pan American kisojen parhaaksi keskitorjujaksi.

VaLePan keskitorjujaosasto on vahvistunut myös nuorella pitkällä suomalaisella lahjakkuudella. Mikko Karjarinta on järvenpääläisen Blues Volleyn kasvatti, jolla pituutta on peräti 209 cm. Nikulan tavoin Karjarinnalla oli myös tarjouksia pelipaikasta muista liigaseuroista, mutta hän näki, että VaLePassa ovat parhaat olosuhteet kehittyä tulevaisuuden maajoukkue- ja ammattilaispelaajaksi. Karjarinnan pelaamiselle ominaista on rauhallisuus ja huolellisuus kaikessa tekemisessä. Karjarinta oli keväällä polvioperaatiossa. Kuntouttaminen on edennyt aikataulussa ja syyskauden aikana hyppyrajoitukset poistuvat. Mikolla on VaLePassa kaksivuotinen sopimus.

VaLePa Sastamala Tampere 2018-2019

Passarit
Mikko Esko
Arttu Lehtimäki

Keskitorjujat
Markus Kaurto
Daniel Jansen Van Doorn
Rami Rekomaa
Mikko Karjarinta

Yleispelaajat
Olli Kunnari
Erik Sundberg
Urpo Sivula
Niko Suihkonen

Hakkurit
Arvis Greene
Aaro Nikula

Libero
Alan Barbosa Domingos

Valmennus
Radovan Gacic
Janne Kangaskokko

Huoltaja
Manu Soro

Tilastot
Arto Weckman

Fysioterapia
Teija Simola

Mikko Korppi Korpela on koonnut ulkomaalaisvahistuksista tietoa ja kysellyt viime tunnelmat

Arvis Greene                           

Pituus:198 cm
Ulottuvuus:      371 cm
Synt.päivä:       1.8.1995
Synt.paikka:     Los Angeles, California
Yliopisto:          Cal State Northridge (Sosiologia)

 • Toimi viime kaudella joukkueensa kapteenina. Valittiin kauden päätteeksi USA:n yliopistoliigan kakkostähdistöön ja läntisen puolen ykköstähdistöön. Teki viimekaudella 5,19 pistettä/erä ja 4,55 hyökkäyspistettä/erä, ollen yliopistoliigan pistekunkku ja eniten hyökkäyspisteitä tehnyt pelaaja.
 • On tehnyt kesällä 2017 maajoukkuedebyytin USA:n maajoukkuepaidassa Pan America turnauksessa. Greene edusti myös tänä kesänä maataan Pan American turnauksessa elo-syyskuun vaihteessa.
 • Iloiset kintut, vetelee likimain samoista korkeuksista, kun meille tuttu Carmody. Mutta 10 cm lyhyempänä ja aavistuksen pienemmän kurotuskorkeuden omaavana tuo ulottuvuus saavutetaan varsin viihdyttävällä pompulla.
 • Pelasi nuorempana myös koripalloa ja kun L.A:sta on kotoisin, niin suosikkijoukkue on Los Angeles Lakers ja suosikkipelaaja Kobe Bryant.

Miehen omat kommentit:

 • Kuinka kesä on mennyt?
  • Kesäni on mennyt hienosti tähän mennessä ja olen harjoitellut maajoukkueen harjoituskeskuksessa.
 • Millä fiiliksin ensimmäisestä ammattilaissopimuksesta?
  • Totta kai olen erittäin innoissani kirjoitettuani ensimmäisen sopimuksen ja yksi unelmistani toteutui ammattilaisuuden myötä.
 • Tavoitteesi tulevalle kaudelle (joukkueena ja henkilökohtaisesti)?
  • Auttaa VaLePa uusimaan Suomen mestaruus sekä menestys europeleissä! Henkilökohtaisesti tavoitteeni olla parempi pelaaja peli peliltä ja pelata parasta lentopalloani läpi kauden sekä sitä kautta kuulua sarjan parhaimpiin hakkureihin.
 • Mitä tiedät Suomesta etukäteen?
  • Asiat mitä tiedän Suomesta hmm… Sen mitä olen kuullut, niin siellä on hyvä liiga, jossa kärkijoukkueet ovat hyvää eurooppalaista tasoa. Ihmiset ovat mukavia ja siellä on kauniita paikkoja ja hyvä elää. Lisäksi kuulemma, kun on kylmä, niin voi olla todella kylmä.

