VaLePalle 4. riemukas Suomen mestaruus

4. finaali 17.4. 2018 Kupittaan palloiluhalli
Hurrikaani Loimaa – VaLePa Sastamala
1-3 (20-25, 22-25, 18-25, 13-25)
Aloituskokoonpanot
Hurrikaani: Buculjevic, Oivanen, Kutinlahti, Rumpunen, Douglas-Powell, Ropponen, Mäntylä L
VaLePa: Esko, Carmody, Kaurto, Sundberg, Kunnari, Sivula, Ringseis L
VaLePa pelasi jälleen joukkueena, jossa jokainen pelaaja vurollaan oli ratkaisevassa osassa. Jälleen näkyi kokemuksen merkitys. Urpo Sivula selvitti monta vaikeaakin hyökkäyspaikkaa. Upin syöttö oli rautaa ja ehti hän hakea myös puolustuksia. Mikko Esko johti peliä mestarillisesti. Olli Kunnari on kevään ratkaisuhetkillä taas noussut joukkueen runkopelaajaksi. Keskimiehet Kaurto ja Carmody pitivät vastustajan torjuntaa varpaillaan ja hyökkääjät kurissa. Erik Sundberg ratkaisi yksin neljännen erän. 11-13 tilanteesta ensin hyökkäys nelospaikalta ja sitten seitsemän pahaa syöttöä ja pistettä, peli oli ratkaistu. Florian Ringseis on loistava puolustuspelaaja ja hengen luoja eikä vastaanotossakaan ole moittimista.
Hurrikaanivalmennus oli fiksusti keksinyt peliin uuden taktiikan. Joukkue otti leijat kahdella vastaanottajalla ja onnistui siinä kolme erää hyvin. Joukkue pyrki riskisyötöllä rikkomaan VaLePan vastaanoton. Se toimi ajoittain, mutta 22 syöttövirhettä oli sittenkin liikaa. Rumpunen tuli aloituksesta heti mukaan ja pelasi sarjan parhaan pelinsä.
VaLePa-faneja oli hienosti paikalla ja molempien joukkueiden kannustus mahtavaa.
Lauantaina on klo 15 torijuhla ja klo 19 jatketaan juhlaa Eliivuoressa. Torilla on myynnissä fanituotteita sekä jaossa kolmesataa kultaista ämpäriä. Eliivuoreen on ilmainen pääsy. Taas luvassa hienoa ohjelmaa Ilkka Nykäsen johdolla ja yllätysesiintyjänä Voice of Finland-tähti Eveliina Määttä.