Kauden avaus sujui VaLePalta mallikkaasti

Akaa-Volley – VaLePa 1-3

Kauan odotettu lentopallokausi alkoi viimein VaLePan osalta Akaassa. VaLePan valmistautuminen kauteen on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. Maajoukkuekomennuksella olleet Mikko Esko, Urpo Sivula, Niko Suihkonen ja Markus Kaurto saapuivat Sastamalaan myöhään maanantain ja tiistain välisenä yönä. Myös kanadalaisvahvistus Jansen VanDoorn saapui myös samaan aikaan. Joukkue on pelannut kaksi harjoitusottelua niillä miehillä, jotka ovat olleet paikalla. Yhteistä harjoitteluaikaa oli siis kertynyt jo huimat 1,5 tuntia, kun ensimmäinen pillinvihellys kajahti ilmoille. Akaa Volley on vahvistunut viime kaudesta ja esittikin hienoa peliä. Tunnelma hallissa oli ensimmäisen pelin arvoinen.

VaLePa aloitti seitsikolla: Esko, Kunnari, Kaurto, Nikula, Sundberg, VanDoorn ja liberona Domingos.

Akaan aloitus: Juntura, Heiskanen, Pitkänen, Mikkonen, Herrera, Hepburn ja liberona Köykkä

Ensimmäinen erä alkoi VaLePan hakkuri Aaro Nikulan ensimmäisellä liigapisteellä. Akaa tuli otteluun kovalla syötöllä ja kovalla nelospaikan tempolla. Aina nauravainen Enderwin Herreran passi neloslaitaan on saanut Akaassa vielä hitusen vauhtia lisää. Akaan pajavasara Joni Mikkonen syötti Akaan 4-3 johtoon, mutta VaLePa kiristi otettaan Kaurton syöttövuorolla karaten 10-7 johtoon Van Doornin torjunnalla. Akaa sortui tämän jälkeen virheisiin ja VaLePan torjunta oli rautaa Nikulan ja Kaurton napatessa torjunnat mieheen. Erä lopulta selkeästi VaLePalle.

Toinen erä alkoi VanDoornin torjunnalla, mutta Akaa vastasi tuplaten Mikkosen ja Pitkäsen torjunnoilla. VaLePa menetti otettaan pelistä ja aloitussyöttökin pehmeni. Akaa nosti hyvin ja Joni Mikkonen takoi palloa rajaan ja viistoon. VaLePa ei löytänyt pallontappajaa, vaikka aloitus nousikin mallikkaasti. Akaa ei kuitenkaan päästänyt pukkipaitoja nousemaan ahdingosta, vaikka Urpo Sivula asteli erän lopussa hakkurin paikalle. Erä pirteästi pelanneelle kotijoukkueelle.

Kolmanteen erään ladattiin lisää panoksia. Sivula jatkoi hakkurina ja Esko ruokki maajoukkueessa hiotuilla kuviolla hakkuriaan ahkerasti. Myös Erik Sundberg alkoi löytää jälleen saman sävelen Eskon kanssa. VaLePa karkasi turvalliseen johtoon heti erän alkupuoliskolla ja pelasi komeaa side-out peliä. Akaan peli piristyi hieman lopussa Miikka Klemolan tultua kentälle, mutta se ei riittänyt. Sivula ja Van Doorn kirjauttivat molemmat tehot 5+5.

Neljäs erä olikin sitten kanadalaiskeskitorjuja ”Danin” näytöstä. 3 torjuntaa, 1 hyökkäys ja 2 torjuntaa peräjälkeen ja tilanne hetkessä 11-4 VaLePalle. Akaan oli vaikea enää tästä sillasta nousta, eikä VaLePa antanut siihen mahdollisuuttakaan. Erä ja ottelu VaLePalle

VaLePan kone lähti pikkuhiljaa käyntiin pelin edetessä. Joukkue on kovatasoinen ja kunhan passitemmot ja taktiikat saadaan kohdalleen voidaan odottaa jälleen menestyksekästä kautta. Tämän illan onnistuja oli ehdottomasti keskitorjuja VanDoorn 23+19 tehoilla. Vaihdosta tullut Sivula komppasi hienosti 11+10. Akaan tehokkain oli Mikkonen 25+15.

VaLePa jatkaa pelejään jo perjantaina kun se matkustaa Raisioon testaamaan uudistuneen Loimun joukkueen.

Janne Kangaskokko