VaLePan torjunta tuhoisana

VaLePa – Lakkapää
3-0 (28-25, 25-16, 25-20)

Super meine Spielkameraden

Sunnuntai-iltana alkoi jo olla lentopallohuumaa, kun VaLePa Sastamala ja Team Lakkapää ottivat mittaa toisistaan. Ihmiset olivat jo löytäneet kesäkoloistaan reitin pelipaikalle, 687 katsojaa näki huippusuorituksia. Tällä kaudella kannattaa tulla Vexve Areenalle katsomaan pukkipaitojen peliä, sillä joukkueessa on monia huipputaitavia yksilöitä ja hieno joukkuehenki. Lakkapää taisteli hienosti ja osoitti olevansa vaarallinen haastaja kenelle vaan. Liekö tänään painanut kintereissä eilinen viisieräinen peli Loimaalla. 

Aloituskokoonpanot
VaLePa Sastamala: Esko, Kaurto, Guymer, Kunnari, Sundberg, Sivula, RIngseis
Team Lakkapää:  Mckay, Walsh, Grant, Palokangas, Mäkinen, Schouten, Domencus

Lakkapää aloitti hyvin ja johti ensimmäistä erää 20-16 ja vielä 21-18, passari Joshua McKayn pahoilla aloitussyötöillä ja Daniel Grantin tehokkaalla keskipelillä. VaLePa vei erän tasoihin torjunnoilla. Erik Sundberg kaapitti tylysti Lakkapään hakkurin Casey Schoutenin ja heti perään Urpo Sivula tylytti torjunnalla Jouni Palokankaan ja peli oli tasan, 22-22. Erän loppuratkaisut hoiteli Upi, 27-26 ykköspaikan hyökkäyksellä ja erän päätös torjunnalla.

Erik Sundberg: korkealta ja kovaa

Toisen erän ratkaiseva etu VaLePalle tuli erän alussa Mikko Eskon ja Jacob Guymerin pahoilla syötöillä. Erän lopussa nähtiin Sundbergin murhaava kutospaikan hyökkäys Kaurton pitkän syöttövuoron aikana. Erän päätti jälleen Upi Sivula pitkän pallorallin jälkeen.  

Kolmannessa erässä Lakkapää lähti tehokkaasti Grantin syöttövuorolla. VaLePa ryhdistäytyi ja Sundberg sai syöttönsä kulkemaan ja VaLePa karkasi ratkaisevaan johtoon. Tämänkin erän päätti Upi nelospaikan hyökkäyksellä.  

Mikko Eskon loistokas pelinrakentaminen vei pohjan Lakkapään torjuntapeliltä. Sivula ja Kaurto päättivät hyökkäyksiä tehokkaasti, molemmat pelasivat syksyn parhaan pelin Sastamalassa. Sundberg oli alussa vaikeuksissa, mutta paransi loppua kohden. Erikin kutospaikan hyökkäyksestä on vielä paljon iloa pukkipaidoille. 

Lakkapään paras oli keskimies Daniel Grant 11/+11 ja toiseksi tehokkain myös keskimies Robert Walsh 10/+5. He ottivat joukkueen 6 torjunnasta 5. Tänään laitatehot jäivät vaatimattomiksi. Libero Gabriel Domencus on Henri Tuomelta hyvä löytö.  

Ä  3-4, SV 9-6, VO 58%-47%, H 56%-45%, T 12-6

OP Sastamala palkitsi parhaina pelaajina VaLePa Markus Kaurto, Lakkapää Danny Grant

LähiTapiola pisteet: 3 p Markus Kaurto, 2 p Mikko Esko, 1 Danny Grant 

Sami Kurttila VaLePan päävalmentaja
– Viimeksi, kun Lakkapää kävi kylässä niin hävittiin niin muistuttelin pojille että on velanmaksun aika. Meidän torjunta – puolustus pelillä saatiin riisuttua kaveri aseista. Olli Kunnari pääsi tänään kentälle, fysiikkaharjoitus ollut pari viikkoa pienempää mutta Olli hoitaa ruutunsa. 12 torjuntaa olen tyytyväinen. Alkuviikosta aletaan miettimään ensi sunnuntain Hurrikaani peliä.

VaLePan paras pelaaja Markus Kaurto
– Pariin ekaan peliin tuli sählättyä, mutta nyt oli rennonoloista peliä. Mikon kanssa joka pallon jälkeen otetaan kommentit, mutta reeneissä ja harjoituspelejä tässä jo hiottu. Joka peliin haluan tuoda oman räiskyvän itseni, vähän on ollut käsijarru päällä.

Henri Tuomi, PerPon päävalmentaja
– Ulkomaalaiset pelaajat ovat kaikki itseni valitsemia jotka yhdessä seurajohdon kanssa sitten lopullisesti päätetään. Tänään lyötiin paljon kaverin käsiin, keskimiehet piti meitä pelissä. Ei kaveri saa 12 torjuntaa, jos pelataan järkevästi. Saatiin kaverin vastaanottoa irti, mutta Mikko Esko oli pelin paras pelaaja ja pyöritti peliä mestarillisesti.

PerPon yp Jere Mäkinen
– Ei ollut mitään erityistä jännitystä vaikka velipoika pelaa täällä, kiva täällä on pelata. Eilinen viisieräinen Hurrikaania vastaan ei painanut, mutta olisi pitänyt pelata fiksummin.

terveisin
VaLePa tiedotus
Mauri Esko
Kuvat Hannu Moilanen