Ford Store Levoranta SASTAMALALLA kova vastus avauskierroksella

Ford Store Levoranta SASTAMALA aloittaa kauden 2018-2019 Mestarien liigan pelit Sastamalassa. Arvonnan myötä avausvastustajaksi Mestarien liigan ensimmäisellä kierroksella tuli yksi Istanbulin kolmesta pääsarjaseurasta Istanbul BBSK. BBSK sijoittui viime kaudella Turkin kovassa sarjassa kolmanneksi. Avausottelu pelataan Sastamalassa Vexve Areenalla keskiviikkona 10.10. 2018 klo 18.30.

Varaa ajoissa itsellesi parhaat paikat www.seat4.me tai VaLePan toimistolta arkisin klo 9-14.

Ford Store Levoranta SASTAMALAN joukkue on vahvistunut viime kauteen verrattuna ja joukkueen materiaali on laajempi. Yleispelaajina jatkavat Olli Kunnari, Erik Sundberg ja MM-kisoissa läpimurron tehnyt Niko Suihkonen. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, sillä valmentaja Radovan Gacic haluaa siirtää Urpo ”Upi” Sivulan yleispelaajan tontille tuomaan lisää hyökkäysvoimaa.

VaLePalla on vahva hakkuriosasto. Amerikkalainen 22-vuotias, 198 cm pitkä pomppuihme Arvis Greene oli USA:n yliopistosarjan paras pistemies ja on edustanut maataan kahdesti Pan American kisoissa. Arvis Greenen rinnalla peliajasta taistelee nuori 212 cm pitkä tulevaisuuden lupaus Aaro Nikula. Nikula on harjoituksissa jo osoittanut, että hän taistelee tosissaan peliajasta. Mikään estä käyttämästä Upia hakkurin paikalla tarvittaessa.

Uusi keskitorjuja on huippuluokan ammattilainen Kanadasta, Daniel Jansen Van Doorn, joka tunnetaan lempinimellä JVD. JVD on Kanadan maajoukkueen keskitorjuja valittu mm. 2015 Pan American kisojen parhaaksi keskitorjujaksi ja MM-kisoissa hän on ollut joukkueensa aloituskuusikossa. Toisena keskimiehenä jatkaa maajoukkuemies Markus Kaurto.

Pelinrakentelu ja takakentän johto on kokeneiden miesten harteilla. Passari Mikko Esko on elämänsä kunnossa ja hänellä on käytössään oiva hyökkäyskalusto. Takakentän keisari on brasilialainen libero Alan Barbosa Domingos. Alan oli Brasilian liigan paras vastaanottaja viime kaudella ja hänellä on tilillään maansa maajoukkue-edustuksia.

Ford Store Levoranta SASTAMALAN valmentajalla slovenialaisella 43-vuotiaalla Radovan Gacicilla on hyvin monipuolinen ja ikäänsä nähden pitkä valmentajatausta. Hän on ollut mukana mm. Slovenian ja Egyptin maajoukkueiden toiminnassa ja Venäjällä maineikkaan Ufan kakkosvalmentajana.

Viime kaudella Turkin liigassa ja cupissa kolmanneksi sijoittunut Istanbul BBSK on pitkään ollut kotimaansa kentillä aivan kärjen tuntumassa, mutta viimeisimmästä mestaruudesta on kulunut jo kymmenkunta kautta (2008-2009). Suomalaisedustusta seurassa on ollut kaudella 2010-2011, kun Olli Kunnari ja Mikko Oivanen pelasivat Istanbul BBSK:n paidassa.

Turkin liiga alkaa 14.10, mutta harjoitusotteluissa Istanbul BBSK on kohdannut Arkas Spor Izmirin ja kahdesti Maliye Milli Piyangoan kärsien tappiot. Tämän kauden joukkueesta kenties tunnetuimmat pelaajat ovat Turkin maajoukkuelaituri Gökhan Gökgöz ja niin ikään maajoukkuepelaaja hakkuri Metin Toy, joka on vieraillut Sastamalassa aiemminkin kansainvälisten pelien merkeissä, silloin Fenerbachen riveissä, josta siirtyikin täksi kaudeksi paikallisvastustajan paitaan.