Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa kotijoukkue kaivoi maukkaan voiton 3-2 (25-19, 27-29, 33-35, 25-23, 15-11) kreikkalaista lentopalloa viimeiset kolme vuotta hallinneesta PAOK Thessalonikista. Ford Store Levoranta ansaitsi tästä heti kaksi sarjapistettä Mestarien liigan B-lohkon taulukkoon.

Erittäin keskittyneesti pelannut kotijoukkue aloitti ottelun mallikkaasti ja vei ensimmäisen erän 25-19.

– Kaikesta näki että pelaajat todella olivat odottaneet tätä hetkeä. Oli mahtava kolmetuntinen lentopallon parissa 2600 katsojan edessä, kotijoukkueen valmentaja Sami Kurttila sanoi.

Ford Storen vastaanottopeli toimi hienosti libero Florian Ringseisin johdolla. Hänen tarkkuutensa vastaanottotoimissa oli lähes 80 prosenttia, ja tästä muotoutukin hyvät lähtökohdat voittoisaan peliin.

Urpo Sivulan panos hakkurin paikalla oli hieno. 28 pistettä mättinyt Sivula vei isoimman huomion kotijoukkueen pelissä mättimällä viimeisetkin pallot järjestään kreikkalaisjoukkueen kenttään lähes kolmetuntisen taiston päätteeksi.

Muitakin onnistujia tarvittiin, jotta voitto tuli. Esimerkiksi keskipelaajan paikalla paljon hyppyjä ja kaikkiaan 13 pistettä tehnyt Markus Kaurto oli huikean pitkän pelin jälkeen jalat väsyneenä mutta onnellinen.

– Oli energinen olo koko päivän ja energiaa onneksi riitti loppuun asti. Alussahan jännitys näkyi, mutta sitten flow-tila löytyi itsellekin, Kaurto sanoi.

– Tiesimme tarkasti miten vastustaja pelaa. Ja passarimme Mikko Esko tiesi tarkasti miten meidän tulee pelata voittaaksemme, Kaurto kehui joukkuetoveriaan.

Ottelussa oli ensimmäistä kertaa Suomessa pelatussa ottelussa tarkkuuskameroiden mahdollistamat niin sanotut videohaastot, ja varsinkin tiukkojen eräpallojen ratkaisuja haettiin niiden avulla. Ja ilman niitä kotijoukkue olisi vienyt nimiinsä ainakin toisen tai kolmannen erän, mutta oikeudenmukaisesti mentiin ja pelistä saatiin viisieräinen.

– Kaveri ansaitsi onnensa näissä paikoissa ja heidän hyvyyttään ne erävoitot olivat. Onni pitää ansaita, Kaurto sanaili.

– Haastot toivat oman uuden lisänsä. Katkonaista peliäkin siis tuli, mutta loppua kohti rentous löytyi koko joukkueeseen. Viidennessä erässä tuli paikka ottaa voitto, kun lähdimme alusta asti huolellisesti pelaamaan, Kaurto sanoi.

Kaurto pääsi lopussa pariin maukkaaseen ratkaisuun ja vähän vastustajan iholle nauttimaan pallovoitoista.

Ford Store Levoranta vei pelin alkua johdossaan alusta toisen erän tilanteeseen 17-11 ja 19-14 josta vieraat kuitenkin yllättäen kirivät selkeän johdon kiinni, kun hyökkäyspelissä tuli putkeen muutamia virheitä.

– Se jäi harmittamaan, että tuossa vaiheessa päästimme vieraat peliin, tavallaan meille tarjottiin voittoa 3-0, manaili aiemman kokemuksensa turvin tasaisen pelin pelannut passari Mikko Esko.

Vierasjoukkue peluutti enemmän koko laajaa arsenaaliaan.Hollantilainen yleispelaaja Ramon Martinez Gion oli hurjalla yli 70 prosentin hyökkäystehollaan kokonaisuutena heidän tärkein pelaajansa. Joukkueesta löytyi hurjasti laajuutta vaihtopenkiltä asti.

Vieraat tekivät alkuun aika paljon syöttövirheitä ja sastamalalaisten hyökkäysmäärät jäivät vähäiseksi. Ford Store Levoranta keskittyi ottelussa vieraiden viistoon tulleiden laitahyökkäysten pysäyttämiseen.

PAOK:n vaihtomiehet kuitenkin hieman yllättivät kotijoukkueen. Valmentaja Sami Kurttila totesikin aiemmin Euroopan liiton CEV:n tiedotteessa, että kreikkalaisjoukkue on ihan erilainen kuin mitä kotimaan Mestaruusliigassa on totuttu kohtaamaan.

Ford Store Levoranta kierrättää Mestarien liigan ottelut kolmella eri paikkakunnalla, joissa hallien katsomoissa vaadittu 3 000 katsojan istumapaikkojen määrä täyttyy. Hämeenlinnan Elenia-areenaan saapui tiistai-illan menestyksellistä peliä ssaapui seuraamaan tarkan luvun mukaan 2 584 katsojaa.

Seuraavan ottelunsa joukkue pelaa Vantaalla kohdaten saksalaisen VfB Friedrichshafenin.

Mestarien liigan viidestä lohkosta etenevät pudotuspeleihin ykköseksi ja kakkoseksi sijoittuvat joukkueet sekä kaksi parasta kolmosta.