Turnausvoitto Würth Cupista

Tarinaa Tartusta 4 – turnauksen ratkaisupäivä

Päätös päivän ottelussa, joka myös ratkaisee turnauksen voiton vastaan asettuu kaikille tuttu Perpo. Henri Tuomen luotsaama ryhmä koki täksi kaudeksi suuren muutoksen. Kaikki ulkomaalaiset vaihtuivat. Uusista tulokkaista kannattaa tulevalle liigakaudelle laittaa seurantaan, Rion olympialaisista loukkaantumisen vuoksi pois jätetty kanadalaishakkuri Casey Schouten. 

VaLePa-Perpo 10.9.2017 klo. 12.00 2-1 (26-24, 29-27, 20-25)

VaLePan aloitus: Esko-Sorvoja-Guymer-Kaurto-Kunnari-Sundberg ja Ringseis L

Perpon aloitus: McKay-Schouten-Grant-Walsh-Palokangas-Mäkinen ja Domecus L

Ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin VaLePan johtaessa 8-6. Perpo paransi peliä ja siirtyikin passari McKayn syöttövuorolla 8-10 johtoon. Tilanteess 10-13 Kurttila otti aikalisän muistuttaakseen, kuinka asiat olikaan sovittu tehtävän. Toiselle tekniselle marssittiin Perpon johtaessa 11-16, pitkälti vahvan hyökkäyspelinsä turvin. 20 pinnan raja rikottiin 16-20 rovaniemeläis johdossa. VaLePa ryhdistäytyy ja kaventaa 19-21. Perpo eräpalloon 22-24 hakkuri Schoutenin 1.paikan taakilla. Saman miehen virheen saattelemana tasan 24-24. Kukaa muukaan kuin Kunkku lyö ison roskapassin käsistä seikoon ja eräpallo pukkipaidoille 25-24. Erä päättyy Eskon hienoon torjuntaan Peetun veli Jerestä 4.paikalta. 26-24

Toiseen erään joukkueet marssittivat samat kuusikot kuin ensimmäisessäkin. Perpo aloitti taas erän vahvasti johtaen 2-6 Kurttilan ottaessa aikalisän. Perpon hakkuri-passarikaksikon pelissä näkyy, että yhteistä seurataustaa on aiemmiltalkin vuosilta. Tekniselle Perpon johtaessa 2-8. VaLePa alkaa saamaan diesiliä käyntiin kaventaen 10-12, pitkälti paremman hyökkäys ja torjunta-puolustuspelin myötä. Tästä eteenpäin toiselle tekniselle edettiinkin vaihtopallo pelillä Perpon johdossa 14-16. Tässä erässä 20 pinnan tosimiesraja rikottiin lukemissa  17-20. VaLePa taistelee itsensä tasoihin 20-20 hakkuri Sorvojan johtaessa tehokkaasti joukkoja, unohtamatta hyvää puolustuspeliä. Perpo karkaa keskari Grantin ässällä jo 21-23 johtoon, mutta Sorvoja takoo ja torjuu VaLePan tasoihin 23-23. Sundbergin 4.paikan viistomintulla taas tasoihin 25-25 ja sama mies syöttää vastapalloksi, josta Eako pamauttaa eräpallo tilanteeaeen 26-25. Peetun veli Jere ottaa edun Perpolle 26-27, mutta Kaurto tasoittaa keskeltä. Palokankaan 6.paikan hyökköysvirheellä eräpallo Valepalle ja lopulta keskari Grantin siirto jää verkkoon ja erä pukkipaidoille 29-27.

Kolmanteen erään Suihkonen Kunnarin paikalle ja Rekomaa Kaurton paikalle. Erä alkaa tasaisissa merkeissä 4-4 tilanteeseen päästään hakkuriksi siirretyn Jere Mäkisen 2.paikan hyökkäyksellä. Tekniselle tultaessa tyrvääläiset marssii niinkin vankassa kuin pinnan johdosa 8-7. 

9-9 tilanteessa Sundbergin Erkki huilaan ja Peetu Mäkinen kehiin. Toiselle tekniselle mennään Perpon ollessa hennosti niskan päällä 14-16. Nuori ja pieni rovaniemeläis yp Matias Korhonen on esiintynyt pirteästi päästessään kehiin tähän erään. 14-18 tilanteessa Kurttila muistuttaa taas, että ny ollaan jo tosimiesrajan aatonaatossa ”peliä ny”, niinku parhaat katsomovalmentajat aina sanoo. Perpo puhkaisee ensimmäisenä 20 pinnan johtaen 17-20. No sitä peliä ei ny sillai tullu kun toivottiin Perpo lopulta erävoittoon 20-25 Walshin ässän turvin. 

Turnaus voitto tuli kotiin tuomisiks kumminki ?