Tarinaa Tartusta 2 – Turnauksen avauspäivä

Avauspäivä päästiin aloittaan täydellä miehityksellä aamupalalla kasin korvilla. Pelipäivän kulku oli tämän jälkeen varsin perinteinen aamutreenit – ruokaa – huilia ja hotellikuolemaa – palaveri – huilia ja hallille. Aamupalapöydässä käytiin keskustelua päävalmentaja Kurttilan maltin menettämisestä korttipöydässä. Todettakoon siitä sen verran, että niillä korteilla ei enää ketään pelaa. Yleisesti tämmöset jokusen päivän reissut kauden alkuun on helkkarin hyviä, joukkue viettää aikaa paljon yhdessä ja naamat tulee entistä tutummaksi ja porukka tiivistyy nimenomaan joukkueeksi.

Ehtoolla 19.00 asettuu vastaan turnausisäntä Bingbank Tartu. Joukkue on muuttunut viime kaudesta varsin paljon kanadalaishakkuri, maailmanliigassakin kesällä esiintynyt Brad Gunter siirtyi Puolan pääsarjaan,  Latvialais Yp Toms Vanags Tsekkeihin, pitkä ja nuori eestiläispassari Robert Viiber meille tutun Matt Pollockin viime kauden seuraan Fonte Azoresiin Portugaliin ja viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä seuran monivuotinen libero, em-kisoissakin maataan edustanut Rait Rikberg Belgiaan Meneniin. 

Korvaajiksi on saaput aussihakkuri Curtis Stockton Kanadan yliopistosarjasta, Kanukki Yp Brook Sedore heidän maajoukkueen harjoittelukeskuksesta, häneltä löytyy yksi aiempi ammattilaisvuosi Saksan pääsarjasta, jenkkipassari Joshua Stewart Pepperdinen yliopistosta sekä eestiläislibero Robin Valting seuran omista junioreista.

Turnauksen avausottelusta 4-0 voitto Tartusta

Kovasti uudistunut VaLePa kaatoi avausottelussa paikalliset lukemin 3-0 (31-29, 25-14, 25-15) lisäerän 25-18. Tulikasteen pukkipaidassa sai keskitorjuja Markus Kaurto ja tilastomies Arto Weckman.

Otteluun VaLePa lähti kuusikolla Esko-Sivula-Guymer-Kaurto-Sundberg-Kunnari ja Ringseis L. Avauserän alkupuolella Kunnarin syöttövuorolla päästin viiden pinnan johtoon tilanteeseen 7-2. Tämän jälkeen Tartu rupesi saamaan pelistä kiinni ja toiselle tekniselle mentiin tilanteessa 16-15. Loppuerä mentiin likimain vuoropistein. Erän ja etenkin sen lopun hahmo oli Sivula. Tartun näkyvimmät olivat keskitorjuja Meelis Kivisild ja yleispelaaja Sedore. 

Toisessa erässä VaLePa paransi syöttö- ja vastaanottopeliään ja Tartu puolestaan sortui virheisiin. Eniten eroa tehtiin erän puolen välin paikkeilla kaksi ässääkin tuottaneella Sivulan syöttövuorolla. Rekomaa kävi syöttövaihdossa ja Sorvoja tuli Sivulan tilalle hakkuriksi erän loppu puolelle. VaLePalta näkyvin oli 83% hyökkäystehoilla ruotsalaislaituri Sundberg. 

Kolmanteen erään VaLePa lähti samalla kuusikolla kuin ottelun aloittikin ja hallinta pysyi läpi erän Sivulan näyttäessä eestiläisille kaapin paikan 7/+6 tehoillaan. Tartulta hääri tehokkaana hyökkäyspäässä maajoukkueleireilläkin vieraillut keskitorjuja Mart Naaber. 

Lisäerään VaLePa vaihtoi koostumuustaan muotoon Lehtimäki-Sorvoja-Kaurto-Rekomaa-Mäkinen-Suihkonen ja Ringseis. Tartukin vaihtoi kuusikkoa ja suurimmat suosionnosoitukset onnistumisistaan sai nuori pitkä keskaripoika Saaremaa. Vaihdot eivät vaikuttaneet pukkipaitojen otteisiin, vaan nuoret miehet paineli ennakkoluulottomasti erävoittoon 25-18 numeroin. Lehtimäen Arttu jakoi passeja tasaisesti kaikille ja heittihän poika komeen peipinkin, vastaanotto erässä oli erinomainen 85 %.

VaLePa tiedotus
Mikko Korpela