VaLePa haki Rovaniemeltä hienon voiton nuorella miehistöllä

Janne Kangasokko:

Lakkapää – VaLePa 1-3 (25-27, 25-23, 19-25, 21-25)

Lentopallon mestaruusliiga jatkui VaLePan osalta kolmannella vierasottelulla 5 päivän sisällä. Joukkue matkusti tällä kertaa Rovaniemelle Team Lakkapään vieraaksi. VaLePa lähti reissuun nuorella joukkueella. Mikko Esko, Upi Sivula, Alan Domingos ja Jensen Van Doorn jäivät Sastamalaan lepäämään ja harjoittelemaan. Lakkapää on hyvä mittari VaLePan nuorille pelaajille ja ottelusta muodostuikin tiukka kamppailu.

VaLePan aloitus: Lehtimäki, Suihkonen, Rekomaa, Greene, Sundberg, Kaurto ja liberona Kunnari

Lakkapään aloitus: Sippola, Koskela, Martin, McCarthy, Mäkinen, Grant, Davies

Ensimmäinen erä alkoi virheillä.  Vastaanotto toimi molemmilla varsin hyvin ja erää jatkettiin tasaisissa merkeissä. Lakkapään uusi hakkuri McCarthy teki 2 pinnaa peräkkäin ja vei joukkueensa johtoon. Sundberg ja Suihkonen päättivät kuitenkin laidasta ja kauden ensimmäistä ottelua pelannut Arttu Lehtimäki tarjoili kommeesti. Peetu ”ex-VaLePa” Mäkinen vei ässällä ja hyökkäyksellä Lakkapään taas johtoon, mutta Kaurto nappasi komean torjunnan keskeltä. Erän puoliväli oli epätasaista pelaamista, molemmat tekivät useamman pisteen peräkkäin. Lakkapää sai eräpallon 24-21 tilanteessa. Mutta Korhonen syötti verkkoon. Seuraavassa Greene otti torjunnan ja Sundberg tasoitti 24-24. Greene hyökkäsi vielä kerran ja Martinin hyökkäysvirheestä VaLePa oli taistellut itselleen eräpallon kaukaa takamatkalta. Eräpallossa Markus Kaurto naulasi komean torjunnan ja ensimmäinen erä VaLePalle.

Toinen erä alkoi VaLePalta heikosti. Virheitä tuli eikä pallo kuollut. Tilanne nopeasti 6-3 ja päävalmentaja Radovan Gacic otti aikalisän. Pukkipaidat eivät oikein päässeet pelirytmiin ja paletti oli hieman sekaisin. Näytti jo että Lakkapää marssii helppoon erävoittoon, mutta Suihkonen ja Greene alkoivat saada tehoja irti hyökkäyksessä ja Lakkapään etumatka pieneni. Kaurto syötti kahdella ässällä tilanteeksi 24-22 ja Suihkonen päätti seuraavan kovalla pommilla. Suihkonen pääsi lyömään vielä tasoituspalloakin, mutta tällä kertaa Lakkapään torjunta oli kovempi. Erä Lakkapäälle VaLePan hienosta noususta huolimatta.

Kolmas erä alkoi vuorostaan VaLePan komennossa. Greene torjui jo tilanteeksi 2-6. Pelissä tuli kuitenkin notkahdus ja Lakkapää meni johtoon 10-9 Mäkisen ja kentälle tulleen Tuomas Hautalan johdolla. VaLePa pisti kaasua ja haki muutaman puolustuksen ja päätti ne tehokkaasti. Erän ratkaisu nähtiin Erik Sundbergin syöttövuorolla. Eki pamautti 2 ässää ja Koskela teki vielä hyökkäysvirheen päälle. Erän päätti Greene lennokkaalla pommilla keskelle kenttää.

Neljännessä erässä hienoja otteita esittänyt Rami Rekomaa vei ässällään VaLePan johtoon. Greene teki saman ja VaLePa otti heti ohjat käsiinsä. Erä etenikin VaLePan komennossa ja side-out peli pysyi uomissaan. Kahdenkymmenen pisteen yli mentäessä kentällä oli yksi ylitse muiden. Arvis Greene päätti 5 palloa ja saalisti joukkueelleen hienot 3 sarjapistettä avausviikon päätteeksi.

VaLePa osoitti voitollaan että rosterista löytyy laajuutta ja luottoa nuoriin hankintoihin. Arttu Lehtimäki pelasi rohkean ja nousujohteisen pelin. Niko Suihkonen päätti hyökkäyksiä komeasti isoa torjuntaa vastaan. Arvis Greene pelasi jälleen hienon ottelun 26+18 51% tehoilla. Lakkapään tehokkain oli McCarthy 20+12.

Mestaruusliigan ensimmäinen kotipeli viikon päästä sunnuntaina 7.10., vastaan asettuu Oulun Etta.
VaLePa tiedotus Janne Kangaskokko
Kuvat: Asko Leskinen / Lakkapää