VaLePalta ehjää pelaamista – selkeä kotivoitto toisessa finaalissa

VaLePa – Hurrikaani 3-0 (25-20, 25-17, 25-21)

Vexve Areena muutti muotoansa viime viikolla todelliseksi Areenaksi. Ensin tarvittiin loistava idea, siirretään kenttää 2 metriä pääkatsomon suuntaan. Sen jälkeen esille astelivat ahkerat talkoolaiset, jotka tarmokkuudella ja taidolla rakensivat uusia katsomotiloja pääkatsomoa vastapäätä ja päätyihin. Tänään paikalla oli hienosti 1475 lentopallofania.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Guymer, Carmody, Jokinen, Kunnari, Sivula ja Korhonen
Hurrikaani: Peacock, Koppanen, Kutinlahti, Kouki, Smith, Mikko Oivanen ja Mäntylä

VaLePa pääsi oivaan lentoon ensimmäisessä finaalipelissä Loimaalla. Katsomossa VaLePan kannattajat vähän jännittivät, miten joukkue on palautunut toiseen peliin. Pukkipaidat jatkoivat hyvällä itseluottamuksella siitä, mihin Loimaalla jäivät.

Molemmat joukkueet pelasivat ensimmäisen erän vähillä virheillä. Erityisesti Urpo Sivulan 6/+5 ja Olli Kunnarin tehokkaalla ja virheettömällä hyökkäyspelillä VaLePa purjehti erävoittoon. Luke Smith oli Hurrikaanin tehokkain. Erikoisin pallo nähtiin 19-16 tilanteessa, jossa pelattiin pitkä pallo. Lopulta Sivula heitti yhden käden passin ja Kunnari pudotti hihalyönnillä etukentälle. Erän päätti eilen ja tänään hyvin pelannut Timo Jokinen.

Toinen erä oli kotijoukkueen selkeää hallintaa Olli Kunnarin johdolla. Luke Smith sai paljon passia ja selvisi urakastaan hyvin.

Kolmas erä eteni tasaisimmin. 8-8 tilanteessa pelattiin pitkä pallo, torjuntoja, vaimennuksia, puolustuksia, liberoiden hakuja ja lopulta Mikko Eskon torjunta Hurrikaanin takakentälle. Tämän jälkeen VaLePa kiskoi pikkuhiljaa eroa Hurrikaaniin. Kaksi pitkää syöttövuoroa nähtiin. Ensin Sivula kolme kovaa syöttöä, joista yksi ässä. Kolmannen pommin Hurrikaani joutui palauttamaan helppona. Esko tarjoili Tommy Carmodylle, joka jysäytti hirmuisen moukarin kenttään. Harrison Peacockin leijasyötöillä keltamustat pääsivät jo tuntumaan 20-18. VaLePa otti kuitenkin tarvittavat pisteet ja lopulta erävoitto 25-21.

VaLePan kokenut kolmikko Sivula, Kunnari ja Esko on nostettu ottelusarjan aikana esille eikä suotta. Koko pelissä Kunnari teki vain yhden suoran hyökkäysvirheen. Hyökkäysprosentti 71% ja vastaanotto 80%. Monesti sai yleisö haukkoa henkeään Kunnarin kikkavalikoiman edessä. Kunnari palkittiin ansaitusti VaLePan parhaana.

Sivula pelasi uskomattoman hakkuripelin. Hakkuri joutuu usein lyömään ns. roskapalloja vaikeista tilanteista, silti koko pelissä vain yksi torjuntaan lyönti eikä yhtään suoraa virhettä. Mikko Esko rakentelee hienoja hyökkäyspaikkoja – ellei sitten hyökkää itse. Tommy Carmody hyökkää omista korkeuksistaan.

Hurrikaanin parhaana palkittiin ansaitusti Luke Smith. Mikko Oivanen onnistui myös hyvin hyökkäyspelissä. Tuomas Koppanen on hyvä keskimies, mutta Matti Oivasen jättämää aukkoa on vaikea täyttää.

Lauri Rantanen, Hurrikaani
VaLePan syöttö/vastaanottopeli oli kovalla tasolla, kolmas erä VaLePa torjui meidät ulos.
Palautellaan ja käydään läpi asioita, mitä voisi löytää ja tehdä toisin. Halu voittaa on kova!

Kun vastustaja pelaa noin hyvin, oma peli näyttää huonolta, mutta motivaation tai taistelutahdon puutteesta ei ole kyse.

Oivasen Matin pelaaminen torstaina on vielä hämärän peitossa, 50/60

Sami Kurttila, VaLePa
Meillä ei ollut missään vaiheessa mitään hätä. Monipuolista pelaamista, kaveri pidettiin pois pelin päältä. Syötön vastaanotto onnistui hienosti. Mikko Eskosta huokuu pelaamisen ilo.

Nyt palautellaan, keskiviikona fysiikkareenit ja taktiikka palaveri torstaita varten.

Nyt nautitaan työn hedelmista jota on tehty kesästä lähtien.

Ottelusarja jatkuu Loimaalla torstaina 20.4. klo 18.30.