Kirami Open käyntiin perjantaina

Suomen kovatasoisin Beach Volley-kiertue pelataan Sastamalan Kaalisaaressa 21.-23.7. Osakilpailu on viimeinen kesän turnaus ennen SM-finaaleja. Pelaajat saapuvat siis Sastamalaan janoten ranking-pisteitä ja viimeisiä paikkoja Jyväskylässä elokuun alkupuolella pelattavaan finaaliturnaukseen.

Torstain aikana Kaalisaaren hiekkakenttä tulee muuttumaan Beach Volley:n SM-kiertueen tapahtuma-alueeksi. Katsomokapasiteettia rakennetaan noin 400 henkilölle, jonka lisäksi anniskelualueella on tilaa noin 200 henkilölle.

Turnauksen ottelut alkavat perjantaina pelattavilla karsinnoilla. Ottelut pelataan Kaalisaaren kahdella kentällä ja ne alkavat tasatunnein 17.00, 18.00, 19.00 ja 20.00. Heti karsinnoissa on paljon nähtävää. Otteluiden voittajat pääsevät pääsarjaan ja häviäjät lähtevät kotimatkalle. Karsinnoissa esiintyy laaja joukko sastamalalaisia pelaajia; Team Kirami.fi Haavisto/Vahela, Timonen/Vuorinen, Linnikko/Salonoja sekä Lasse Koivuniemi yhdessä Jere Mäkisen kanssa.

Naisten karsinnoissa pelataan kaksi peliä ja sieltäkin löytyy paikallisväriä, kun Miia Lähteenmäki ja Katri Linnikko taistelevat pääsarjapaikasta.

Turnauksen pääsarja alkaa lauantaina kello 9.00 ja pelit jatkuvat aina iltaan kello 21.00 asti. Pääsarjaan myönnettiin kaksi villiä korttia. Toisen saivat itse oikeutetusti Team Chippendale Oy Sakari Mäkinen ja Olli Kunnari. Lentopallotaiturit esittivät viime kesän turnauksessa vakuuttavia otteita. Tänäkin vuonna on varmasti lupa odottaa huikeita suorituksia. Toinenkin pääsarjaan villillä kortilla päässyt pari on äärimmäisen mielenkiintoinen sastamalalaiselle lentopallokansalle. Yleisöllä on nyt ensimmäisen kerran mahdollisuus päästä seuraamaan VaLePa:n kanssa sopimuksen tehneen Niko Suihkosen otteita. Niko pelaa yhdessä JunnuValepassa lentopallo-oppinsa saaneen Joonas Tulosen kanssa. Suurella mielenkiinnolla voidaan seurata, mihin nuorten miesten esitykset riittävät kovassa seurassa.

Miesten ennakkosuosikkeja turnaukseen ovat Saku Viljanmaa ja Harri Suonikko, jotka voittivat viime viikonloppuna pelatun Helsingin osakilpailun. Vahvoja haastajia löytyy lukuisia; maajoukkueen entinen libero Pasi Hyvärinen on löytänyt parinsa Tuomo Ikosen kanssa oivan pelivireen. Antti Poikelan ja Teppo Pulkkisen kaksi edellistä turnausta on päättynyt kakkossijaan. Kunnari ja Mäkinen ovat varmasti kova pelote jokaiselle vastustajalle. Myös Haavisto/Vahela pyrkii sotkemaan kärjen kamppailuja kokemuksellaan.

Naisten turnauksessa ehdoton voittajasuosikki on Team Voima Eveliina Koljonen ja Nette Tuominen. Naisten pelaaminen on ollut äärimmäisen vakuuttavaa ja kesän saldona on jo kolme osakilpailuvoittoa. Lähemmäksi haastajista voivat päästä Kirsi Hyttinen ja Julia Tokarenko.

Turnauksen tulospalvelusivuina ja virallisena tiedotuskanavana toimii beachvolley.torneopal.fi. Sivustolta löydät pelattujen otteluiden tulokset ja tulevien pelien aikataulut.

Kaalisaari tarjoaa jo itsessään huikeat puitteet turnaukselle. Lisää löylyä kiukaalle lyö DJ ja kuuluttaja Jussi Poutala. VuoriSport on mukana tapahtumassa esittelemässä omaa toimintaansa. Tarjolla on ainakin lapsille fatbike-testipyöriä ja uimataitoisille mahdollisuus vuokrata SUP-lautoja. Yhteistyössä Kiramin kanssa rannassa on järviveden lisäksi mahdollisuus pulahtaa koivuhaloilla lämmitettyyn paljuun.

Vammalan Seurahuoneen anniskelualue tulee tyydyttämään nälän ja sammuttamaan janon. JunnuValepan kioski vastaa miedommasta juomatarjoilusta, hyvin grillatusta makkarasta ja viilentävänä jälkiruokana jäätelöistä. Jos joku haluaa kupin kahvia helteestä huolimatta, sekin onnistuu kioskilla.

Lauantaina illalla noin kello 20.00 on biitsikansalla mahdollisuus huutaa itselleen ilman pohjahintaa Kiramin uunituore palju, jota voi ihastella jo valmiiksi perjantaina ja lauantain aikana tapahtuma-alueella.

Turnauksen otteluohjelma:

  • Perjantai: 17.00-20.00 miesten ja naisten karsinnat. Kaalisaaren Kirami.fi-kenttä ja Sastamala.fi-kenttä.
  • Lauantai: 9.00-21.00 miesten ja naisten pääsarjan otteluita. Kaalisaaressa Kirami.fi- ja Sastamala.fi-kentällä sekä Vinkissä kentillä 3 ja 4.
  • Sunnuntai: 10.00-12.00 miesten ja naisten puolivälierät, 12.00-16.00 miesten ja naisten välierät sekä 16.00-18.00 naisten ja miesten finaalit. Kaikki sunnuntain ottelut pelataan Kaalisaaressa Kirami.fi- ja Sastamala.fi-kentillä.

Tervetuloa nauttimaan Suomen parhaasta biitsistä, huikeasta tunnelmasta ja aurinkoisesta säästä.