Puolivälierät, VaLePa – Ducks, käynnistyvät keskiviikkona

VaLePa Sastamala – Vantaa Ducks Vexve Areena ke 14.3. 2018 klo 18.30. Otteluisäntä Vexve Oy

Tälle kaudelle Mestaruusliigan playoff käytäntöä on muutettu ja enää ei tule valintatilannetta. Pudotuspeliparit muodostuvat suoraan sijoitusten perusteella. Sarjasijoitukset ovat varmistuneet hyvissä ajoin sekä VaLePan että Vantaa Ducksin osalta.

Vantaa Ducks on  pelannut jo monta kautta pitkälti samanlaisella kokoonpanolla. Joukkue on muodostunut nuorista pääkaupunkiseudun lahjakkuuksista ja heidän tukenaan on ollut kokenut maajoukkueratsu Toni Kankaanpää. Joukkue aloitti viime kauden varsin vahvasti, mutta loukkaantumiset ja sairastelut haittasivat kevätkautta. Nyt Ducks aloitti kauden vaatimattomasti, mutta on pelannut kevään varsin pirteästi.

Maajoukkueen entinen vakiolibero Pasi Hyvärinen liittyi talvella Ducksin riveihin. Hän on edelleen maajoukkuetasoa ja varmaan yksi liigan parhaista liberoista. Hän on omalla olemuksellaan tuonut varmuutta nuorten kanssapelaajien otteisiin. Kovakätinen keihäsmies Miro Määttänen on tällä kaudella saanut suorituksiinsa tasaisuutta ja varmuutta. Unkarilaiskaksikko passari Belint Magyar ja keskimies Alpar Szabo on melkoinen tutkapari keskihyökkäyksessä. Karl Külaots ja Antti Vallin ovat kilvoitelleet hakkurinpaikasta, viime aikoina Külaots on pelannut enemmän.

VaLePa on myös onnistunut kunnon ajoituksessa ja joukkue on pelannut viime aikoina kauden parhaita pelejä. Kokeneet Mikko Esko, Olli Kunnari ja Urpo Sivula ovat näyttäneet, miksi juuri he ovat olleet maajoukkueen runkopelaajia. Ruotsin maajoukkuekapteeni Erik Sundberg on ollut kovassa vastaanottokoulussa ja opit ovat menneet perille. Hyökkäyspeliin on tullut aimo annos rentoutta ja iskut napsahtelevat kenttään korkealta. Hienoa, että nuoret Peetu Mäkinen ja Niko Suihkonen ovat osoittaneet, että kentälle tullessaan he omalla panoksellaan voivat parantaa joukkueen peliä. Markus Kaurto on ollut näyttävä ja tehokas hyökkääjä koko kauden, mutta valon lisääntyessä Tommy Carmody on pääsemässä viime kevään vetoon. Florian Ringseis on kevään mittaan myös parantanut jo ennestään hyvää liberopelaamistaan.