Daniel Jansen Van Doorn

Pituus:            207 cm
Synt.päivä:                   21.3.1990
Synt.paikka:                 Langley, British Columbia CAN
Viime kauden seura:     Chamount Volley-Ball 52 FRA

 • Viime kauden mies pelasi Ranskan pääsarjaa sastamalalaislähtöisen Sauli Sinkkosen kanssa samassa huippuseurassa Chamount:ssa, saavuttaen sarjassa ja Ranskan cupissa hopeaa ja mestareiden liigan 8.sijan.
 • Miehen ammattilaisura alkoi 2013-2014 Ranskan ProB liigan Tourcoing Lille Metropole:ssa, jossa ensimmäinen kausi päättyi nousujuhliin ja seuraava kausi kuluikin jo Ranskan pääsarjan puolella. Näiden kausien jälkeen mies pyörähti kauden verran Kreikan pääsarjajoukkue Pamvochaikos V.C:n riveissä. Kreikassa vietetyn kauden jälkeen JVD palasi Ranskaan kaudeksi 2016-2017 ja tällä kertaa huippujoukkue Tours VB:n riveihin. Tours:n kausi Ranskan kentillä päättyi liigan 6.sijaan ja cupin 5.sijaan, mutta eurokentillä tuli iso onnistuminen, kun saavuttivat Cev cup:n voiton.
 • Kanadan maajoukkueryhmään Jansen Van Doorn on kuulunut vuodesta 2014, saavutuksinaan mm. 2015 Pan America kisojen paras keskitorjuja, Maailmanliigaa kesästä 2015 ja kesältä 2017 pronssi, Rion olympialaisten 5.sija ja parasta aikaa mies on maajoukkueen mukana MM-kisoihin.

Miehen omat kommentit:

 • Kuinka kesäsi on mennyt?
  • Kesä on mennyt hienosti, tosin melko kiireistä on ollut maajoukkueen kanssa. Meillä on erittäin kilpailukykyinen maajoukkue ja olemme saaneet kovan tason pelejä paljon. Tippuminen VNL:n finaaliturnauksesta yhden tappion erolla oli pettymys. Mutta siitä saamme uutta kipinää ja saavuttavamme jotain upeaa, muutaman päivän päästä alkavissa MM-kisoissa. Olen jonkin verran voinut viettää aikaa myös perheeni luona Vancouverissa, joka on aina mukavaa etenkin, kun minusta tuli setä kahdelle uudelle lapselle.
 • Millä fiiliksin siirryt Suomeen ja mitkä ovat tavoitteesi tällä kaudella?
  • Olen seurannut Suomen Mestaruusliigaa aiemmin ja tiedän, että se on hyvätasoinen ja totta kai innostunut uudesta haasteesta. Näyttäisi siltä, että liiga on ensi kaudella kovatasoisempi kuin aiemmin. Mitä tavoitteisiin tulee, haluan voittaa liigamestaruuden ja cupin, Mestarien liigan osalta haluan selvitä lohkovaiheeseen ja asettaa sen suhteen sitten uudet tavoitteet. Mielestäni nämä ovat hyvin saavutettavissa. Viimeinen tavoite on olla sarjan paras keskitorjuja ja auttaa joukkuetta menestykseen niin hyvin kuin pystyn.
 • Mitä tiedät Suomesta ja Sastamalasta etukäteen?
  • Olen ollut Tampereella kerran ja minulla on muutama suomalainen ystävä Ranskasta. Pidän suomalaisesta kulttuurista, sen mitä tiedän ja olen oppinut tähän asti! Tiedän, että talvi voi olla ankarakin, mutta olen Kanadasta, joten tiedostan mitä oikea talvi on. Olen kuullut, että Sastamala on pieni kaupunki, mutta erittäin mukava ja intohimoinen yhteisö lentopallon suhteen on kunnia saada olla osa sitä.