Uusi valmentaja Sloveniasta

Radovan Gacic luotsaa VaLePaa

Kun ilmeni, ettei Sami Kurttila voi enää jatkaa VaLePan päävalmentajana, levisi tieto eurooppalaisten agenttien keskuudessa nopeasti. Seuran toimistoon alkoi tulla yhteydenottoja valmentajaehdokkaista, joukossa monia meritoituneita valmentajia. VaLePan nimekäs pelaajakaarti ja kausi Mestarien liigassa herättivät kiinnostusta. Ehdokkaiden joukosta piti valita valmentaja, joka sopii nimenomaan VaLePan tarpeisiin. Verkostojen kautta oli mahdollista hankkia taustatietoja hakijoista.

Lopulta valituksi tuli slovenialainen 43-vuotias Radovan Gacic. Hänen suosittelijoinaan olivat mm. Lelu Ojansivu ja Tuomas Sammelvuo.  Gacic oli Lelun valmentajana Romanian Constantassa, kun seura pelasi Mestarien liigaa. Gacicilla on hyvin monipuolinen ja ikäänsä nähden pitkä valmentajatausta. Hän on ollut mukana mm. Slovenian ja Egyptin maajoukkueiden toiminnassa ja Venäjällä maineikkaan Ufan kakkosvalmentajana.

-Olen hyvin innostunut tulemaan VaLePan päävalmentajaksi. Pyrin jatkamaan Samin hyvää valmennustyötä. Olisi hienoa, jos voisimme myös ensi vuonna jatkaa Mestarien liigassa, toteaa Radovan Gacic. Hän tietää, että menestys asettaa omat paineensa.  – Mestaruuden uusiminen tulee olemaan vaikeampaa, koska kaikki joukkueet ovat erityisen motivoituneita voittamaan edellisen kauden mestarin. Gacic iloitsee koventuneesta kilpailutilanteesta. – On vain hyvä, että kokeneita pelaajia, kuten Lelu, palaa ulkomailta Mestaruusliigaan. Se nostaa sarjan tasoa ja lisää mielenkiintoa.

Radovan Gacic aloittaa päävalmentajana elokuun alusta. Sitä ennen hän tulee kymmeneksi päiväksi Sastamalaan ja käy pelaajien kanssa läpi kesän harjoitusohjelmaa. Hänen mielestään on tärkeää, että joukkueen sisällä eriytetään pelaajien harjoitusohjelmia jokaisen pelaajan tarpeiden mukaan.

Radovanin rinnalla kakkosvalmentajana jatkaa Janne Kangaskokko. Janne on ollut jo kolme vuotta VaLePan organisaatiossa ja tuo joukkueen toimintaan jatkuvuutta. Hän tuntee hyvin koko suomalaisen lentopallokentän.

Toni Vahela aloittaa toukokuun alussa työt Lentopalloliitossa. VaLePan organisaatio muuttuu tämän johdosta. Janne Kangaskokko hoitaa jatkossa junioripäällikön tehtäviä, johon hänen työpanoksestaan menee suuri osa. 1-sarjajoukkueen valmennus ja lentopallolinjan vetäminen jää pois Jannen toimenkuvasta.