Ford Store Levoranta SASTAMALA avausosan voittoon

Ei oo mua, on vaan me

Ford Store Levoranta Sastamala – Jihostroj Ceske Budejovice 3-0 (25-20, 25-22, 25-15)

Vexve Areenalla pelattiin syksyn tärkein lentopallopeli, Mestarien liigan 3. kierroksen ottelu. Ottelun tärkeys näkyi positiivisesti pelaajien keskittyneinä ilmeinä ja hyvinä suorituksina. Ottelusta muodostui varsin korkeatasoinen ja se miellytti syksyn ennätysyleisöä, jota oli paikalla 1383 henkilöä. Hienoa, että paikalle saatiin myös monia vaikutusvaltaisia vieraita mm. Tšekin suurlähettiläs, OP-finanssiryhmän tuleva pääjohtaja ja Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja. 

Sundberg puolustustehtävissä

Pelissä nähtiin monia maailmanluokan suorituksia. Kun vierasjoukkueen pieni, äänekäs faniryhmä sai kotiyleisönkin innostumaan, pelistä muodostui varsin viihdyttävä. Tänään voi todeta – lentopallo parasta paikanpäällä.

Kotijoukkue pelasi kauden parhaan pelinsä. Joukkueen hyvä keskittyminen piti jokaisessa pallossa fokuksen vahvasti pelissä. Se näkyi erityisesti loistavana puolustuspelaamisena.

– Paras ilme tämän kauden peleissä. Pojat tekivät sen mitä suunniteltiin, ei voi olla kuin tyytyväinen. Kyllä meidän side out pelaaminen on korkealla tasolla ja puolustuspelaaminen on todella hyvää, arvioi Ford Store Levoranta Sastamalan päävalmentaja Sami Kurttila.  

Jihostroj Ceske Budejovicen päävalmentaja Rene Dvorak mietti jo tulevaa kotipeliä
– Valmistautuminen oli hyvä, mutta emme saaneet sitä kentälle. Tiesimme että vastassa on hyvä joukkue ja he eivät ole hävinneet sitten viime helmikuun. Sunnuntaiksi täytyy rauhoittua ja saada oma peli kuntoon.  

Torjunta hakotiellä, keskitorjuja ilmassa, laitatorjuja kyykyssä.

– Olen pettynyt. Yksi pääsyy häviölle oli kotijoukkueen passarin (Mikko Esko) mahtava peli, arvioi vierasjoukkueen pelaaja Radek Mach. 

Kotijoukkueessa onnistujia olivat kaikki. Eskon lisäksi joukkueen runkopelaajat Olli Kunnari ja Urpo Sivula onnistuivat erinomaisesti. Kunnarin ilmeestä näkyi, että nyt voitetaan – ehjä suoritus, vain yksi hyökkäysvirhe koko pelissä. Sivula oli pukenut työhaalarit päälle ja haki uhrautuvasti useita puolustuspalloja. Aloitussyöttöjä kertyi eniten koko joukkueesta, painavilla hypäreillä tuli kaksi ässää. Erik Sundberg 16/+11 pelasi parhaan pelinsä pukkipaidoissa, hyökkäyksessä ei yhtään virhettä, kolme torjuntaa ja painavat aloitussyötöt. 

Kaikki erät päättyivät keskihyökkäyksiin. Markus Kaurto sai paljon passeja ja hyökkäsi näyttävästi. Lisäksi kouriin tarttui torjunnoissa kolme koppia. Kotijoukkue voitti hyökkäyksen jälkeiset puolustukset 46-26! Puolustuksen moottorina hääräsi loistavasti otellut Florian Ringseis. 

Jihostroj Ceske Budejovice  panosti pahoihin aloitussyöttöihin ja sai niillä aluksi horjutettua kotijoukkueen peliä. Aluksi joukkueen vastaanotto toimi erinomaisesti ja silloin passari Filip Palgut pystyi pyörittämään nopeaa peliä. Suuremmat vaikeudet alkoivat, kun kotijoukkue sai vieraiden vastaanoton rikki. Yleispelaaja Pawel Halaba voi olla iltaansa tyytväinen. Jihostroj Ceske Budejovicen libero pelasi Ringseisin tavoin erinomaisen peli. 

Otteluparin voittaja selviytyy Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Toinen osaottelu pelataan ensi sunnuntaina Tšekissä. Kahden erän voitto pelissä tai voitto kultaisessa erässä riittäisi jatkopaikkaan. Kotijoukkueen parhaana palkittu passari Mikko Esko oli tyytyväinen voittoon, mutta muistuttaa vieraspelin tärkeydestä. – Kaikesta huomasi että oli kauden ensimmäinen tosi peli. Vaikka meni 3-0 niin mitään ei saatu ilmaiseksi. Tänään pelattiin todella hyvällä keskittymisellä ja koko joukkue halusi voittaa. Ollaan puolivälissä, mutta se ei vielä riitä. Ollaan kunnossa ja faneja tulee paljon myös Tšekkeihin mukaan.

Tšekkeihin lähtee vähintään 60 kannattajaa fanimatkoille ja omatoimimatkaajat sen lisäksi. Ottelu 12.11. alkaa klo 19 Suomen aikaa ja sitä on mahdollista seurata Ruutu+:n ja LaolaTv:n kautta.

Lentopalloliiton raportti illan pelistä:

http://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/ford-store-levoranta-murskasi-ceske-budejovicen-mestarien-liigassa.html

VaLePa tiedotus
Mauri

Kuvat
Hannu Moilanen