VaLePalle taistellen ja taiteillen 3-0 voitto

VaLePa Sastamala – Hurrikaani Loimaa 3-0 (25-21, 25-18, 25-23)

Lupasin ennakossa taitoa ja tunteita ja niitä myös tänään saatiin 821 paikalla olevan katsojan sekä TV:n katsojan riemuksi ympäri Suomea. Tällaiset pelit ovat parasta mainosta lentopallolle.

Ensimmäisestä erää mentiin pukkipaitojen johdossa. Mikko Esko järjesti vastaanottajien (vo 59%) erinomaisista pallojen nostoista hyökkääjille maukkaita pallontappopaikkoja. Urpo Sivula kiitti ja kumarsi ja päätti 10 hyökkäyksestä 8 pisteeksi ilman virheitä. Näyttävin pallo oli 14-13, jossa Mesko oli hyökkäävinään, mutta pyöräytti pallon Upille tyhjälle verkolle. Hurrikaani kärsi heikosta vastaanotosta, jossa hyvin hyökännyt Douglas-Powell oli vaikeuksissa.

Toisessa erässä VaLePa vastaanotti edelleen tarkasti ja hyvistä hyökkäyspaikoista pääsi nautiskelemaan Markus Kaurto. Olli Kunnari pelasi virheettömän erän. Hurrikaanin vastaanotto parani hieman, mutta hyökkäysonnistumiset jäivät liiaksi Douglas – Powelin harteille.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä alusta alkaen. Erän ratkaisu tuli keskimiesten Kaurto – Guymer keskihyökkäyksillä ja ottelu päättyi Olli Kunnarin hyökkäyspisteeseen.

Ottelu oli VaLePalta hienoa työtä. Mikko Esko järjesti yleisölle elämyksiä ja hyökkääjille paikkoja näyttäville hyökkäyksille. Olli Kunnari, toipilas, pelasi uskomattoman hienon pelin. Ollin pisteet 9/+9, ei yhtään virhettä ja 9 hyökkäyksestä 8 pistettä! Vastaanottoprosenttikin 53, vaikka joutui välillä ottamaan vastaan aikamoisia pommeja. Urpo Sivula pystyy hakkurina päättämään vaikeitakin palloja ja konsteja löytyy joka lähtöön. Markus Kaurton vahvuus on hyökkäys ja Jacob Guymerin torjuntapeli.

Thomas Douglas – Powell on hieno löytö Hurrikaanin rosteriin, kova syöttö ja kova ja taitava hyökkäys. Vstaanotossa oli hieman vaikeuksia. Passari Maksim Buculjevic on tärkeä palanen Hurrikaanin menestykseen. Jo lyhyen Loimaalla olon jälkeen hän löytää hyvin hyökkääjät.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja
– Ensimmäisen kierroksen pelit ovat arvoituksellisia. Pelityylit tässä alkaa pikku hiljaa hahmottumaan. Voittamaan lähdetän joka peliä, tietysti. Olli Kunnari on tulossa huippukuntoon (tänään 9 +9). Jokainen valmentaja haluaa Ollin kaltaisen pelaajan ryhmään joka ei petä millään osa-alueella.

VaLePan paras pelaaja Mikko Esko
– Ihan Ok päivä. Pelattiin joukkueena hyvä ottelu, keskittyminen oli parasta mitä kertaakaan tällä kaudella. Vastaanotto toimi, niin hienoa oli pelata. Eteenpäin ollaan menty , kaverit löytyy kokoajan paremmin. Torjunnassa oltiin vähän huolimattomia.

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja
– Pelattiin välillä lepsusti ja koitin vähän porukkaa herätelläkin aikalisällä. Valepan kaltaista torjunta-puolustus joukkuetta vastaan ihan hyvä ei riitä. Loukkaantuneista Kasimir Vuorisen paluusta ei ole tietoa ja Max Staples palannee lähiviikkoina.

Hurrikaanin pelaaja Jesse Mäntylä
– Loistava joukkue ympärillä mutta tänään ei saatu kahteen ekaan erään konetta käymään. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin, loukkaantumisista kärsitään jonkun verran.