VaLePa oli kivenkova Hurrikaanin kotiluolassa

Janne Kangaskokko:
Hurrikaani-VaLePa 0-3 (20-25, 21-25, 21-25)

Rakkaat veriviholliset VaLePa ja Hurrikaani kohtasivat neljättä kertaa tällä kaudella Loimaan hornankattilassa. VaLePa on voittanut edelliset kolme peliä, eikä antanut tälläkään kertaa Hurrikaanille erääkään. VaLePan pelissä ei näkynyt väsymyksen pilkahdustakaan, vaikka edellisestä pelistä oli vain pari iltaa. 

VaLePa lähti peliin ykkösnyrkillä: Esko, Kunnari, Carmody, Sivula, Sundberg, Kaurto ja Ringseis. Hurrikaani aloitti Buculjevic, Douglas-Powell, Shestak, Staples, Rumpunen, Oivanen ja Mäntylä. 

Ottelun alkua leimasi useat syöttövirheet. Hurrikaanin syöttökone Douglas-Powell sai pomminsa ruutuun ja syöttö ässällään Hurrikaanin 8-7 johtoon. Seuraava syöttö kuitenkin metrikaupalla yli. VaLePa vastasi Sivulan syöttövuorolla ottaen 3 pinnaa ja repäisi pienen eron. Erä jatkui tasaisena, mutta Upi oli jälleen pahanteossa hyökäten 3 peräkkäistä pistettä. VaLePa torjunta-puolustus toimii upeasti ja Esko saa tarjoilla jatkopalloa Upille. Kunnari tekee erään viimeisen niitin ässällään vieden VaLePan 5 pisteen johtoon. Virheettömästi hyökännyt VaLePa ei luovuttanut pisteitä enää vastustajalle.

Toinen erä alkoi pienoisella VaLePan hallinnalla, mutta Hurrikaani tuli nopeasti tasoihin. Passari Buculjevic sai pari torjuntaa ja VaLePan ottelun ensimmäinen hyökkäysvirhekin näki päivänvalon tilanteessa 8-8. Hurrikaani teki kuitenkin saman ja Kunnari kunnostautui torjuntapuolella vieden VaLePan 11-8 johtoon. VaLePa pelasi edelleen uhrautuvaa puolustuspelaamista ja ottelussa nähtiin komeita palloralleja. Välillä jopa peliroolit menivät VaLePalla sekaisin kun Kunnari passaa ja Esko hyökkää. Tärkeintä, että pisteitä kuitenkin ropisee! Erä jatkui tasaisena, kunnes VaLePa nykäisi jälleen 3 pinna putkeen Carmodyn ja Sundbergin hyökkäyksillä. Erä päättyi Eskon komeaan torjuntaan Rumpusesta. Toinenkin erä oli hienoa ja virheetöntä lentopalloa. VaLePa sai Hurrikaanin laitahyökkäyksen tehon alas, mikä toi voiton.

Hurrikaani vaihtoi hakkuria kolmanteen erään. Nilkkavammasta kärsinyt Antti Ropponen tuli ristipaikalle häärimään. VaLePa jatkoi vahvaa puolustamista ja side-out pelaamista, eikä horjunut eikä heilunut. Pukkipaidat karkasivat parilla passivirheellä johtoon heti alussa. Ottelua mentiin vaihtopalloilla puoleen väliin asti, kunnes Matti Oivanen viritteli hieman kateissa ollutta syöttöään tehden ässän. Sundberg hyökkäsi kuitenkin seuraavan kenttään ja Massen syöttö saatiin pois. Seuraavaksi syöttöruutuun asteli Upi Sivula VaLePan johtaessa 18-16. Onnekas ässä verkon kautta kolmeen senttiin ja heti perään Sundberg ottaa Ropposen kiinni laidasta. VaLePa kaivaa pallon peliin ja Sundberg hyökkää hirvittävän pommin nelosesta. VaLePa on karannut vastustajalta jälleen. Upi viimeistelee homman vielä toisella ässällä. Tilanne on nopeasti 22-16 ja homma on selvä. Oivanen herättelee vielä toiveita kahdella ässällä, mutta ero on liian suuri ja Carmody hyökkää viimeisen pallon vitoskulmaan. 

VaLePa pelasi vahvan ja ehjän pelin. Vastaanotto-hyökkäys on erittäin kovalla tasolla ja puolustus pelaaminen varmaa ja uhrautuvaa. Hurrikaani tuli riskisyötöllä, eikä aivan onnistunut riittävästi horjuttamaan VaLePaa.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Sivula 18+11, Sundberg 12+6
Hurrikaani: Douglas-Powell 12+3, Staples 10+6