Päätösjuhlissa iloisia ja haikeita hetkiä

Kurttilan valmennustaival VaLePassa päättyy, Sundbergille 2 vuoden jatkosopimus

VaLePan kauden päätös vietettiin pikatahtiin tiistaina ratkenneen mestaruuden jälkeen. Mestaruushuuma jaksoi kantaa hyvin viikonloppuun asti. Sekä päiväjuhlassa Vammalan torilla että Ellivuoren iltajuhlassa oli kiitettävän runsaasti ihmisiä paikalla. Torijuhlassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ulla Yli-Hongisto ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ojensivat Sastamalan kaupungin 10 000 euron palkintoshekin.

Ellivuoressa Ilkka Nykänen sai ongittua pelaajista ihan uusia tietoja. Carmody on voittanut ensimmäisen mestaruutensa baseballissa ja Guymer on surffannut ensimmäisen kerran 11 vuotiaana. Olli Kunnarin lapsuuden ystävä oli Jaakko.

Tunteikkaampi uutinen oli, että Sami Kurttila ei voi enää jatkaa VaLePan valmentajana. Kurttilalla oli kahden vuoden virkavapaus Oulun urheiluakatemiasta ja se päättyy huhtikuun loppuun. Sami on ollut kaksi kautta erossa perheestään ja ensi vuonna nuorimmainen menee kouluun ja vanhempi poika 9. luokalle. Näistä syistä Kurttilan oli pakko kieltäytyä VaLePan tarjoamasta jatkosopimuksesta. – Tämä on yksi elämäni vaikeimmista päätöksistä, mutta tässä tilanteessa minulla ei ole mahdollisuutta jatkaa VaLePassa, toteaa Kurttila haikeana. – Täällä kaikki on toiminut erinomaisesti ja tämä ollut valmennusurani parasta aikaa, Kurttila jatkaa. Hetki oli tunteikas, kun yleisö osoitti pitkään seisaallaan suosiota Samille.

VaLePan päävalmentaja Sami Kurttilalle voidaan hyvällä syyllä antaa arvonimi mestarivalmentaja. Hän on kolmesti ollut Mestaruusliigan ja Suomen Cupin loppuottelussa ja aina johdattanut joukkueensa voittajaksi. Kiitos Sami näistä vuosista ja toivon mukaan joskus jatketaan näissä merkeissä.

Pelaajahaastatteluissa saatiin kuulla tosi riemukaskin uutinen. Erik Sundberg on tänään allekirjoittanut VaLePan kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Ruotsin maajoukkuekapteeni on saanut kauden aikana ottaa huimia kehitysaskeleita. Vastaanottoon on tullut rutkasti varmuutta ja korkealta lähtevään hyökkäykseen rohkeutta, voimaa ja tehoa. Sundberg on vakuuttunut, että VaLePa on hänelle juuri oikea paikka kehittyä huippuammatilaiseksi.

VaLePan sopimustilanne on varsin hyvä, Mikko Esko, Markus Kaurto, Olli Kunnari, Erik Sundberg, Urpo Sivula, Niko Suihkonen sekä Rami Rekomaa jatkavat VaLePassa. Tavoitteena on löytää mahdollisimman pian uusi valmentaja ja sitten suunnitella hänen kanssaan, millaisia pelaajia hankitaan.

VaLePa tiedotus Mauri