VaLePa vahvana kärkipelissä

VaLePa Sastamala – ETTA
3-0 (25-12, 25-20, 25-19)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Carmody, Kaurto, Sundberg, Suihkonen, Sivula, Ringseis L
ETTA: Haapakoski, Kaksonen, Väisänen, Hänninen, Pennanen, Jokela, Hakala L

Ennen peliä Fireballz viritti katsojat kärkipelin tunnelmaan. Bändissä olivat mukana VaLePan tutkapari Antti Esko ja Markus Peltonen ja heidän lisäkseen Jussi Pentti ja Tuomas Sola. Hyvin virittikin ja pitkällä erätauolla Pub VaLePa oli piukassa musiikin kuuntelijoita.

Ottelu oli alusta lähtien kotijoukkueen hallintaa. Urpo Sivula aloitti pelin todellisella huippuerällä 7/+6, kaksi ässää, hyökkäys 6/5 83% eikä yhtään virhettä. Niko Suihkonen säesti hienosti nuoruuden innolla 6/+5 ja hyökkäyskin 7/5, 71% ja yksi suora virhe. Ringseis kunnostautui vastaanotossa ja Esko peitti passit viimeiseen asti ja järjesteli yksi yhtä vastaan, jopa tyhjille. ETTAn vastaanotto jäi vaatimattomaksi ja passari Haapakoskella oli haastava tehtävä juosta ympäri kenttää. Joonas Jokela selvisi hyökkäysvastuusta parhaiten.

Toinen erä oli tasaisempi. ETTA sai vastaanoton tarkemmaksi, mutta hyökkäystehot jäivät silti vaatimattomiksi. Ronakainen toi lisätehoja vieraiden hyökkäyspeliin. Se ei riittänyt, sillä Sivula ja Suihkonen jatkoivat hurjaa hyökkäyspeliä.

Kolmanteen erään Kuoksa vaihtoi yleispelaajakaksikoksi Hänninen/Ronkainen parivaljakon. Se ei riittänyt, kun Sivula ja Suihkonen jatkoivat virheetöntä ja tehokasta pelaamista.

Pukkipaidat pelasivat kokonaisuudessa ehjän pelin. Turhia virheitä ei tullut ja torjunnatkin VaLePa voitti 8-1. Suihkonen 15/+11 ja Sivula 18/+15 olivat kentän keisarit, loistavan hyökkäyspelin lisäksi he olivat pelin parhaat syöttäjät. Carmody otti neljä torjuntaa ja lisäksi vaimennuksia. VaLePan taisteluilmeestä kertoo myös pukkipaitojen puolustuspeli ja sen jälkeiset hyökkäystehot. ETTAn menestys on osittain perustunut erinomaiseen puolustuspeliin. Nyt VaLePa vei puolustuksen jälkeiset hyökkäykset 34-23 ja sen jälkeiset hyökkäystehot 59%-39%. Oma ansionsa on myös Eskon juonikkaalla passipelillä. Libero Ringseis saa näköjään energiaa päivän pitenemisestä.

Sastamalan Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Jari Viitanen palkitsee parhaat pelaajat

Joonas Jokela oli kokonaisuudessaan ETTAn paras pelaaja. Niko Haapakoski on erinomainen passari, mutta haparoivan vastaanoton vuoksi hän ei pystynyt käyttämään koko arsenaalia.

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja
Isot pelit lähenee. Tämä oli hyvä kenraali meille. Ducks on parantanut peliään runkosarjan loppupuolella. Nöyrästi lähdetään heitä kohtaamaan.

Valepan paras pelaaja Niko Suihkonen

Nyt on koko viikon ollut treeneissä hyvä meininki. Toivottavasti tulee jatkossakin komennuksia aloituskuusikkoon.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja

Täällä on mahdotonta voittaa. Täytyy sanoa, että Valepa on mestareiden liigan myötä ottanut kaikin puolin askeleita eteenpäin. Se oli isät vastaan pojat.

Ettan paras pelaaja Joonas Jokela
Valepa oli tänään joka osa-alueella parempi. Pudotuspelit alkaa, huomenna nähdään kuka tulee vastaan.

Puolivälierät alkavat keskiviikkona Vexve Areenalla klo 18.30 ja vastaan asettuu silloin nousukuntoinen Vantaa Ducks