VaLePa rennosti finaaliin

Team Lakkapää – VaLePa Sastamala
0-3 (17-25, 19-25, 14-25)
Aloituskokoonpanot
Lakkapää: McKay, Grant, Walsh, Lemola, Palokangas, Schouten, Davies L
VaLePa: Esko, Carmody, Kaurto, Sundberg, Kunnari, Sivula, Ringseis L
VaLePa selviytyi helpohkosti finaaliin Lakkapäätä vastaan. VaLePa pelasi vahvasti eikä antanut Lakkapäälle mahdollisuuksia. Lakkapää yritti kovalla riskillä horjuttaa pukkiryhmää. Aika ajoin se tuotti tulosta, mutta riskipeli johti lopulta virhesumaan. Lakkapää teki kolmen erän pelissä 27 suoraa virhettä ja kun VaLePa vei torjunnat 11-4 ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä. Koko pukkijoukko pelasi erinomaisesti. Urpo Sivula hoiteli monta hankalaa paikka hienosti. Tommy Carmody alkaa olla finaaliparrassa ja -kunnossa. Olli Kunnarin vahvat otteet rauhoittavat koko joukkuetta. Mikko Esko on hyvässä kunnossa, passipelin lisäksi 3 torjuntaa.
VaLePa selviytyi ensimmäisen kerran finaaliin keväällä 2011. Silloin finaalivastustaja oli nimenomaan Lakkapää, joka vei myös mestaruuden. Sen jälkeen VaLePa on ollut finaaleissa neljä kertaa ja nyt tämä on kuudes kerta.
–  VaLePan peli-ilme oli rento ja näki, että pelaajat nauttivat kentällä olemisesta. Lakkapään suorat virheet helpottavat meidän pelaamista, totesi Hanna Arve-Talvitie heti pelin jälkeen. – Finaalit alkavat tiistaina 10.4. Vexve Areenalla ja vastaan asettuu joko Pielaveden Sampo tai Hurrikaani Loimaa, Hanna jatkaa. – Tänään erityiskiitos pienelle, mutta pippuriselle huutojoukolle, joka Marja Pajulan johdolla vei voiton Lakkapään rumpuryhmästä, Hanna päättää.
Sivula 14/+9
Kunnari 10/+5
Carmody 8/+4
Grant 9/+7
Palokangas 8/+4
Lemola 7/-5
Ottelu parhaina palkittiin Mikko Esko ja Danny Grant