Kunnari kuritti Sampoa

Hieno valepalainen lentopallosunnuntai huipentui sarjakärjen ja sarjakakkosen kohtaamiseen. Aiemmin päivällä Sylväällä kohtasivat VaLePa M1 ja Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten maajoukkue. Pikkupukit ovat pelanneet erittäin hienon kauden ja ovat nousseet viime kauden karsijajoukkueesta pudotuspeleihin. Nuoret pojat ovat kehittyneet huimasti Janne Kangaskokon valmennuksessa. Ihan eivät rahkeet tällä kertaa riittäneet nuorten maajoukkueen haastamiseen. VaLePa M1 sai todeta Kuortaneen joukkueen paremmaksi, ottelu päättyi 0-3 (22-25, 21-25, 21-25). Tappiosta huolimatta on pikkupukit saavat olla ylpeitä kaudesta. Joukkue on edistynyt huimasti kauden aikana.

VaLePa – Pielaveden Sampo 3-1 (29-31, 25-18, 25-18, 25-19)

Ottelussa näkyi ajoittain, että Sampo pelasi eilen tiukan pelin Hurrikaanin kanssa ja toisaalta VaLePan 16 tunnin kotimatka, joka päättyi perjantaiaamuna klo 5. Toisaalta vastakkain olivat kärkijoukkueet, joten 718 katsojaa näki myös monia huippusuorituksia. Kotijoukkueen parhaaksi valittu Olli Kunnari 21/+15 pelasi huippupelin, 29 syöttöä, joista 5 ässää, vastaanotto 61% ja hyökkäys 65%, vain 2 suoraa hyökkäysvirhettä. Lisäksi Olli napsi muutamia puolustuspalloja. Erik Sundberg pelasi myös erinomaisen pelin. Florian Ringseis haki monia puolustuspalloja. Mikko Esko järjesti hyökkääjille näyttäviä hyökkäyspaikkoja. VaLePa syötti painavasti, 15 ässää, mutta vastapainoksi 23 syöttövirhettä.

Sampon ylivoimainen ykkönen oli Timo Leikas, vaarallinen aloitussyöttäjä, joukkueensa paras vastaanottaja, tehokas virheetön hyökkääjä ja otti lisäksi hienoja puolustuksia. 

Sampo Volley, paras pelaaja Timo Leikas:
Syöttö kulki, mutta tuli myös virheitä vastapainoksi. Erien lopussa ei pystytty näyttämään omaa tasoaan. Eilisen pelin jälkeen paukut vähissä. Ei pelattu omaa peliä loppuun asti.

VaLePa, paras pelaaja Olli Kunnari:
Syöttö osui kohtuullisesti käteen. Hieman alkuun oli nihkeä startti. Kevättä kohden mennään ja vanhaa kroppaa viritellään pikkuhiljaa kuntoon.

Sampo Volley, Timo Tolvanen:
Kärkikamppailun huuma jäi piippuun. Hallissa vaisu meininki, niin syöttöruudussa kuin vastaanottotontillakin. Tänään oli odotuksia ottelusta, että päästään kärkikamppailuun haastamaan joukkue. Omalla joukkueella loppui usko ja kärsivällisyys. Tuskailimme vastaanoton kanssa ja osittain myös syötön kanssa. Pakko on hyväksyä että ihminen ei ole kone, mutta kahtena peräkkäisenä päivänä pitää pystyä pelaamaan kevään loppuotteluissa.

VaLePa, Sami Kurttila:
Aloitimme pelin 15 min sen jälkeen kuin peli oli jo alkanut. Haluamme kuitenkin pitää kotikentän puhtaana. Välillä oli melkoista räiskimistä ja välillä mentiin pää edellä puskaan. Kovat virheet ymmärrän kyllä. Huomenna, jos Kunnari on samassa vedossa kuin tänään aamulla harjoituksissa ja innoittaa joukkueen hereille, niin varmasti on myös uusilla miehillä paikka näyttää, ketkä kuuluvat kentälle, kun Playoff-ottelut alkavat.

