Aikuisten Sastamala Open käynnistyy perjantaina klo 18.00

Perjantaina alkavat klo 18 Kaalisaaressa Sastamala Openin naisten turnaus- ja miesten karsintapelit. Lauantaina aloitetaan klo 9, sunnuntaina klo 10 ja kilvoitellaan Sastamalan osakilpailun voitosta. Sastamalan Open on jälleen monelle parille viimeinen mahdollisuus kerätä ranking-pisteitä SM-finaaleja ajatellen. Jyväskylän finaaliturnaukseen pääsee 8 parasta nais- ja miesparia. Finaalirankingiin lasketaan kesän kolme parasta turnausta.

Naiset:

Naisten sarjassa on peräti neljä paria, joista löytyy sastamalalaista väriä. Näistä pareista Nette Tuominen ja Aliisa Vuorinen ovat turnauksen ennakkosuosikkeja. Toki hekin pelaavat ensimmäisen yhteisen osakilpailun, mutta näytöt heillä kesältä ovat vakuuttavia. Täysin sastamalalaispareja ovat Inna/Jokela, Haapanen/Ruohonen ja Kilpinen/Lauri. Nuoret naiset ovat lähteneet rohkeasti mukaan SM-osakilpailuun. Vielä heille on luvassa enemmänkin haastajan rooli, mutta yleensä rohkeus palkitaan ennemmin tai myöhemmin.

Vuorisen ja Tuomisen lähimmiksi haastajiksi nousevat Metsäkoivun siskokset ja Joensalo/Järveläinen. Maria Tuominen ja Minna Sikiö pelaavat tamperelaisina myös lähes kotikentällään ja omaavat edelleen kokeneena parina mahdollisuuden yllättää parin kuin parin.

Naisten maajoukkueparit Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen sekä Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen eivät osallistu Sastamalaan, koska ovat Nurmisen ja Sirenin tavoin Tokion World Tourin osakilpailussa.

Miehet:

Sastamalan turnaus on todella mielenkiintoinen ja ennalta arvaamaton osakilpailu, koska kestosuosikeista vain Piippo/Pulkkinen ja Hyvärinen/Ikonen pelaavat normaaleissa koostumuksissa. Ennakkosuosikkeihin voidaan laskea lisäksi Suonikko/Topio, jotka pelaavat kesän ensimmäisen yhteisen SM-osakilpailun sekä luonnollisesti Kunnari/Heiskanen, jossa Ville pystyy auttamaan joukkuetta menestymään tuntemalla vastustajien heikkoudet ja vahvuudet. Olli ja Ville on mielenkiintoinen pari…, olisiko jo Ollin aika ottaa biitsillä ensimmäinen palkintopallisijoitus?

Moni muukin miesten pari on Sastamalassa epätyypillisellä kokoonpanolla, joten yllätykset ovat mahdollisia jo ensimmäisen kierroksen otteluista alkaen.

Suomen ehdoton ykköspari Nurminen/Siren ei osallistu Sastamalaan, koska ovat Tokiossa Word Tourin osakilpailussa. Osittain parien vaihtuvuus johtuu meneillään olevista U22 EM-kisoista, joissa Suomea edustavat Janne Marttila (pelaa normaalisti Pyry Topion kanssa) ja Vili Topi (pelaa normaalisti Valtter Pennasen kanssa) sekä Ida Sinisalo (normaalisti Nette Tuomisen kanssa) ja Vilhelmiina Prihti (normaalisti Aliisa Vuorisen kanssa).

Lisää peleistä näistä linkeistä:

 

Naisten osakilpailu

Miesten osakilpailu