VaLePalta hyvä valmistautuminen Mestarien liigan peliin

Peliä markkinoitiin isovanhempien iltana. Mukavasti sukupolvet kohtasivat hyvätasoisessa pelissä. LEKA on hyvinkin mielenkiintoinen nuori potentiaalinen joukkue. Katsojat saivat nähdäkseen monia loistokkaita suorituksia.

Pukkipaitojen lähtö LEKA-peliin oli vähän kaksijakoinen. Toisaalta joukkue tiesi, että ottelu on tärkeä viimeistelyharjoitus PAOK:n kohtaamiseen. Haasteena on kuitenkin pitää keskittyminen tässä pelissä. VaLePa osoitti ammattilaisuuteensa, keskittyminen säilyi vahvana koko pelin ajan. LEKA taisteli hienosti ja kaivoi puolustuspalloja peliin VaLePan ehjä pelaaminen pakotti nuoret LEKA-pelurit virheisiin.  

VaLePa Sastamala – LEKA Volley 3-0 (25-18, 25-22, 25-17)

Aloituskokoonpanot

VaLePa: Esko, Carmody, Kaurto, Kunnari, Sundberg, Sivula, Ringseis L

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen L 

Ensimmäistä erää VaLePa hallitsi ja lopullinen ero tuli Markus Kaurton syöttövuorolla tilanteesta 9-8 ero kasvoi tilanteeksi 13-8: Koci verkkovirhe, Esko toisesta, Esko torjunta ja Kunnari taitava painopallo. Molemmat joukkueet selvisivät vähillä virheillä, mutta VaLePan kokenut joukkue käänsi erän tehokkaammalla hyökkäyspelillä.

Toiseen erään LEKA lähti tosissaan haastamaan hallitsevaa mestaria. Kuopiolaiset johtivat jo 18-14. Pukkipaidat saivat painetta peliin ja nuoret LEKA-pelurit alkoivat tehdä virheitä. LEKAN loppuerään tuli 3 suoraa syöttövirhettä (joista yksi rajarikko), 3 suoraa hyökkäysvirhettä (joista yksi rajarikko) ja lisäksi VaLePa otti torjunnan ja syötti ässäsyötön.

Kolmannessa erässä LEKA oli menettänyt uskon voittoon. VaLePa onnistui tekemään LEKAn hyökkäyspelin (29%) tehottomaksi eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. 

VaLePan joukkue pelasi ehjän viimeistelyharjoituksen. Sundberg oli LEKAn syöttöjen kohteena 32 vastaanottoa joukkueen 51:stä. Erik onnistui paineen alla hyvin. Esko jakeli maukkaita paikkoja, joita Upi päätti hienosti tuoreilla jaloilla sekä Kunnari taidolla. Florian Ringseis lukee peliä hienosti ja kaivaa puolustuspalloja tarkasti passarille.

LEKAn paras pistemies oli albanialainen kovakätinen yleispelaaja Redi Koci. Teemu Silventoinen on varsin lupaava libero, vastaanotto pysyi varmana koko pelin ajan.

Joukkueiden parhaat pelaajat: VaLePa Urpo Sivula, LEKA Redi Koci

LähiTapiola tähdet 3 Esko, 2 Ringseis, 1 Sivula

VaLePa: Sivula 15/+7, Kunnari 12/+10, Kaurto 9/+6

LEKA: Koci 13/+7, Kaislasalo 10/-1, Helenius 8/+2

Valepan päävalmentaja Sami Kurttila:

Meillä on takana kova harjoitusviikko ja siksi oli pieni pelko otteluun lähdössä. Leka puolusti hyvin ja erot tulivat hyökkäyspuolella. Fyysisesti tähdätään ensi tiistain otteluun

Leka Volley päävalmentaja Jukka Tuovinen

Isommilla odotuksilla lähdettiin peliin, mutta VaLePa oli vahva. Toisessa erässä meillä oli hyvä hyökkäys. Viimeisessä erässä jo vähän luovutettiin. VaLePa otti hakkurimme hyvin pois pelistä. Isoimmat erot tulivat lopulta hyökkäyspelissä