Ford Store Levoranta Sastamala Mestarien liigan lohkovaiheseen

Jihostroj Ceske Budojevice –  Ford Store Levoranta Sastamala 1-3 (25-21, 25-17, 18-25, 25-20) Golden Set 12-15. 

Aloituskokoonpanot
Jihostroj Ceske Budojevice: Palgut, Mach, Todua, Halaba, Michelek, Krestan, libero Krystof
Ford Store Levoranta Sastamala: Esko, Carmody, Kaurto, Kunnari, Sundberg, Sivula, libero Ringseis 

Reilusti yli 2000 katsojaa tuli jännittämään ja mukana myös noin 100 tyrvääläistä. Ensimmäinen jännityksen kohde onkin miten meidän pieni, mutta hyvin valmistautunut fanijoukko pärjää paikallisille. Ilmassa on poikkeuksellisen paljon suuren urheilujuhlan tuntua.

Ensimmäinen erä
Peli käynnistyi pukkipaidoilta hermostuneesti ja joukkueelle tuli tavallisuudesta poikkeavia virheitä. Halaban ja Palgutin syöttövuoroilla Ceske Budjevice karkasi selvään johtoon. 14-9 tilanteessa Kunnari katsoi tuimasti vastapuolelle kutospaikan hyökkäyksen jälkeen. Suurimmillaan ero oli. 19-11. Sitten 20-14 tilanteessa Kunnari meni syöttämään, syötti pahoja ja Sivulan ja Sundbergin tehokkaalla pelillä Pukkipaidat nousivat tasoihin 20-20. Ford ei saanut tarpeeksi laadukkaita nostoja Palgutin syötöistä ja kotijoukkue karkasi erävoittoon 21-25.

Toinen erä
Erän alussa vierailla oli vaikeuksia Machin syöttövuorolla ja kotijoukkue karkasi 5-0 johtoon.  Pukkipaitojen vastanotto oli koko erän ajan vaikeuksissa ja Ceske pääse puolustamaan vaikeista paikoista tulleita hyökkäyksiä. Hakkuri Krestanin, 6/5 tappo 86%, hyvä hyökkäyspeli käänsi erän lopullsesti Ceske Budjevicelle

Kolmas erä
Erä alkoi eri tahtiin kuin aiemmat  ja Ford Store Levoranta Sastamala siirtyi koko pelissä ensimmäisen kerran johtoon 3-2 tilanteessa. Heti, kun pukkipaidat saivat painetta vastustajalle , he alkoivat tehdä enemmän virheitä. 11-11 tilanteessa Kunnarin syöttövuorolla vastustaja teki kaksi peräkkäistä virhettä.

Neljäs erä
Tämä erä toisti kahden ensimmäisen erän kaavaa. Ceske Budejovice eteni parin pinnan johtoon ja sitten pukkipaidoille tuli peräkkäisiä virheitä ja tilanne olikin nopeasti 16-9. Pukkipaidoille tuli peräkkäin suoria hyökkäysvirheitä ja lyöntejä päin torjuntaa. Ero oli suurimmillaan 18-10. Pian tämän jälkeen Ford alkoi valmistautua kultaiseen erään. Sivula, Sundberg ja Kaurto menivät vaihtoon, tilalle tulivat Sorvoja, Mäkinen ja Carmody. Vaihdot piristivät ja pukkipaidat alkoivat tosissaan kiusata vastustajaa. Erityisesti Peetu Mäkisellä oli monia hyviä suorituksia ja Carmody oli melkoinen pelote verkolla.

Kultainen erä
Huh, huh sitä ei enää pystynyt analyyttisesi seuraamaan. Carmody jäi keskimieheksi, muuten mentiin aloituskokoonpanolla. Vastustaja alkoi virheillä, kun Ford Store Levoranta Sastamala sai luotua painetta. Eskon syöttövuorolla edettiin 13-9 johtoon. Kultaisen erän sai oikeutetusti päättää Olli Kunnari.

Ensi viikonloppuna on arvonta Moskovassa ja siellä selviää ketkä tulevat meidän lohkoon. Olemme nyt 20 parhaan joukossa Euroopassa.