VaLePan uudet tuulet 2018, tiedotustilaisuus ravintola Periskoopissa

Tänään Ratinan ravintola Periskoopin tiloissa kerrottiin VaLePan ja Iskun yhteistyöstä. Puhujina sekä VaLePan että Iskun edustajat. Myös Sastamalan kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja Tampereen apulaispormestari Anna-Kaisa Heinämäki kertoivat kaupungin näkemyksiä yhteistyöstä.
Yhteistyö herättää mielenkiintoa myös yrityksissä. Tänään Sastamalan Osuuspankin pankinjohtaja Jyrki Rantala ja ortopedi Jussi Elo Pohjola Terveydestä kertoivat OP Ryhmän laajenevasta yhteistyöstä seurojen kanssa.

 

Rantaperkiön Isku pelasi ensimmäisen pääsarjakautensa 1962-63, kun Järvensivun Isku luopui sarjapaikastaan. Tänä keväänä yli 40 kautta pääsarjatasolla pelannut Isku, joutui olosuhteiden pakosta luopumaan liigapaikasta. Tässä tilanteessa VaLePa ja Isku aloittivat keskustelun alueen lentopallon elinvoimaisuudesta ja kehittämisestä. Yhteinen näkemys löytyi helposti. VaLePa ja Isku kehittävät yhdessä lentopalloa Pirkanmaalla. Jatkossa VaLePa pelaa nimellä VaLePa Sastamala Tampere ja Isku on VaLePan farmijoukkue.

Yhteistyöneuvotteluja on käyty myös Sastamalan ja Tampereen kaupunkien kanssa ja molemmat kaupungit näkevät yhteistyön mahdollisuutena ja osana kaupunkien välistä yhteistyötä. VaLePa on vahva tunnettuus- ja vetovoimatekijä.

Yhteistyö tukee molempien seurojen toimintaa ja vahvistaa niin huippulentopallon kuin junioritoiminnan asemaa Pirkanmaalla. Sopimuksen myötä Mestaruusliigapelejä pelataan edelleen Tampereella, sillä VaLePa pelaa ensi kaudella osan peleistä Tampereella.

Iskun 1-sarjajoukkue on jatkossa VaLePan farmijoukkue. Farmisopimus vahvistaa molempia joukkueita ja on osa urheilijanpolkua matkalla huippupelaajaksi. Tampereen Urheiluakatemia mahdollistaa osana yhteiskuviota opiskelijoiden tavoitteellisen harjoittelun niin liiga- kuin 1-sarjatasollakin.  VaLePalla on edelleen oma 1-sarjajoukkue ja lentopallolinja sekä lukiossa että ammattikoulussa. Myös VaLePan 1-sarjajoukkue on VaLePan farmijoukkue.

VaLePan hallitus on tehnyt päätöksen osallistumisesta Mestarien liigaan. VaLePa pelaa mahdollisuuksien mukaan Tampereella europelejä.  Tampereen kaupunki on menestyksellisesti järjestänyt useita suuria kansainvälisiä tapahtumia. Yhteistyön myötä VaLePa saa käyttöönsä Tampereen kaupungin laajan osaamisen kansainvälisten tapahtumien järjestämisessä.

Huipputaitoa ja pituutta VaLePaan

Keväällä Mikko Esko sai yllättävän yhteydenoton Brasiliasta. Mikon Maaseikin aikainen joukkuekaveri Alan Barbosa Domingo otti yhteyttä. Hän kertoi haluavansa tulla pelaamaan VaLePaan. Neuvottelut tuottivat varsin pian tulosta ja seura teki Alan Domingon kanssa sopimuksen. Brasilialaiseen tapaan hänen pelinimensä on Alan. Alan on 38-vuotias ja hän oli viime kaudella Brasilian liigan paras vastaanottaj ja hän on aiemmin ollut mukana Brasilian maajoukkueessa. Hän on urallaan pelannut kotimaansa lisäksi mm. Venäjän Superliigassa Moskovan Dynamon ja Belgorodin riveissä.

VaLePa kiinnostaa myös nuorempia pelaajia. Seura on tehnyt 2-vuoden sopimuksen Somerolta kotoisin olevan 19-vuotiaan Aaro Nikulan kanssa. Nikula on harjoitellut ja pelannut Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa sekä nuorten maajoukkueessa. Aarolla on pituutta komeat 212 cm ja pelipaikaksi on vakiintunut hakkurin tontti. Nikulaa pidetään erittäin lupaavana tulevaisuuden pelaajana. Tavoitteena on murtautua VaLePan ykköskuusikkoon ja sen jälkeen maajoukkueeseen.

Iloinen sopimusuutinen on myös Arttu Lehtimäen jatkosopimus. Arttu on tekninen passari ja viime kauden aikana hänen fysiikkansa kehittyi selvästi. Tämä näkyi parempana liikkeenä nostojen perään ja se johti laadukkaisiin passeihin. Nopeuden myötä myös Artun puolustuspeli nousi uudelle tasolle. Pahoilla aloitussyötöillä ja hyvillä puolustuksilla Arttu käänsi eriä VaLePalle.