Aloituskokoonpanot
VaLePa Esko, Guymer, Kaurto, Kunnari, Sundberg, Sivula, Ringseis L
Sampo: Penttinen, Kaatrasalo, Väliaho, Raadik, Häyrinen, Mutka L

Ensimmäinen erä
Sampo lähti ensimmäiseen erään vahvalla syötöllä. Heti alussa Leikaksen painavilla syötöillä Sampo karkasi 4-1 johtoon. Väliahon painavilla leijoilla Sampo siirtyi 7-4 johtoon. Myöhemmin Leikas vei ässäsyöttöllä vieraat 14-9 johtoon. Sampo piti viiden pisteen johtonsa loppumetreille 23-18. Sitten li pukkipaitojen aika ottaa roolia aloitussyöttöruudussa. Guymerin pahalla syötöllä 20-23 ja ässällä 21-23. Kunnarin kutospaikan hyökkäyksellä VaLePa sai syötön itselleen tilanne 22-24. Tilastomies Arto Weckman totesi, että nyt Upilta pari ässää. Ja niin todella tapahtui tilanne 24-24. Sen jälkeen edettiin tasatahtia jatkopisteitä. VaLePalla oli neljä eräpalloa, mutta lopulta erä päättyi verkkovirheeseen. Sammon vastaanotto pysyi hyvänä koko erän, 67%, ja Penttinen hyödynsi paljon keskimiehiä.

Toinen erä
Toinen erä jatkui teeman mukaisen, mutta nyt VaLePa ja erityisesti Kunnari oli vahva syöttönurkkauksessa. Olli syötti erässä peräti 12 kertaa ja tuloksena neljä ässää. Lisäksi Olli pelasi hyökkäyksessä tehokkaasti. Erä päättyi kuinkas muutenkaan Kunnarin syöttövuorolla Sivulan onnistuneeseen kakkospaikan hyökkäykseen. 20-17 tilanteessa Kaatrasalon syöttövuorolla pelattiin pitkä pallo, jossa Ringseis kahdesti haki hienosti pallon peliin. 

Kolmas erä
VaLePa lähti vahvalla painostuksella kolmanteen erään ja eteni nopeasti Leikkaan syöttövuorolla 3-0 johtoon. VaLePa kavensi eroa pikkuhiljaa ja 5-8 tilanteessa nähtiin Kaurtolta ottelun näyttävin keskihyökkäys. VaLePa pääsi tasoihin Sivulan ässällä 12-12. Sivulan pahoilla syötöillä pukkipaidat saivat pallon omalle puolelle ja kahdesti Sundberg sai peräkkäin vastahyökkäyksellä päättää pallot nelospaikalta. Ratkaiseva ero tuli ensin Guymerin keskihyökkäyksellä, seuraavaksi Kunnari ja Eskon pahan syötön jälkeen vastapallon ja seuraavan syötön jälkeen Sampo sortui hyökkäysvirheeseen.

Neljäs erä
Neljännen erän alussa loistavasti pelanneelle Leikakselle tuli ensimmäinen suora hyökkäysvirhe ja 15-13 VaLePa (Guymer) pystyi ottamaan ensimmäisen torjunnan Leikaksesta. Seuraavaksi pelattiin ottelun pisin ja hienoin pallo. Puolin ja toisin nähtiin monia hienoja puolustuksia mm. Ringseis haki tosi pahan hyökkäyksen. Pallon päätti oikeutetusti ottelun paras pelaaja Olli Kunnari kutospaikan hyökkäyksellä. Ottelun sai päättää myös erinomaisen pelin pelannut Erik Sundberg.

Otteluisäntä Kalaneuvos Oy:n Sulevi Toivo ojentaa parhaan pelaajan palkinnot Olli Kunnarille ja Timo Leikakselle.

VaLePa tiedotus Mauri
Kuvat Hannu Moilanen