Tarinaa Tartusta 3 – lauantaipäivän tupla

Turnaus alkoi perjantain 4-0 voitolla turnausisäntä Bigbank Tartusta. Tänään lauantaina oli vuorossa kaksi matsia, ensin uutta eestiläisjoukkue Saaremaata vastaan klo. 11.00 ja 16.00 entisen passarivirtuooisi Avo Keelin valmentamaa Pärnua vastaan. Päivään ei pelien ohella juuri joutoo jäänyt ja sekin vähä huilattiin ja syötiin. 

Saaremaa on tosiaan täksi kaudeksi ns. tyhjästä koottu uusi joukkue, jolla kuulopuheiden mukaan on hilloo ihan hyvin takana. Seuraa valmentaa Suomessakin Joensuun Rientoa koutsannut Urmas Tali. Ulkomaalaispelaajia on neljä, joista slovakialaisia 209cm pitkä keskarin roikale Matej Hukel ja yleispelaaja Tomas Halanda, passarina häärii itävaltalainen Alexander Tusch ja ulkomaalaiskvartetin täydentää jenkki yp William Craft. Seura sai kaapattua muilta eestiläisjoukkueilta hyviä pelureita terävimpänä kärkenä maajoukkuerinkiläiset hakkuri Hindrek Pulk ja yleispelaaja Rauno Tamme.

VaLePa kaatoi Saaremaan puhtaasti 3-0 

VaLePa-Saaremaa 9.9.2017 klo. 11.00 3-0 (25-22, 25-20, 25-17
Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Ottelun hahmo Eric Sundberg astelee syöttämään

VaLePan aloitus: Esko-Sivula-Guymer-Kaurto-Sundberg-Kunnari ja Ringseis L
Saaremaan aloitus: Eerma-Polluaar-Hukel-Tanila-Halanda-Tamme ja Vahter L

Saaremaa otti ensimmäisen erän alussa parin pinnan kaulan ja marssikin tekniselle 6-8 johdossa. Kurttila otti aikalisän 7-11 tappioasemassa ja tämän jälkeen alkoi otteet parantua. Libero Ringseisin johdolla saatiin hyviä puolustuksia ja toiselle tekniselle siirryttäessä Valepa olikin jo ottanut kuskin paikkansa lukemin 16-15. Eräpallo tilanteessa 24-22 Sundbergin pommi syöttöviivan takaa tuli vastapallona takaisin ja Kunnari päätti erän kommeella 4.paikan viistomintulla lukemiin 25-22. Yleispelaajiltamme vahvaa hyökkäyspeliä, etenkin Sundbergin tappo 75 % virheittä on laiturille kovaa valuuttaa. 

Toiseen erään Saaremaa vaihtoi kentälle ykköshakkuri Pulkin ja ykköspassari Tuschin. Pulk aloittikin väkevästi kahdella hyökkäyspisteellä, siltikin ensimmäisen teknisen jälkeen vain yhden pinnan erolla saaremaalaisten hyväksi lukemissa 7-8. Tekninen piristi aamu kankeet pukit ja vahvan vo-hyökkäyspelin ja Guymerin hyvän syöttövuoron turvin toiselle tekniselle mentiin johtoasemassa 16-13. Erän ratkaisu hetkillä 20 pinnan jälkeen otettiin pari tärkeää torjuntaa ja marssittiin erä voittoon 25-20. 

Kolmanteen erään VaLePa vaihtoi hakkuriksi Sorvojan, Rekomaa tuli Guymerin paikalle ja Suihkonen korvasi konkari Kunnarin. Saaremaa aloitti väkevästi karaten 3-0 johtoon kahden hienon torjunnan avulla. Suihkonen pamautti 2.paikalta terävällä taakilla erän ensimmäisen pisteen. Pisteet olivat tasan jo 5-5 tilanteessa tyrvääläisten hyvän syöttöpelin turvin. Toisella teknisellä oltiin jo tukevassa neljän pinnan johdossa 16-12. Erän loppussa 23-16 tilanteessa Arttu”poika”Lehtimäki korvasi Eskon ja junnuakselin Lehtimäki-Suihkonen turvin päästiin eräpalloon. Lopulta erä ratkesi Rekomaan keskihyökkäykseen lukemin 25-17. Erän maestrona hääri 6/+6 tehoin Kaurto. 

VaLePan näkyvimmät pelurit olivat Kaurto 10/+9 ja Sundberg 16/+13. Saaremaan tehokkain oli kahteen erään 18/+13 takonut hakkuri Pulk. 

terveisin

VaLePa tiedotus
Mikko Korpela